Tappara marssi Rouenissa vakuuttavasti CHL:n välieriin

CHL / Raportti
Avausosan tavoin Kyle Platzer avasi ottelun maalihanat ja auttoi Tapparaa hakemaan itseluottamusta nostavan voiton.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi kutkuttavaan 3–3-tasatulokseen. Toinen ja ratkaiseva osaottelu ratkesi Tapparan voitonjuhliin 4–0-lukemin. Yhteismaalit menivät parissa Tapparalle 7–3. Ratkaisuottelussa halli Rouenissa oli looppuunmyyty.

Kuumassa avauserässä Tapparalla oli avausosan tavoin hallintaa, mutta se kostautui illan ensimmäisen kaksiminuuttisen nappaamisella. Avausottelussa Rouenilla oli loistava ylivoima, jota ei ratkaisevassa osaottelussa nähty. Kaksiminuuttinen jäädytti kirvesrintojen peliä, joka lämpesi hiljalleen uomiinsa tamperelaisten ensimmäisen ylivoiman aikana.

Kirvesrintojen ylivoima ei hyvistä tilanteista huolimatta tuonut avausosumaa, jota Tappara haki vimmatusti. Erän aikana Rouen panosti vastahyökkäyksiin, joihin Tappara ei ollut Christian Heljankoa lukuunottamatta valppaana. Erän loppuminuuteilla nähtiin myös pienet nahistelut, joista saksalainen päätuomarikaksikko vihelsi molemmille riitapukareille kaksiminuuttiset.

Tapparan hallitsemassa erässä maaliverkkoa ei pullistellut Heljangon ja Matija Pintaričin selkien takana. Tasatulos satoi täysin Rouenin laariin, ja sytytti looppuunmyydyn katsomon kannattamaan kiihkeämmin. Hallin sisään mahtuu 2747 katsojaa. Tunnelma yleisössä ratkaisuottelussa oli täysin eri tasolla, kuin Nokia Arenalla avausosassa. Pelaajat eivät aina välttämättä kuulleet tuomareiden vihellyksiä.

Tappara avasi ansaitusti ottelun maalihanat

Toisessa erässä Kyle Platzer avasi ottelun maalihanat vierailjoiden ollessa avauserän jäljiltä ylivoimalla. Tapparan avausmaali vapautti Jussi Tapolan ryhmän peliä ja sekoitti kotijoukkueen pakkaa. Rouen ei päässyt avauserän tavoin yhtä helpohkosti vastahyökkäyksiin. Tässäkin erässä nähtiin pienehköt nahistelut, joista tuomarit antoivat vain Rouen-puolustaja Andrew Johnstonille rangaistuksen.

Platzerin maali ei jäänyt erän ainoaksi, sillä Petteri Puhakan loistavasta syötöstä Samuel Salonen sai naulata illan toisen osuman. Pintaričin loistavat torjunnat tässäkin erässä oli Rouenin kantavia voimia, koska Tappara laukoi verkkoon vain kaksi maalia.

Tapparan kone vähensi vauhtiaan

Kolmannen kaksikymppisen käsikirjoitus oli kopio Tampereen vastaavasta. Rouen haki voimakkaasti avausosumaansa, jota ei hienosti kannustaneen kotiyleisön harmiksi nähty. Tapparakin höllensi otettaan, joka ei kuitenkaan koitunut kohtaloksi. Joona Luoto haki toisen erän tavoin tanssiparia, tällä kertaa tuloksetta. Mikael Seppälä sekä Charles Bertrand paketoivat ottelun laukomalla kiekon tyhjään maaliin Pintaričin istuessa vaihtopenkillä.

Liiga-seuraajille tuttu Rouenin kippari Mark Flood vakuutti otteillaan avausosassa. Toisessa kohtaamisessa kanadalaispuolustaja ei noussut kirkkaasti näkyviin näkymättömässä joukkueessa.

Tappara kohtaa välierissä Red Bull Münchenin ja toisen Liiga-seuran Lukon välisen parin voittajan. Toisessa välierässä Frölunda HC kohtaa Rögle BK:n.