Nuorille vastuuta antanut Lukko päätti CHL:n alkulohkonsa Walesissa voitokkaasti

CHL, LIIGA / Raportti
Linus Nyman aloitti ja päätti maalineon Cardiffissa.
Viimeinenkin suomalaisjoukkue sai CHL:n alkulohkonsa pakettiin, kun Lukko kävi Cardiff Devilsin vieraana.

Jo pudotuspelipaikkansa varmistanut Lukko matkusti vierasotteluun Cardiff Devilsiä vastaan nuorella kokoonpanolla. Useampikin kärkipelaaja oli jätetty sivuun. Vaikka jääkiekon pikkumaasta kotoisin oleva isäntäjoukkue pystyikin iskemään maaleja, ei Lukolla ollut vaikeuksia ottaa alkulohkonsa päätöspelistä täyttä pistepottia.

Lukko otti kamppailun nopeasti hallintaansa ja iski jo avauserässä kolme maalia. Linus Nyman ja nuori Jeremi Tammela onnistuivat ohittamaan Devils-vahti Taran Kozunin. Liigastakin tuttu cardifflaistan hyökkääjä Stephen Dixon kunnostautui lähinnä sikailussa, josta tuloksena oli 2+2 minuutin rangaistus. Harri Kainulainen lisäsi Lukko-johtoa ennen ensimmäistä erätaukoa.

Devilsillä oli omat hetkensä. Esimerkiksi toisen erän alkuhetkillä walesilaisilla oli muutama tilaisuus ohittaa Samuel Jukuri. Kudit kilpistyivät usein kuitenkin Lukko-pelaajien blokkeihin tai sitten työvälineet eivät kestäneet, kuten Matt Registerille kävi.

Devils pääsi tulostaululle

Toisessa erässä peli tasapainottui huomattavasti ja Devilskin pääsi hyökkäyspäähän kokeilemaan kuvioitaan. Jukurilla ei kuitenkaan ollut sen suurempaa hätää pitää kiekko kentän puolella. Ben Daviesin läpiajo oli isäntien ehdottomasti vaarallisin paikka.

Kalle Ervastin saama jäähy aiheutti hieman parranpärinää tuomariston suuntaan. Samoilla haminoilla Lukko sai neljällä kolmea vastaan -erikoistilanteen, jonka aikana Scott Pooley ohitti maalivahti Kozunin.

Myös kotijoukkue sai onnistumisen, kun kaksinkertainen ECHL:n puolustajien pistepörssivoittaja Register rikkoi Jukurin unelman nollapelistä. Devils muistutti, että se ei luovuta ennen aikojaan. Joshua Waller onnistui maalinteossa, kun Lukko hieman päästi jalkaa kaasulta.

Lukon työmäärä riitti

Vielä ennen toista erätaukoa hyökkääjä Nyman iski illan toisen osumansa ja vei raumalaiset 5−2-johtoon. Kenttätapahtumista huokui se, että molempein joukkueiden kohtalo alkulohkossa oli varmistunut jo ennen keskiviikkoiltaa.

Kolmas erä ei enää aiheuttanut sen suurempaa kapinaa ottelun lopputuloksesta. Lukko pysyi kiekossa riittävän hyvin ja tarvittaessa puolusti omaa aluettaan kurinalaisesti. Devils näytti laittaneen parhaat paukkunsa toiselle kaksikymppiselle.

Kun Lukko ei lisämaaleja värkännyt, löi Devils taululle kolmannen osumansa. Brodie Dupont viimeisteli lähietäisyydeltä ohi Jukurin. Täydellä höyryllä raumalaiset eivät kolmannen takaiskun jälkeenkään viilettäneet, mutta tekivät riitttävän määrän töitä.

Lopulta pelikello kului loppuun ja päätösnumerot merkattiin Lukon eduksi 6−3. Vielä viimeisillä minuuteilla Devils yritti vimmatusti, mutta Jukurin hieno torjunta esti isäntien neljännen maalin. Sen sijaan illan tähti Nyman iski kiekon tyhjään rysään.

» Lähetä palautetta toimitukselle