Liigassa kompuroinut Lukko jatkoi vahvoja otteitaan CHL:ssä

CHL / Raportti
Samuli Piipponen uurasti hurjat minuutit takalinjoilla ja iski myös Lukon toisen maalin.
Kuva © Samuli Huikuri
CHL:n puolivälierien ensimmäinen osaottelu Lukon ja Red Bull Münchenin välillä pelattiin Rauman tiistai-illassa. Ottelun ennakoitiin olevan Lukolle hankala, mutta joukkue pelasi puolustusvoittoisesti ja ottelu päättyi kenties hieman yllättäen tasalukemiin 2–2.

Sekasorron keskeltä otteluun lähtenyt Lukko passitti jäälle nuoriso-osaston pelaajia, sillä mukana oli peräti yhdeksän viime vuoden mestaria U20 -sarjasta. Kokoonpanosta uupui edelleen 12 vakiokokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa.

Vierasjoukkueen rosterista suomalaisille tuttu Austin Ortega johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä DEL-liigassa ja riveistä löytyy Saksan maajoukkuepelaajia. Rosterissa pelaa myös lukuisia kokeneita pelaajia, kuten 37-vuotias Yannic Seidenberg, jolle kausi Münchenissä on jo yhdeksäs perättäinen.

Ottelun alusta lähtien peli aaltoili päästä päähän ja kumpikin joukkue pääsi rakentamaan maalintekopaikkoja. Lukon ykkösketju Michael Haga – Julius Mattila Niklas Ylitalo pääsi jatkuvasti hyökkäysalueelle vauhdikkaan syöttöpelin päätteeksi. Tilanteet jäivät kuitenkin yhden laukauksen ihmeiksi ja maalillaan Danny Aus den Birken nappasi helpot kiekot pois.

Molemmille joukkueille tarjottiin ylivoimamahdollisuudet ensimmäisessä erässä, mutta maaleja ei syntynyt. Lukko sai enemmän laukauksia kohti maalia, mutta laadukkaita hyökkäyksiä vertailemalla erä oli tasainen.

Kotijoukkue yllättäen kahden maalin johtoon

Ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt vierasjoukkue sai kokea takaiskun ensimmäisenä, kun Liigastakin tuttu tutkapari viimeisteli illan avausmaalin. Toista erää ehti kulua nelisen minuuttia, kun Linus Nyman otti luistimellaan kiekon haltuun ja iski maalin Scott Pooleyn syötöstä.

Vierasjoukkue sai kaksi ylivoimamahdollisuutta ja kiekot napsuivat lapaan hyvällä prosentilla, mutta Lukko puolusti vahvalla intensiteetillä pelaajat pelipaikasta huolimatta heittäytyivät kiekon eteen. Mukana oli myös hieman tuuria kiekon polttaessa lavassa, mutta Lukon Artjom Zagidulin otti myös tärkeitä koppeja.

Münchenin tehoketju Frederik Tiffels – Ben Street – Trevor Parkes vyörytti peliä hyökkäysalueella, mutta ilman tulosta. Hyökkääjät ovat iskeneet DEL-liigassa reilun 20 ottelun aikana yhteensä 62 tehopistettä.

Ennakkoluulottomasti pelannut Lukko pääsi iskemään toistamiseen 26 sekuntia ennen kolmannen erän loppua, kun Samuli Piipponen kirjasi nimensä maalintekijöiden listaan Michael Hagan antaessa loistopassin. Ennen maalia vierailla oli lukuisia maalipaikkoja, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin.

Rutinoitunut joukkue iski tarvittavat maalit

CHL:ssä Müncheninin tehokkain pelaaja Tiffels iski jo CHL-kauden seitsemännen maalinsa. Vierasjoukkue aloitti kolmannen erän vahvasti kavennusmaali mielessään ja joukkue sai maalin aikaiseksi, kun kolmatta erää ehti kulua alle neljä minuuttia.

Valkopaidat pitivät kiekkoa Lukon puolustusalueella. Syötöt osuivat kohdilleen ja joukkue pyrki suoraviivaisesti laukomaan kiekkoa pitkien syöttöketjujen sijaan. Lukko sai yksittäisiä paikkoja, mutta ne olivat yksittäisen pelaajan kiekonvientejä alueelle eikä rakennettuja hyökkäyksiä saatu aikaan ennen kuin erän 12. minuutilla.

Lukon puolustuksen löysäily antoi Parkesin lyödä vieraat tasoihin. Kiekko näytti olevan Zagidulinin varusteissa, mutta se lirui lähelle maaliviivaa, josta kanadalaishyökkääjä kävi iskemässä pikkumustan sisään. Parkesia ja Tiffelsiä ei turhaan kehuttu ennen ottelua, sillä DEL-liigassakin tehoillut kaksikko pelaa jokaisen tilanteen loppuun saakka, mikä mahdollistaa tällaisten maalien iskemisen.

Ensimmäinen osaottelu voi CHL:ssä päättyä tasan ja lopputulos olikin Raumalla 2–2. Tulos varmasti sopii raumalaisille hyvin, sillä kotijoukkue lähti otteluun suurena altavastaajana, mutta onnistui puolustuspelin kautta pelaamaan tasan Saksan suurseuraa vastaan. Toinen osaottelu pelataan ensi viikolla Münchenissä.