Luulaja murskasi Jukurit CHL-puolivälierien avausosassa – Batna ja Jormakka lensivät suihkuun

CHL / Raportti
Luulaja oli Jukureita vahvempi puolivälierien avausosassa.
Jukurit sai CHL-puolivälierissä vastustajaksi alkulohkosta tutun Luulajan. Avausosa päättyi Luulajalle lukemin 5–1, ja ratkaiseva toinen ottelu kamppaillaan Mikkelissä ensi viikolla.

Avauserä käynnistyi kotijoukkueen hallinnassa ja kamppailun avausmaali nähtiin reilun kahden minuutin kohdalla, kun Brendan Shinnimin huudatti paikalle saapunutta kotiyleisöä.

Jukurit sisuuntui avausmaalista, mutta isännät saivat vaivatta luoda uusia maalipaikkoja Frans Tuohimaan maalille. Nopeatempoisessa erässä Jukureille tuomittiin illan ensimmäinen rangaistus, josta Luulaja ei kuitenkaan rokottanut vieraiden aktiivisen alivoimapelaamisen vuoksi.

Vieraiden vaikeahkosta erästä huolimatta Olli Jokisen joukkue esitti muutamia positiivisia visioita, jotka Matteus Ward selvitti moitteetta. Erän loppupuolella Joonas Raskilla oli erinomainen paikka lisätä isäntien johtoa, mutta Niclas Lundgren syöksyi auttamaan Tuohimaata. Ennen erätaukoa Linus Nässen otti Jukurien erän toisen kaksiminuuttisen, joka jatkui toisessa erässä minuutin ja 42 sekunnin verran.

Jormakka taklasi toisessa erässä itselleen ulosajon

Toisessa erässä Luulaja ei saanut ylivoimalla lisäosumaa aikaiseksi, mutta reilu minuutti erikoistilanteen jälkeen Shinnimin laukoi maalin edustalta ottelun toisen osumansa. Mario Kempellä oli mahdollisuus kasvattaa isäntien johtoa kolmeen maaliin, mutta hyökkääjä törmäsi Tuohimaahan ja tuomarit hylkäsivät maalin videotarkistuksen jälkeen.

Erän toisella puoliskolla Pekka Jormakka taklasi Jesper Sellgreniä rumasti, ja Jukurien kokeneelle hyökkääjälle tuomittiin taklauksesta ulosajo. Luulajan puolustaja pystyi tärskyn jälkeen jatkamaan ottelua.

Viiden minuutin rangaistuksen aikana kotijoukkue pyöritti pirteästi hyökkäyspeliään, mutta ei laukonut kiekkoa Tuohimaan selän taakse. Jukureilla oli tässäkin erässä vaikeuksia, mutta vahva alivoima loi uskoa mikkeliläisjoukkueelle.

Myös Batna suihkuun

Kolmas erä oli Luulajalta Jukureita parempaa peliä, sillä vierasjoukkue ei päässyt erän aikana montaa kertaa hyville maalintekopaikoille. Isännät laukoivat myös tässä erässä maalin, kun Jonas Berglund juhli maalia. Tämä ei jäänyt erän ainoaksi, koska Isac Brännström lisäsi kotijoukkueen johtoa neljään maaliin.

Jukureilla vaikeudet jatkuivat, kun videotarkistuksen jälkeen Oskars Batna meni Jormakalle tekemään seuraa pukukoppiin ulosajon seurauksena. Batnan käsi osui kamppailutilanteessa Jonathan Anderssonia kasvoihin.

Tällä viiden minuutin ylivoimalla kotijoukkue sai aiemman pitkän ylivoiman tapaan pyöritystään käyntiin, ja Otto Mäkisen ottaessa Jukureille kahden miehen alivoiman Andersson laukoi isäntien viidennen maalin. Vajaalla pelannut Jukurit kavensi vielä Joni Jurmon maalilla.

Ottelusarjan toinen osa pelataan viikon päästä Mikkelissä. Jukurien pitäisi voittaa tuossa ottelussa varsinainen peliaika vähintään neljällä maalilla, jotka jatkomahdollisuudet säilyisivät.