Fribourg-Gottéron juhli arvokasta vierasvoittoa Ilveksen vieraana

CHL / Raportti
Sveitsiläisseura oli vahva vieras Nokia Arenalla.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves jäi täysin Fribourg-Gottéronin jalkoihin Nokia Arenalla, sillä sveitsiläisseura juhli tärkeää vierasvoittoa lukemin 2–0.

Ilves kirjoitti CHL-historiansa ensimmäisen luvun viime viikolla pelattuaan nousujohteisen vieraskiertueen. Ilveksen ensimmäiseen CHL-kotiotteluun luisteli vastaan Fribourg-Gottéron. Ottelu päättyi vieraille lukemin 2–0.

Vierasjoukkue lähti äkäisesti ensimmäiseen erään

Avauserä oli hitaampaa ja tarkkaavaisempaa peliä kuin Sveitsin ottelussa. Ilves-hyökkääjä Matias Mäntykivi nappasi illan ensimmäisen rangaistuksen, jonka aikana Fribourg-Gottéron iski ottelun avausmaalin kiekon mentyä sisään Jarkko Parikan kautta. Maali kirjattiin vieraiden hyökkääjälle Sandro Schmidille.

Schmidin maali ei jäänyt erän ainoaksi, kun Julien Sprunger lisäsi vieraiden johtoa heti avausmaalin jälkeen. Ilves-vahti Marek Langhamer ei voinut maaleille mitään puolustuksen pelatessa heikosti.

Tšekkivahti joutui myös torjumaan toisen takaiskun jälkeen pitkänkin tovin ilman mailaa. Ilveksen ylivoima oli vieraita paremmin suunniteltu, mutta tulos jäi piippuun.

Kaksi seuraavaa erää olivat vain pelailua kelloa vastaan

Toisessa erässä pelin vauhti kasvoi avauserästä, mutta peli ei vieläkään ollut Sveitsin avausosan kaltaista. Vieraat pelasivat isäntiä paremman erän, vaikka Ilveksellä oli vieraita enemmän ylivoima-aikaa.

Kolmas kaksikymppinen oli Ilvekseltä parempaa peliä, mutta tilanteet jäivät torsoiksi. Edes kotijoukkueen ylivoiman pienet valonpilkahdukset eivät tuoneet kotiyleisöön iloa. Kotijoukkue haki avausmaalia myös ilman maalivahtia, mutta tuloksetta

Ilveksen ja Fribourg-Gottéronin ottelut jatkuvat jo heti tulevana sunnuntaina, kun RB Salzburg matkustaa Tampereelle ja sveitsiläisseura matkustaa Norjaan Stavanger Oilersin vieraaksi.