Wolfsburg Grizzlys murskasi TPS:n jatkohaaveet CHL:ssä

CHL / Raportti
Wolfsburg Grizzlys oli vahva isäntä Turun CHL-illassa.
TPS isännöi CHL:ssä saksalaisjoukkue Wolfsburg Grizzlysiä. 3 875 katsojan edessä pelattu ottelu päättyi vieraiden juhliin lukemin 4–1. Ottelun tulos tarkoitti sitä, että turkulaisseuraa ei nähdä sarjan pudotuspeleissä.

TPS isännöi elintärkeässä ottelussa Wolfsburg Grizzlysiä. Pakkovoittoa hakenut kotijoukkue onnistui liian myöhään maalinteossa, ja vieraat hakivat Turusta tärkeän voiton lukemin 4–1.

Avauserässä vierasjoukkue sortui jäähyilyyn, mutta laukoi erän ainokaisen osuman. Erän loppupuolella vieraiden Valentino Klos pääsi helpohkosti ohittamaan isäntien veräjänvartijan Lassi Lehtisen.

Erän aikana Lehtisellä oli maalista huolimatta vain vähän töitä, sillä kollega Dustin Strahlmeier joutui huhkimaan maalillaan isäntien maalivahtia enemmän. Kotijoukkuetta vaivasi tehottomuus, eikä tasoitusosumaa syntynyt.

TPS jatkoi hyvää peliään, vaikka videotarkistus hylkäsi avausosuman

Toisen erän aikana TPS:n vaikeudet jatkuivat. Joukkueelle vihellettiin kolme kaksiminuuttista ja vieraat kasvattivat johtoaan illan ensimmäisellä ylivoimallaan Dustin Jeffrey osumalla.

Erän loppupuolella kotijoukkue sai kiekon kertaalleen ohi Strahlmeierin, mutta pitkän videotarkistuksen jälkeen Anthony Rechin osuma hylättiin potkuliikkeen vuoksi.

Isäntien toisen erän pirteä peli-ilme pakotti vieraat ottamaan avauserän tavoin kaksi rangaistusta, mutta turkulaisjoukkueen tulos jäi ylivoimilla hyvistä paikoista huolimatta piippuun.

Ei kahta ilman kolmatta

Kolmas kaksikymppinen alkoi isäntien vahvalla pelillä, mutta Jordan Murrayn ylivoimaosuman jälkeen vieraat ottivat tahtipuikon itselleen ja kotijoukkue keskittyi vastahyökkäyksiin.

Isännät hakivat kavennusosumaa ilman maalivahtia noin viisi minuuttia ennen päätössummeria. Maali syntyikin Teemu Kivihalmeen laukoessa ylivoimalla tarkan laukauksen vieraiden verkkoon.

Vieraat olivat tyytyväisiä tilanteeseensa ja he nautiskelivat vielä yhden lisäosuman Dominik Bittnerin laukoessa kiekon tyhjään TPS-maaliin.

Isäntien joukkuepeli läpi ottelun oli heikkoa, vaikka laukauksia satelikin Strahlmeierin vartioimalle maalille. Tehottomuus kostautui karvaasti, sillä TPS on tässä vaiheessa ensimmäinen CHL-pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Liiga-joukkue.