Christian Heljanko nollasi vaisun EV Zugin CHL-välieräavauksessa

CHL / Raportti
Heljanko sai ansaitsemat kiitokset nollaten aseettoman vierasjoukkueen.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara avasi CHL-välieränsä EV Zugia vastaan kotikaukalossa Nokia-areenassa. Avausosa päättyi isännille lukemin 2–0. Ratkaiseva osaottelu pelataan viikon päästä Sveitsissä.

Tapparalle tuli CHL-välieriin vastaan hallitseva Sveitsin mestari EV Zug. Tampereella pelattu avausosa päättyi isäntien voittoon lukemin 2–0. Toinen osaottelu kamppaillaan viikon päästä Sveitsissä.

Tapparan salamamaali herätti kotiyleisön

Avauserä oli avausminuutilla sekavahkoa peliä kummaltakin joukkueelta, kunnes Tappara-puolustaja Mikael Seppälä avasi reilun minuutin jälkeen ottelun maalinteon ohittaen vieraiden ottelun parhaimman pelaajan Leonardo Genonin. Osuman jälkeen Tappara sai enemmän painetta sveitsiläisten maalille, jonka seurauksena Justin Abdelkader otti illan ensimmäisen rangaistuksen.

Tapparalla illan ensimmäinen ylivoima ei tuottanut tulosta hyvistä visioista huolimatta. Tappara jatkoi erikoistilanteen jälkeen vahvaa otettaan, eikä Zugilta nähty avauserässä parasta peliä. Vierasjoukkueella avauserän parhaimman maalipaikan sai itselleen hyökkääjä Fabrice Herzog. Erän loppupuolella Topi Rönni nappasi itselleen kaksiminuuttisen, mutta kotijoukkue selvitti alivoimansa vaivattomasti.

Vieraat esittivät toisessa erässä fyysisiä otteita

Toisessa erässä Zug tuli vahvasti, mutta Tapparalla oli enemmän mahdollisuuksia maalintekoon. Avauserässä loukkaantunut Ben Thomas ei palannut toiseen erään kaukaloon. Katkonaisessa erässä vieraiden fyysisyys lisääntyi, jonka vuoksi joukkueelle vihellettiin kuusi minuuttia rangaistuksia.

Erän alkupuolella pelattiin tasavajaalla vauhdikasta kiekkoa, jossa molemmilla joukkueilla oli omat hyvät paikkansa. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Nico Grossin poikittainen maila kostautui vieraille, sillä Niko Ojamäki laukoi ottelun toisen osuman Jori Lehterän napakasta syötöstä.

Kolmannessa erässä Tappara hiljensi vauhtiaan

Maaliton kolmas kaksikymppinen oli tasakentällisin Zugilta kohtuullista peliä, joka kilpistyi läpi ottelun hyvin ottein torjuneeseen Christian Heljankoon. Tapparalta vauhti hiipui erän aikanam ja joukkue keskittyi puolustamaan tärkeää johtoasemaansa.

Nokia-areenalle saapui 5 516 katsojaa jännittämään välieräavausta, joka oli Tapparan seurahistorian suurin yleisömäärä CHL-otteluissa. Tapparan ja Zugin kannattajat pitivät tunnelmaa yllä omissa päädyissään. Sveitsiläisseuralla jäi paljon petrattavaa toiseen osaotteluun, sillä Tappara oli vahva kotikaukalossaan.