Lukon tie katkesi CHL:ssä – RB München ratkaisi tiukan ottelusarjan jatkoajalla

CHL / Raportti
Kotijoukkue Red Bull München eteni CHL:n välieriin Justin Schützin jatkoaikamaalilla.
Kuva © Samuli Huikuri
RB Münchenin ja Lukon ensimmäinen puolivälieräottelu päättyi tasalukemiin 2–2, joten panokset toiseen osaotteluun otteluun olivat selkeät. Toinen osaottelu oli ensimmäisen tapaan tasainen ja ottelu päättyi saksalaisten hyväksi vasta jatkoajalla lukemin 2–1.

Münchenin lähti viime viikon otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä raumalaisten kokoonpano oli vajaa koronatartuntojen vuoksi. Lukko onnistui kuitenkin petaamaan hyvät paikat illan toiseen osaotteluun, sillä mittelö päättyi tasalukemiin 2–2.

Lukko sai kokoonpanoonsa takaisin Miska Kukkosen ja Sebastian Revon. DEL-liigan suurseura ei saanut illan ratkaisuotteluun yleisön tukea taakseen, sillä ottelu pelattiin tyhjille katsomoille.

Vierasjoukkue lähti ennakkoluulottomasti otteluun, kun heti ottelun toisella minuutilla Harri Kainulaiselle pelattiin loistopaikka maalin eteen, mutta Danny aus den Birken nappasi kiekon syliinsä. Lukko hallitsi ottelua, sillä ketju toisensa jälkeen pääsi maalintekopaikoille ja kotijoukkue ei saanut hyökkäyspeliään käyntiin.

Münchenin kakkosketju Trevor ParkesBen StreetFrederik Tiffels tekivät viime viikolla joukkueen maalit ja hyökkäystrio sai jälleen erän lopulla painetta Lassi Lehtisen vartioimalle maalille. Erätauolle lähdettiin kuitenkin maalittomassa tasatilanteessa.

Maalihanat auki toisessa erässä

Kotijoukkue tuli toiseen erään paremmalla jalalla, sillä se sai aikaan kolme relevanttia maalipaikkaa ensimmäiseen kahteen minuuttiin. München piti kiekkoa ja paras paikka aukeni kokeneelle hyökkääjälle Philip Gogullalle, jolla oli lähes tyhjä maali edessä Lukon puolustuksen sekoillessa.

Ensimmäinen jäähy vihellettiin ennen ottelun puoliväliä, kun Lukon Matthew Abt kävi kuumana taklaustilanteen jälkeen. Raumalaisjoukkue pelasi kuitenkin alivoiman viisaasti kiekkoa purkaen.

Kotijoukkueen hallinnasta huolimatta Lukko oli jälleen avausmaalin tekijä, kun Repo löysi itselleen tyhjän tilan ja laukoi kiekon verkkoon siniviivalta Niklas Ylitalon tehdessä liikkuvaa maskia.

Välittömästi maalin jälkeen München sai kahden miehen ylivoiman. Erikoistilanne ei maalia tuonut, mutta tuttu mies Tiffels iski suorasta luistelusta tasoitusmaalin komealla rannelaukauksella vain puolitoista minuuttia ennen erän loppua.

Maaliton kolmas erä johti jatkoajalle

Kolmannessa erässä kummallakin joukkueella tuntui olevan tarkkailuvaihde päällä, sillä paikkoja nähtiin kumpaankin päähän. Maalipaikoista paras avautui kuitenkin jälleen Tiffelsille, joka pääsi läpiajosta testaamaan Lehtistä, joka joutui venymään äärimmilleen. Yhtä Münchenin mahdollista maalia tarkasteltiin myös videolta, mutta kiekko ei maaliviivaa ylittänyt, joten tilanne oli edelleen 1–1.

Kotijoukkue sai erässä myös kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta Lukon pelaajat heittäytyivät uhrautuvasti kiekon eteen ja maalillaan Lehtinen oli tarkkana. Läpi ottelun raumalaisille sattui muutamia selkeitä yksilövirheitä, joista saksalaiset pääsivät iskemään. Välillä tuuriakin oli matkassa, sillä kiekkoa nosteltiin niin tolppiin kui maalin ohitsekin.

Joukkueiden tasaiset otteet jatkuivat, sillä 60 minuutin jälkeen peli oli edelleen tasalukemissa 1–1. Tämä tiesi maksimissaan kymmenen minuutin jatkoaikaa kolmella kolmea vastaan.

Kauaa ei jatkoaikaa ehditty pelaamaan, kun saksalaiset ratkaisivat ottelun. 21-vuotias Justin Schütz pääsi laukomaan kiekon aivan maalin edustalta Lehtisen taakse. Maalia edelsi Lehtisen neljä perättäistä torjuntaa, mutta viidettä ei hänkään enää kyennyt nappaamaan.