TPS tuhlasi maalipaikkansa - passiivinen Malmö Redhawks vei pisteet Ruotsiin

CHL, LIIGA / Raportti
TPS:n 17-vuotias Kaapo Kakko iski uransa toisen CHL-maalin.
Kuva © Timo Savela
Malmö Redhawks ryösti pisteet TPS:n vieraana lukemin 1−2. TPS:n tie jatkoon CHL-lohkostaan vaikeutui huomattavasti.

TPS ei onnistunut käyttämään maalipaikkoja hyväkseen passiivisesti esiintynyttä vierasjoukkuetta Malmö Redhawksia vastaan. TPS:n maalilla Rasmus Tirronen pelasi hyvän ottelun, mutta Redhawks rokotti maalipaikoistaan.

Avauserä Turkuhallissa oli rikkonainen, ja tuomaristo tuomitsi peräti 10 jäähyminuuttia. Tästä johtuen erässä oli paljon maalipaikkoja ja kaksi maaliakin syntyi.

Ottelun avausmaalin napautti rangaistuslaukauksesta TPS:n superlupaus Kaapo Kakko. Rangaistuslaukaus tuomittiin, kun Redhawksin maalivahti Cristopher Nihlstorp heitti mailansa maalinedustilanteessa erän alussa.

Redhawks tasoitti ottelun neljä minuuttia ennen erän loppua. Martin Janolhs purjehti turkulaispuolustajien keskeltä, ja heitti limpun rystyltä yläkulmaan. Tasoitusmaalista sekä rikkonaisesta pelistä huolimatta kotijoukkue hallitsi avauserää.

Power Break passivoitti pelin

TPS jatkoi avauserän myllytystään myös toisen erän ensimmäiset kahdeksan minuuttia. Malmölaisten maalinedusta ammotti avoimena, mistä turkulaiset pääsivät useaan otteeseen yrittämään maalintekoa. Nihlstorp Redhawksin maalilla piti kuitenkin lukemat tasoissa.

Toisen erän ensimmäisen Power Breakin jälkeen peli passivoitui, ja kumpikaan joukkue ei saanut mitään aikaiseksi loppuerän aikana.

Redhawks taisteli pisteet Ruotsiin

Kolmas erä alkoi turkulaisittain synkästi, sillä tanskalaispelaaja Nichlas Hardt ohjasi Redhawksin 2−1- johtoon ylivoimalla, kun vain kaksi minuuttia oli kulunut päätöserää.

TPS:lle tarjotui erinomainen tasoituspaikka erän puolivälin jälkeen, kun KalPasta TPS:ään siirtynyt Santeri Lukka tarjoili avopaikan Kakolle. Kakko kuitenkin täräytti tolppaan puolityhjästä maalista. Jälkitilanteessa Redhawksin johtomaalin tekijä Hardt sai kiekon kasvoihinsa, ja hänet talutettiin pukusuojiin.

Ottelun loppuminuuteilla TPS sai vielä ylivoimamahdollisuuden, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä, ja pisteet matkasivat naapurimaahan.

TPS:n CHL-urakka jatkuu 9.10. Turussa Yunost Minskiä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle