Sensaatio CHL:ssä: Jukurit jatkoon jatkoajan kautta trillerimäisessä otteluparissa

CHL / Raportti
Jarkko Immonen ratkaisi Jukureille historian ensimmäisen CHL-puolivälieräpaikan.
Jukurien ja Fribourg-Gottéronin ottelupari CHL-neljännesvälierissä oli tasainen. Puolivälieräpaikka meni Jukureille yhteismaalein 3–2. Toisessa osassa kaukalossa oli avausosaa enemmän fyysisyyttä. Ratkaisu saatiin jatkoajalla, jossa sankariksi nousi Jarkko Immonen.

Jukurit lähti tavoittelemaan CHL-puolivälieriin paikkaa Sveitsin Fribourgista. Otteluparin ensimmäinen osa päättyi 1–1-tulokseen. Toinen osaottelu oli avausosan tavoin jännittävä ja yhteismaalit menivät lopulta Jukureille lukemin 3–2. Jatkoajalle edenneen otteluparin ratkaisijaksi nousi kokenut kehäkettu Jarkko Immonen.

Avauserä oli tasaista, toisessa erässä yhdet maalit

Avauserässä kummallakin joukkueella oli omat hyvät paikkansa, mutta maaleja ei nähty. Erän aikana kamppailtiin fyysisesti, joista ottelun tuomaristo ei antanut jäähytuomioita.

Erässä Frans Tuohimaalla oli Connor Hughesia enemmän torjuntoja, koska Fribourg-Gottéron aloitti pelin vahvasti.

Toisessa erässä Niko Huuhtanen huitoi ottelun ensimmäisen tilastomerkinnän. Jukurien alivoimanelikko puolusti helposti tilanteen, eikä Tuohimaan selän taakse livahtanut takaiskua. Kun oli kulunut hetki rangaistuksesta, siirsi Patrik Puistola läpiajosta vierasjoukkueen johtoon.

Erän aikana Olli Jokisen ryhmä puolusti mallikkaasti Huuhtasen rangaistuksen lisäksi kuusi minuuttia alivoimaa, vaikka Tuohimaan maalille kotijoukkue saikin luotua vaarallisia paikkoja. Tästä vajaa kaksi minuuttia oli kahden miehen alivoimia.

Rangaistukset väsyttivät mikkeliläisryhmää, sillä Nathan Marchon tasoitti tasakentällisin ottelun läpiajosta.

Vauhdikkaassa toisessa erässä molemmat joukkueet hallitsivat kiekkoa tasaisesti ja isännät loivat tasakentällisin vieraita enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Huuhtasen taklauksesta käynnistynyt erän fyysisin vaihe toi sähköä otteluun, koska Andrei Bykov lähti kotijoukkueen pukukoppiin paikattavaksi. Erän loppupuolella Otto Mäkisellä oli loistava tontti viedä vierasjoukkue jälleen johtoon, mutta Hughes torjui kuin muuri.

Jatkoajan ylivoimahyökkäys aloitti mikkeliläisjuhlat

Kolmas kaksikymppinen oli Jukureilta ajoittain hankalaa ja isänniltä parempaa peliä. Kuitenkin vieraat esittivät kohtuullisia otteita ja saivat Hughesille töitä.

Marchonin kiekon survomista käytiin tutkimassa videolta, mutta sveitsiläisseuran hyökkääjän illan toista osumaa ei videolta löytynyt.

Jännittävän otteluparin voittajaa haettiin jatkoajalta. Siinä molemmilla joukkueilla oli paikkansa, kunnes Jukurit pääsi kahdella yhtä vastaan ja kokenut hyökkääjä Immonen ratkaisi ottelun poikittaissyötöstä.

Jukureilla puolivälierissä tulee vastaan ruotsalainen Luulaja.