Tappara kypsytteli pitkään baijerilaista saalista, mutta varmisti CHL-finaalipaikan lukemin 3−0

CHL, LIIGA / Raportti
Tappara juhli kotonaan CHL:n finaalipaikkaa. Arkistokuva.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
RB München kiusasi Tapparaa kolmannen erän puoliväliin asti.

Tappara selviytyi ensimmäistä kertaa historiansa aikana CHL:n finaaliin, kun se kaatoi tyhjällä Nokia Arenalla RB Münchenin 3−0.

Avauserä oli Tapparan selvää hallintaa. Tamperelaiset pääsivät heti alkuminuuttien ylivoimapelissään tulostaululle, kun Anton Levtchi löysi poikittaissyötöllään maalilta Kristian Kuuselan lavan. Tapparan CHL:n paras pistemies ei avopaikasta erehtynyt ja Tappara siirtyi 1−0-johtoon ajassa 4.13.

Tapparan kahden viikon ottelutauko näkyi sen pelissä huolimattomuutena, mikä piti johtolukemat vain yhdessä maalissa. Ilman kuutta olympiakisapelaajaan tahkonnut München sai ensimmäisessä erässä hyökkäyspäähän vain hätäisiä pyörityksiä.

Toinen erä jäi maalittomaksi eikä se tarjonnut muutenkaan hienouksia. Joukkueiden tarjoama kiekkoviihde oli jopa flegmaattista surffailua.

Saksan liigassa neljäntenä oleva München petrasi hyökkäyspelaamistaan huomattavasti. Se sai kahden ylivoimatilaisuutensa ansiosta jo pari erinomaista maalipaikkaakin. Kirvesrintojen paras maalintekotilaisuus puolestaan tuli Tyler Morleylle, joka kuitenkin hukkasi puhtaan läpiajon.

Päätöserässä Tappara rykäisee viimein ratkaisevan johdon

München haki kolmannen erän alussa tasoitusta tosimielellä. 47. minuutilla Tappara-vahti Christian Heljanko joutuikin venymään useaan torjuntaan lyhyen hetken sisällä.

52. minuutilla Joona Luoto karkasi läpiajoon ja iski Tapparalle helpottavan 2−0-johdon. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Kuusela laukoi ylivoimalla poikittaissyötöstä ratkaisevan tuntuisesti jo 3−0.

Viimeisillä sekunneilla Kuuselalla oli mahdollisuus viimeistellä hattutemppu tyhjään maaliin, mutta kiekko karkasi avopaikasta ohi.

Tämä ei Tappara-juhlia kuitenkaan himmentänyt, vaan kirvesrinnat saivat juhlia historiallista ensimmäistä CHL-finaalipaikkaansa. Finaali pelataan 1.3. Ruotsin Ängelholmissa, jossa vastaan asettuu Rögle.

Tapparan neljän ottelun viikko jatkuu jo huomenna, kun tamperelaiset matkaavat Sportin vieraaksi Vaasaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle