Fribourg-Gottéron masensi CHL-debyytin tehneen Ilveksen Janne Kuokkasen kahdella maalilla

CHL / Raportti
NHL:stä Sveitsiin suunnanut Janne Kuokkanen oli tehokkaalla pelipäällä illan ottelussa.
Ilves kohtasi historiansa ensimmäisessä CHL-ottelussa Fribourg-Gottéronin Sveitsissä. Hurja trilleri ratkesi kolmannessa erässä isäntien voittoon, mutta Ilveksen ei tarvitse olla huolissaan ottelusta.

Ensi kertaa CHL-kaukalossa esiintynyt Ilves avasi oman alkulohkonsa viidettä kertaa turnauksessa esiintynyttä Fribourg-Gottéronia vastaan. Vauhdikasta kiekkoa tarjoillut ottelu päättyi isäntien voitonjuhliin lukemin 3–2.

Ilveksen jäähyaitiossa oli ruuhkaa heti avausminuuteilla

Hymnien jälkeen käynnistynyt vauhdikas avauserä oli ensikertaiselta Ilvekseltä askelmerkkien hakemista läpi erän, vaikka keltavihreä ryhmä järjesteli kohtuullisiakin maalipaikkoja kokeneen Reto Berran vartioimalle maalille.

Isännät puolusti CHL-kokemuksellaan tiiviisti erän puolenvälin jälkeen, eivätkä tupsukorvat päässeet hyville maalintekosektoreille. Isännillä oli erässä vierailijoita huomattavasti paremmat maalintekopaikat.

Puolentoista minuutin pelailun jälkeen Tommi Tikan taklaus kuumensi isäntien tunteet ja Tikka sekä Jyrki Jokipakka saivat tanssiparit isänniltä.

Tikka ja Jokipakka passitettiin rangaistusaitioon ja hetki kahakkaa aiemmin jäähyn saanut Henrik Haapala sai vielä seuraa Joonas Odenista, joka kärsi Tikan tilanteesta saaman toisen kaksiminuuttisen. Isäntien suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen tälläsi irtokiekon ylivoimalla ohi Marek Langhamerin avaten samalla ottelun maalihanat.

Tikka sai virtaa kahakasta

Toisessa erässä avausminuutilla Tikka oli jälleen pahanteossa, tällä kertaa maalin merkeissä hyökkääjän lauottua ottelun tasoihin. Jos Ilveksen avauserä oli vaikeahko, niin toinen erä oli joukkueelta huomattavasti parempi.

Kuokkanen rokotti kuitenkin toistamiseen suomalaisvierailijoita. Hyökkääjän toinen osuma syntyi komeasti alivoimaisena. Kuokkasen maali ei ollut tämän erikoistilanteen ainoa, sillä myöskin illan toisen osumansa iskenyt Tikka tasoitti jälleen ottelun.

Tikalla oli lähellä ottelun kolmas maali, mutta maalitykki Kuokkanen oli toista mieltä nostaessaan konkarihyökkääjän mailaa. Toisen kaksikymppisen aikana Berra joutui venymään parhaimpaansa vierailijoiden parantaessa peliään.

Rossi masensi piristyneen Ilveksen

Kolmas kaksikymppinen oli suurimmaksi osaksi Ilveksen hallintaa. Erän alkupuoliskolla Christoph Bertschy oli nokikkain Langhameria vastaan, missä Ilves-vahti vei pidemmän korren tärkeällä torjunnalla.

Tamperelaisten hyvä ote katkesi, kun kotijoukkueen Matthias Rossi ohjasi Benoit Jeckerin laukauksen verkkoon. Jarkko Parikka oli hyvin puolustamassa Rossia, mutta sveitsiläishyökkääjä oli etevämpi mailapelissä.

Kotijoukkueen maalin jälkeen pelin virtaus tasoittui ja kiekko liikkui tasaisesti kummallakin puolella kaukaloa. Tamperelaisilla jäi nousujohtaisesta pelistä huolimatta tyhjä arpa käteen, eikä joukkue saanut edes kuudella kenttäpelaajalla maalia aikaiseksi ottelun loppuhetkillä.

Kuokkasella oli Vainiota parempi pelipäivä

Fribourg-Gottéronissa pelaa tällä kaudella Kuokkasen lisäksi myös toinen suomalainen, sillä JYP-paidassa keväällä 2017 CHL-mestaruuden voittanut Juuso Vainio luutii seuran puolustuksessa.

Kaksikosta Kuokkanen oli näkyvämpi ja olisi ollut esillä ilman kahta täysosumaansa. Vainiota ei oikein erottanut sekalaisesta massasta.

Tamperelaisten matka jatkuu Sveitsistä Itävaltaan, jossa joukkue kohtaa RB Salzburgin. Fribourg-Gottéronilla seuraava ottelu on jälleen kotiottelu, jolloin vastaan asettuu lohkon kolmas joukkue Stavanger Oilers Norjasta.