TPS jäi täysin EV Zugin jalkoihin – kotijoukkue voittoon tennislukemin

CHL / Raportti
EV Zug oli vahvempi myös Turussa viime viikolla pelatussa ottelussa.
TPS jäi täysin EV Zugin jalkoihin CHL-kauden neljännessä ottelussaan. Hallitseva Sveitsin mestari kylvetti turkulaisia tennislukemin 6–1.

TPS:n CHL-kauden neljäs ottelu sveitsiläisen EV Zugin vieraana jatkui samoissa merkeissä kuin mihin joukkueiden viimesunnuntainen kohtaaminen Turussa päättyi. NLA-sarjan hallitseva mestari EV Zug määräsi pelin temmon ja vyöryi kerta toisensa jälkeen vastustamattomasti laitojen kautta sisään hyökkäysalueelle.

Ensimmäinen huippupaikka nähtiin jo parin minuutin pelin jälkeen, kun kotijoukkue Zug pääsi vaaralliseen kaksi vastaan yksi -vastahyökkäykseen, mutta TPS:n maalilla pelannut Eetu Anttila venyi hienoon torjuntaan.

Vain muutama minuutti edellisestä Anttila joutui jälleen esittämään parastaan Zugin hyökkääjien rynnistäessä ahnaasti maalille TPS-puolustajien estelyistä huolimatta.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Jokereista tuttu Brian O'Neill tarjosi maalin takaa mainion syötön Lino Martschinille, joka laukoi kiekon suoraan syötöstä TPS-maalin takakulmaan.

Kun erää oli jäljellä neljä ja puoli minuuttia, maalintekijä Martschinille avatui hienon yhteispelin myötä erinomainen paikka lisätä sveitsiläisten johtoa, mutta tämän laukaus jään pinnassa maanneen maalivahti Anttilan ohi osui takatolppaan.

Erän lopussa TPS sai aikaan vahvan hyökkäyspään pyörityksen, joka johti useampaan vaaralliseen laukaukseen, mutta Zugin maalilla torjunut Luca Hollenstein oli valppaana ja erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1–0 johdossa.

Edes ylivoima ei tuonut TPS:ää peliin mukaan

Toinen erä sai TPS:n kannalta huonoimman mahdollisen alun. Puolustaja Antti Tuomiston avaus päätyi erän ensimmäisellä minuutilla suoraan Zug-hyökkääjä O'Neillin lapaan, joka siirsi kiekon sivuun ketjukaverilleen Peter Cehlárikille ja tämä laukoi kiekon ohi poikittaisliikkeeseen joutuneen Anttilan.

Kun toista erää oli pelattu viisi minuuttia, Zugille tarjoutui ylivoimahyökkäyksestä mahdollisuus lisätä johtoaan, mutta TPS-vahti Anttila oli maalillaan vahvana ja koppasi sveitsiläislaukauksen eleettömästi räpyläänsä.

Hieman ennen erän puoliväliä TPS pääsi ylivoimalle, mutta pakkopeli ehti hädin tuskin alkaa, kun TPS:n Kai Kantola sai kevyehkön kaksiminuuttisen koukkaamisesta. Kun vielä hetkeä myöhemmin puolustaja Tuomistolle tuomittiin kahden minuutin rangaistus kampituksesta, oli TPS:n ylivoima vaihtunut kahden miehen alivoimaksi. TPS-alivoima kesti kuitenkin Zugin vahvan ylivoimapyörityksen, eikä lisämaaleja nähty.

TPS pääsi erän loppupuolella vielä kahteen otteeseen ylivoimalle, kun Zugin Cehlárik otti kaksi perättäistä kaksiminuuttista. Ylivoimista jälkimmäisellä hyökkääjä Aarne Intoselle tarjoutui tilaisuus kavennukseen, mutta tämän ohjaus takatolpalta meni aavistuksen ohi Zug-maalista.

Vierasjoukkueen heikot erien alut jatkuivat kolmannessa erässä

Zug lisäsi johtoaan heti kolmannen erän alussa puolustaja Niklas Hanssonin lyöntilaukauksen yllätettyä TPS-vahti Anttilan.

TPS:n ottelun neljäs ylivoima kolmannen erän alkupuolella tuotti useamman laukauksen, mutta lähellä maalintekoa vierasjoukkue ei silti ollut.

Vähän ennen päätöserän puoliväliä kotijoukkueen Fabrice Herzog laukoi isäntien neljännen maalin Sven Sentelerin karvattua kiekon pois Ruben Rafkinilta ja syötettyä sen maalin edessä vapaana olleelle Herzogille. Hetki kotijoukkueen maalista TPS:n Intonen pujotteli läpi sveitsiläisjoukkueen puolustuksen, muttei näyttävistä harhautuksista huolimatta onnistunut maalinteossa.

Ottelun seuraavaa maalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa kauaa. Kotijoukkue Zug jatkoi maalitehtailuaan tehokkaasti pelanneen Brian O'Neillin ohjattua hienon kuvion päätteeksi lukemiksi 5–0 päätöserän puolivälissä.

Vain reilu minuutti myöhemmin kotijoukkue siirtyi ylivoimalla jo 6–0 johtoon Mikael Pyyhtiän otettua hyökkäyspään jäähyn huitomisesta. Ylivoimaa ehti kulua vain kuusi sekuntia, kun kiekko oli jälleen TPS-maalissa. Isäntien kuudennen maalin viimeisteli Gregory Hofmann ketjukaveriensa Jan Kovarin ja Sven Sentelerin syötöstä.

TPS:n ottelun ainoa maali syntyi kolmannen erän lopussa ylivoimalla ranskalaishyökkääjä Anthony Rechin onnistuttua ohjaamaan kiekon Zug-maalivahti Hollensteinin varusteiden kautta maaliin.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty, joten Zug juhli voittoa kotiyleisönsä edessä tennlslukemin 6–1.

Zugin puolelta varsinkin hyökkäyskolmikko Cehlárik–O'Neill–Martschini tuotti jatkuvasti ongelmia TPS-puolustukselle luoden lukuisia vaarallisia maalipaikkoja läpi ottelun.

Viime sunnuntaisen kohtaamisen tapaan luisteluvoimainen sveitsiläisjoukkue vastaavasti tyrehdytti TPS:n avaus- ja hyökkäyspelaamisen tehokkaasti, eikä kontrolloituja hyökkäyksiä koko viisikon voimin päästy juuri toteuttamaan.

Yleensäkin pidemmät hyökkäysjaksot olivat hyvin harvassa vierasjoukkueen osalta. Myös joukkueiden ylivoimapelissä oli huomattavia eroja kotijoukkueen liikuttaessa kiekkoa nopeasti pelaajalta toiselle luoden useita vaarallisia maalintekoyrityksiä TPS:n ylivoiman ollessa melko mielikuvituksetonta ja passiivista.

TPS jatkaa CHL-kauttaan lokakuussa, jolloin se kohtaa alkulohkon viimeisissä otteluissaan saksalaisen Grizzlys Wolfsburgin kahdesti: keskiviikkona 5.10. pelataan Turussa ja viikkoa myöhemmin 12.10. Wolfsburgissa, Saksassa.