Rujot otteet värittivät Helsingin huippukamppailua − HIFK:sta tuttu Patrik Carlsson ratkaisi Frölundalle

CHL, LIIGA / Raportti
Edvinsson antoi Paajaselle poikittaista mailaa.
HIFK ja Frölunda kohtasivat CHL:n tiistaikierroksella. Jatkopaikkojen kannalta tärkeässä ottelussa nähtiin laadukasta jääkiekkoa ja hieman rumiakin otteita.

Ottelun ensihetkistä lähtien nähtiin paljon fyysisyyttä ja kaksinkamppailupelaamista. Otto Karvisen paluu tositoimiin näkyi heti avauserässä. Kummankin joukkueen tiivis puolustus keskialueella piti huolen siitä, ettei vaaranpaikkoja nähty pelin alussa. Avauserän edetessä nähtiin kuitenkin myös ylivoimahyökkäyksiä suuntaan, jos toiseenkin. kun peli aukesi.

Lopulta tasaisena edennyt ottelu ratkesi vasta kolmannessa erässä, kun HIFK:n riveistäkin tuttu ruotsalaishyökkääjä iski kaksi maalia. Ottelun loppuluvut kirjattiin Frölundalle 3−2.

Frölunda-legenda Joel Lundqvist sai Rony Ahosen ottamaan kaksiminuuttisen, minkä ansiosta vieraat pääsivät kokeilemaan ylivoimalla. Michael Garteig oli HIFK:n veräjällä kuitenkin valppaana. Frölunda sai myöhemmin avauserässä muutaman tekopaikan lähietäisyydeltä, mutta kanadalainen selvitti ne. Otto Paajanen pääsi kokeilemaan alivoimalla läpiajosta − tuloksetta.

Paajanen yritti ujuttaa kiekkoa läpiajosta ohi Tomkinsin.

Isokokoinen Simon Edvinsson taklasi rumasti Paajasta selästä, mutta selvisi kuitenkin kahden minuutin rangaistuksella. HIFK ei kuitenkaan saanut erikoistilannettaan alkuunkaan käyntiin. Kuten Paajanen helsinkiläisten alivoimalla, Mats Rosseli Olsen pääsi kokeilemaan maalintekoa Frölundan pelatessa vajaalla.

Temput sääntöjen rajamailla jatkuivat

HIFK aloitti maalinteon, kun Micke-Max Åsten pääsi nousemaan kulmasta maalille. Tarkka rannekuti ohitti Matt Tomkinsin Frölundan maalilla. Maalin jälkeisessä vaihdossa Kasper Kotkansalo ja Christian Folin ottivat päädyssä painin sen jälkeen, kun ruotsalaispakki ajoi laidalla Leevi Teissalan yli.

Kotkansalolle annettiin ylimääräinen kaksiminuuttinen tappelemisesta, joten vieraat pääsivät ottelussa toistamiseen ylivoimalle. Erikoistilanteen päätyttyä Liigassa pelikieltoa kärsivä Miro Karjalainen tönäisi Jan Muršakia selästä lähellä laitaa selviten ilman seuraamuksia.

Toisessa erässä ei enää katseltu, vaan vauhti päädystä päätyyn oli melkoista. Frölundan hallitessa kiekkoa myös HIFK:lla oli paikkansa, kun Olli Palola pääsi kokeilemaan Tomkinsin kestävyyttä.

Frölunda sai kiekon toisessa erässä myös Garteigin selän taakse, mutta peli oltiin ehditty jo viheltää poikki ja tilanteesta tuli kaiken lisäksi estämisrangaistus Johan Sundströmille. Laukaukset viuhuivat, mutta kotijoukkue ei onnistunut lisäämään johtoaan erikoistilanteesta.

Lasch ja Carlsson nousivat esiin ikävillä tavoilla

Vielä ennen toisen erän päättymistä Frölunda sai kahden ylivoiman ansiosta hyvän vaiheen peliinsä. Liigajäiltäkin tuttu Michael Špaček otti kuitenkin kaksiminuuttisen kahdesta peräkkäisestä aloitusrikkeestä, joten puntit tasoittuivat.

Joukkueiden pelatessa jälleen viidellä viittä vastaan Filip Johansson nousi päätyyn, kiersi maalin ja luritti kiekon jäätä pitkin sisään. Kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavasta tasatilanteesta. Miro Väänäsen johtama kolmosketju sai pikaisesti Tomkinsin maalille hyvän hässäkän aikaiseksi, mutta täysosumaa ei vielä nähty.

Maalinteon erässä aloitti HIFK:n Jordan Schmaltz, mutta Patrik Carlsson hassutteli Eero Teräväisen tasoittaessaan numerot 2−2:een. Helsinkiläistenkin riveistä muistettavan ruotsalaishyökkääjän maalin jälkeen vauhti ottelussa kasvoi.

Tempon lisäännyttyä nähtiin myös monen kovan taklauksen jatkoksi seuraava tilanne, kun Ryan Lasch torppasi HIFK-pakki Ahosta keskialueella päähän. Ahonen lähti tilanteesta pukukoppiin, mutta amerikkalaishyökkääjä sai jatkaa ottelua normaalisti.

Tilanteen jälkimainingeista tulleen Frölunda-ylivoiman aikana vieraat iskivät, kun Carlsson upotti kiekon toisen kerran ohi Garteigin alivoimalla. Vielä viimeisten minuuttien aikana HIFK sai paineen hyökkäyspäätyyn, mutta kiri jäi vajaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle