Tappara nujersi HC Luganon toistamiseen – CHL-jatkopaikka jo lähellä

CHL, LIIGA / Raportti
Tappara juhli viikon toista voittoa CHL-kaukaloissa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Tappara otti jatkoaikavoitollaan askeleen lähelle CHL:n pudotuspelejä. Lugano sinnitteli hankalan alun jälkeen jatkoajalle häviten 3–2-lukemin.

Tapparan CHL-pelit ovat sujuneet mallikkaasti, mutta Luganolla on ollut turnauksen alku yskähtelevä. Joukkueiden avauskohtaaminen Sveitsissä päättyi Tapparan murskaavaan 6–3-voittoon. Kirvesrintojen Tyler Morley jäi sivuun sunnuntain taistosta saatuaan osumaa Sveitsin ottelussa.

Tesomalla nähty toinen näytös päättyi Tapparan voittoon jatkoajan jälkeen 3–2-lukemin.

Tapparan hallitsemassa avauserässä kirvesrinnat namuttelivat ottelun avausmaalin tyylikkäästi, kun Samuel Salonen syötti esityön Casimir Jürgensin CHL-kauden avausmaaliin. Luganolla tuntui lentomatkan painavan pohkeissa, sillä vierailijat olivat aika ajoin vaikeuksissa Tesoman kirkkaissa valoissa. Erän edetessä Tappara höllensi vauhtia, mutta sveitsiläisvieraat eivät onnistuneet käyttämään etsikkoaikaansa.

Katkonainen ja heikkotasoinen toinen erä eteni alussa Luganon hallinnassa ja Tapparalla oli tarjolla vain mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Tamperelaiset kuitenkin avasivat toisenkin erän maalihanat Lassi Vanhatalon tulisella laukauksella ylivoimalla ottelun puolessa välissä.

Vanhatalon maali rentoutti kotijoukkueen ottelua ja ote palasi avauserän kaltaiselle tasolle. Jukka Peltola sai mahdollisuuden kasvattaa isäntien johtoa rangaistuslaukauksella, mutta pehmoinen yritys ei lipunut Lugano-maaliin. Ennen erätaukoa Elia Riva sai onnenkantamoisella avattua tasavajaalla sveitsiläisten maalitilin.

Viimeisellä kaksikymppisellä Lugano tiivisti kokoonpanoaan kolmeen hyökkäysketjuun. Ottelun viimeisillä hetkilä Lugano haki ilman maalivahtia maalia ja yritys kannatti, kun trillerin käsikirjoittaja Riva teki esityön Luca Fazzinin tasoitusmaaliin.

Ratkaisua haettiin jatkoajalla, jota Lugano aluksi hallitsi runsaasti ja Tappara oli köysissä. Isännät saivat kuitenkin arvokkaan voiton Brady Austinin ylivoimaosumalla, kun jatkoaikaa oli reilu kaksi minuuttia pelattu.

– Haluan nostaa esille vielä Moilasen kentän, eli Moilanen (Sami), Puhakka (Petteri) ja Vanhatalo. He olivat tärkeässä roolissa ja osoittivat sen, että meiltä löytyy leveyttä vaikka loukkaantumisten vuoksi pelaajia onkin tippunut pois, Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola kiitteli CHL:n tiedotteessa.

Luganon kokoonpanossa pelaa myös suomalaisväriä, kun Sveitsiä viime kevään MM-kisoissa edustanut Santeri Alatalo luuti joukkueen puolustuksessa. Alatalon otteissa näkyi haparointia, mutta ottelun edetessä hänenkin otteensa tasoittuivat.

Omaa lohkoaan johtava Tappara on jo lähellä jatkopaikan varmistamista. Tappara tarvitsee viimeisistä koitoksistaan vielä kaksi pistettä ja joukkue kohtaa alkulohkon päätteeksi Skellefteån kahdesti lokakuun alkupuolella.

– Meillä on neljä voittoa takana, joten kyllä tähän alkuun voi tyytyväinen olla, Tapola summasi.

Uutista muokattu klo 23.37: Täsmennetty otsikkoa ja tekstiä, Tapparan jatkopaikka ei ole vielä varma.

» Lähetä palautetta toimitukselle