Lukko marssi voittoon hyvin taistelleesta Cardiff Devilsistä – Raumalla nähdään CHL-pudotuspelikiekkoa

CHL, LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki vietti neljän tehopisteen iltaa illan CHL-ottelussa.
Vahva avauserä oli walesilaisille liikaa ja Lukolle kirjattiin voitto lopulta 5–2-lukemin. Arttu Ilomäki ja Vili Saarijärvi olivat ottelun avainhahmoja.

Lukon vahva avauserä toi joukkueelle voiton 5–2-lukemin Cardiff Devilsistä. Voiton myötä Raumalla nähdään CHL-pudotuspelejä tällä kaudella. 

Ensimmäisen erän ainoista osumista vastasi Lukko ja molemmissa osumissa syöttäjinä olivat Scot Pooley ja Anrei HakulinenNoel Pietilä sekä neljän tehopisteen iltaa viettänyt Arttu Ilomäki saivat nauttia kaksikon esityöstä. Kummatkin maalit tehtiin maalin edustalta.

Raumalaisten maalivahti Lassi Lehtinen sai erän aikana olla rauhassa maalillaan, kun taas Devilsin Mac Carruthilla oli hikisempi kaksikymppinen. Isännät olivat valmistautuneet otteluun paremmin ja se näkyi kaukalossa raumalaispainoitteisessa erässä.

Vauhdikas toinen erä eteni avauserän kaltaisesti ja Kristián Pospíšil sekä ensimmäisellä ylivoimalla kahden tehopisteen iltaa viettänyt Vili Saarijärvi olivat Lukon seuraavat maalintekijät. Pospíšilin maalin jälkeen Cole Sanford toi lohtua muutamille Raumalle saapuneille walesilaisseuran kannattajille laukomalla vieraiden avausosuman. Pospíšila ei maalinsa jälkeen nähty kaukalossa, joka heikensi pienehkösti isäntien peliä.

Lisää riemua Devilsin kannattajille toi Joshua Waller laukoessaan kavennusosuman tulisella laukauksella. Vieraat antoivat erinomaisen sauman isännille kasvattaa johtoaan kahden miehen ylivoimalla, mutta ylivoimaviisikon yrittäessä liian hienoa osumaa tilanne lässähti kasaan. Ennen toista erätaukoa nähtiin pientä kalabaliikkia, mutta rangaistuksia ei kuitenkaan tilanteessa vihelletty.

– Vaihteleva Lukko ollaan nähty. Pidetään kiinni sovitusta, niin hyvä tulee, Lukko-puolustaja Vili Saarijärvi kommentoi ennen kolmatta erää joukkueensa otteita CMoren TV-haastattelussa.

Kolmas kaksikymppinen oli ottelun tasaisin kummankin joukkueen esittäessä kohtuullista peliä. Vierailla oli parhaimmat maalintekopaikat, mutta verkko ei heilunut. Erässä ei paljoa katkoja nähty.

Lukko täräytti ratkaisun tyhjään maaliin alivoimalla. Ilomäen voittaessa puolustuspään aloituksen Saarijärvi vippasi kiekon maaliin Lehtisen maalin taustalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle