Jukurit ja Fribourg-Gottéron avasivat tasaisissa merkeissä CHL-pudotuspelit

CHL / Raportti
Juhamatti Aaltonen laukoi Jukurien otteluparin ensimmäisen maalin.
Jukurit saivat CHL:n pudotuspelien avauskierrokselle vastaansa sveitsiläisen Fribourg-Gottéronin, jonka riveissä pelaavat Juuso Vainio ja Janne Kuokkanen. Ensimmäinen osaottelu oli vauhdikas ja ratkaisevaan osaotteluun lähdetään yhteismaalien ollessa tasan luvuin 1–1.

Jukurit selvitti tiensä CHL-pudotuspeleihin, jossa neljännesvälieriin asettui vastaan Janne Kuokkasen sekä Juuso Vainion edustama Fribourg-Gottéron. Ensimmäisen osaottelun jälkeen yhteismaalit ovat tasalukemissa 1–1. Ratkaiseva toinen osaottelu pelataan Sveitsissä.

Jukureilla kokoonpanossa luisteli ottelussa debytantti hyökkäyksessä, kun Quinton Howden asetettiin kakkosketjuun Johan Harjun ja Markus Odenin kanssa. Kanadalaishyökkääjä pelasi ottelussa vaisuhkosti, koska alla oli vain muutama harjoitus joukkueessa. Kuokkanen oli Vainiota näkyvämpi vieraiden kolmosketjussa.

Kokenut Aaltonen nautiskeli illan avausmaalin

Vauhdikas avauserä oli Jukureilta alkuhetkien vaikeuksien jälkeen vahvaa hyökkäyspelaamista ja Fribourg-Gottéronilta nähtiin muutaman ketjun johdosta vaarallisiakin maalipaikkoja. Fribourg-Gottéron oli alkuhetkillä vahvasti hallitsevampi osapuoli, mutta Jukurien hitaasti lämmennyt kone aiheutti sveitsiläisvieraille kahden miehen alivoiman.

Jukureilla ylivoima oli kuitenkin liian passiivista ja tehottomuus lopulta pelasti vieraat. Erikoistilanteen jälkeen Jukurien vahva hyökkäyspelaaminen toi runsaasti maalipaikkoja, josta Juhamatti Aaltonen aloitti läpiajosta otteluparin maalinteon.

Jukurien maalin jälkeen vierailta parhainta peliä esittivät David Desharnaisin johtama ykkösketju ja Victor Raskin kolmosketju. Jukureilta jokainen ketju oli hyvin pelin ytimessä, eikä epäonnistujia ryhmästä erän aikana löytynyt.

– Vauhdikas ja viihdyttävä peli oli avauserän osalta. Yleisö varmasti tykkää. Parhaat tilanteet saimme karvaamalla. Meidän täytyy kuitenkin parantaa omaa peliämme voiton eteen, kommentoi avausmaalin iskenyt Aaltonen C Moren erätaukohaastattelussa.

Videotuomarit saivat toisessa erässä työtehtäviä

Toisessa erässä oli avauserän tavoin vauhtia ja ajoittain sekavahkoa peliä. Vieraat paransivat avauserästä peliään, mutta Frans Tuohimaa ei päästänyt kuin vain yhden maalin paineistetun Jukurit-puolustuksen kanssa. Jukureilta oli nähtävissä erän aikana fyysistä vahvaa hyökkäyspeliä, joka horjutti erilaiseen pelityyliin tottuneet vieraat.

Erän alkupuolella Kuokkasen lavasta lähtenyt erikoinen maalitilanne tarkastettiin videolta, joka varmisti vieraiden tasoitusosuman. Jokereista tutulle puolustaja Ryan Gundersonille merkitty maali oli erän ainoa.

– Nyt vastassa oleva Jukurit sekä alkulohkossa meitä alkulohkossa (Fribourg-Gottéronia) vastaan pelannut Ilves on ollut haastava vastustaja. Yhteismaalein ratkaistavissa pudotuspeleissä maalit ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa. Paransimme avauserästä peliämme, mutta vielä on petrattavaa, kommentoi Kuokkanen C Moren erätaukohaastattelussa.

Kolmas erä oli Jukureilta vaisuhkoa peliä

Kolmas kaksikymppinen oli pääsääntöisesti vierailta parempaa peliä, sillä Jukureilla parhaimmat paikat nähtiin illan ainoalla ylivoimalla ja viimeisten minuuttien aikana. Kuitenkin viihdyttävässä ottelussa ei nähty enempää maaleja ja ratkaisevaan otteluun lähdetään tasatilanteesta 1-1. Kummaltakin joukkueelta on parannettavaa Sveitsissä pelattavaan otteluun.

Tämän parin voittaja saa puolivälierissä vastaan Luleå HF:n ja Wolfsburg Grizzlysin parista jatkoon menijän.