Jukurit juhli kotikaukalossa ensimmäistä voittoaan CHL:ssa Aalborg Piratesin kustannuksella

CHL / Raportti
Jukurit juhli kotiyleisön edessä voittoa.
Jukurien CHL-taival jatkui Aalborgin Piratesin matkustaessa Mikkeliin. Ottelu eteni suurimmaksi osaksi kotijoukkueen pelikirjan mukaan ja Jukurit nappasikin lopulta tyylikkään avausvoiton turnauksessa.

CHL:n neljäntenä pelipäivänä Jukurit isännöi tanskalaista Aalborg Piratesia. Ottelu päättyi isäntien voittoon lukemin 5–3. Aalborgissa ei pelaa tällä kaudella ainuttakaan suomalaista.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kolme kaunista maalia

Avauserä sai salama-alun, kun 23 sekunnin pelailun jälkeen isäntien Otto Mäkinen ohjasi Oliver Larsenin laukauksen ohi vieraiden maalivahdin Thomas Lillienin. Jukurit aloitti kotiyleisänsä edessä väkevästi ja tanskalaisvieraat jäivät telineisiin.

Luelåta vastaan kahden miehen ylivoima tuotti Jukureilla tulosta, mutta Piratesia vastaan tuli nukahdus ja Tobias Ladehoff namutteli alivoimalla ottelun tasoihin.

Tasoituksen jälkeen erä eteni Jukureiden tahtipuikon mukaan ja Piratesilla oli ainoat loppuerän ilonaiheet vastahyökkäyksissä. Kotijoukkueen hallinta tuotti tulosta ja Niko Huuhtasen maalin turvin erätauolle mentiin Jukurien johtoasemassa.

Jukurien ylivoima tuotti vihdoin tulosta

Toisessa erässä Piratesilla oli hyvä alku ylivoimansa vuoksi, mutta piristynyt ote katkesi omaan jäähyyn. Ajoittainen Jukurit-paine kostautui jälleen vastahyökkäykseen ja tällä kertaa Frans Tuohimaan vartioimaan maaliin kiekon taituroi Liigasta tuttu hyökkääjä Patrick Bjorkstrand.

Tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue otti jälleen pelin hallintaansa ja Pekka Jormakalla oli vuoro huudattaa kotiyleisöä ylivoimaosumallaan. Johto-osuman jälkeen isäntien taktiikat olivat vieraita paremmin hallussa, eikä edes Patrik Puistolan nappaama rangaistus tuonut Olli Jokselle harmia.

Maaleja juhlittiin avauserän malliin

Kolmas kaksikymppinen oli ottelun tasaisin. Avausminuuteilla ensiksi Jesper Piitulainen läpiajosta meinasi harhauttaa Lillien, mutta edes irtokiekosta Daniel Mäkiaho ei saanut pikkumustaa verkkoon.

Erän loppupuolella maaliverkko soi kolmesti, kun aluksi Mäkiaho vei mikkeliläiset kahden maalin johtoon, Oskar Drugge toi jännitystä otteluun ja Ondřej Kovařčík laukoi isäntien viidennen osuman.

Vieraat hakivat ilman maaliahtia kavennusta, mutta lisämaaleja ottelu ei tarjonnut. Juhamatti Aaltonen oli lähellä kasvattaa kotijoukkueen johtoa, mutta laukaus viuhui tyhjän maalin tolppaan.

Jukurit matkustaa tulevana perjantaina avausottelussa Mikkelistä voiton hakeneen Luleå HF:n vieraaksi ja Aalborg Pirates hakee kotikaukalossaan toista voittoaan Sparta Prahasta.