Christian Heljanko nollasi Slovan Bratislavan

CHL / Raportti
Tappara oli vahva isäntä CHL-kotiavauksessaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Avausosa oli Tapparan näytöstä, eikä toinen kohtaaminen muuttanut käsikirjoitusta. 4 122 katsojaa todisti kotijoukkueen voittoa lukemin 2–0.

Tappara kohtasi toistamiseen Slovan Bratislavan. Slovakiassa pelattu avausosa oli Tapparan näytöstä.

Tampereella nähdyssä toisessa kohtaamisessa slovakialaisjoukkue tuli ihastelemaan Tampereen uutta areenaa ja tulos oli sen mukainen, kun kotijoukkue juhli voittoa luvuin 2–0.

Tappara oli avauserässä terästä

Avauserä oli täyttä Tapparan hallintaa, sillä Christian Heljanko nappasi ensimmäisen torjuntansa erän puolenvälin tienoilla.

Slovan Bratislavan Carl Ackered nappasi ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana kaksi kaksiminuuttista koukkaamisesta.

Toisella ylivoimallaan Tappara onnistui maalinteossa, kun Tyler Kelleher avasi maalihanat. Kelleherin maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Jere Henriksson namutteli illan toisen osuman.

Tappara höllensi otettaan toiseen erään

Toisessa erässä pelin virtaus tasoittui, kun vieraat saivat erän aikana juonesta kiinni. Kiekko liikkui kuitenkin suuremmaksi osaksi vieraiden vahdin Samuel Hlavajin vartioiman maalin lähettyvillä.

Vierasjoukkueella ainoat paraatipaikat olivat erikoistilanteiden aikana, mutta Heljanko ja alivoimanelikko pitivät Tapparan maalin puhtaana. Maaliverkko heilui erän aikana isäntien toimesta kerran, mutta tuomari ehti viheltää pelin poikki ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan.

Kolmas oli ajoittain kirvesrintojen dominointia

Kolmas kaksikymppinen oli paluu avauserän rytmiin, kun Tappara lisäsi toisen erän rennon hetkensä jälkeen vauhtia. Kuitenkin tässä erässä vieraat olivat paremmin pelin ytimessä kuin avauserässä.

4 122 katsojaa ollessa areenalla kaukalon huudot kuuluivat selvästi katsomoihin ylemmille riveille asti. Ottelun lopussa kotijoukkue tarjoili kahden miehen ylivoiman vieraille, mutta maalia ei tästä syntynyt. Lisäosumia ei myöskään nähty vieraiden pelatessa ilman maalivahtia, joten Tappara juhli ansaittua kotivoittoa.

Tapparalla CHL-ottelut jatkuvat tulevana  lauantaina, kun Rapperswil Jona Lakers saapuu Nokia Arenalle. Slovan Bratislavalla tie vie samana iltana RB Münchenin vieraaksi.