Ylivoimapeli Wildin voittojen takana.

NHL / Artikkeli
Minnesotan ainoa toive voittaa otteluita on tehdä maalit ylivoimalla ja muuten puolustaa tarkasti omaa päätä. Pelityyli on tappavan tylsää mutta muuhun ei ole laajennusjoukkueella mahdollisuuksia.

Brunette tervetullut lisä

Brunette on aina ollut tunnettu hyvänä maalintekijänä. Tätä tarkoitusta varten hänet Atlantasta hankittiin. Tällä kaudella Brunette on Marian Gaborikin kanssa takonut pisteitä mukavaan tahtiin, juuri ylivoimalla. Sekä Brunette että Gaborik ovat piste per peli tahdissa tällä kaudella mutta suurin huolenaihe on myös tämän kaksikon kohdalla peli tasakentällisin. Brunette on tehnyt yli puolet pisteistään ylivoimalla ja tasakentällisin maalit ovat harvinaista herkkua. Vain neljästi on Brunette kuumentanut vastustajan maalivahdin niskavilloja punalampun avulla tasakentällisin. +/- tilastossa Brunette on joukkueensa heikoimpia luvulla -11, ketjukaveri Gaborik on "vain" -2 joten Brunettella on vieläkin ongelmia Wildin "suokiekko"pelityylin omaksumisessa. Brunette kuitenkin on ollut takuumiehenä useassa Wildin voitossa tällä kaudella joten tuskin suurempaa tukkapöllyä on hänelle luvassa. Ainoa asia josta Brunettea voi syyttää on laukausten säästely. Hyvä laukaus on harvojen etuoikeus ja Brunettella sellainen on. Kuitenkaan montaa kertaa ottelussa ei hänen lavastaan kiekko maalia kohti lähde.

Brunette-Dowd-Gaborik on joukkueen syömähammas. Kolmikko onkin joukkueen pistepörssissä kolmen kärkenä. Ilman kolmikon onnistumisia onkin vaikea kuvitella että Wild voittaisi ketään. Kolmikon lisäksi on maalivahti Dwayne Roloson ollut hurjassa vireessä. Uhrautuvan puolustuksen takana Roloson on noussut ykkösmaalivahdiksi ohi viime kauden komeetan Manny Fernandezin. Rolosonilla on jo kolme nollapeliä ja strategiset lukemat osoittavat 91,0% ja 2,69.

Kuba puolustuksen ykkönen

Jos Minnesotalla on vain yksi kentällinen joka pystyy joka ottelussa maalintekoon niin puolustuksesta ei paljoakaan apuja löydy. Filip Kuba pelaa jälleen loistavaa kautta. Varmasti Floridassa mietitään miksi Kuba päästettiin laajennusdraftissa pois. Kuban kautta lähtevät useat vastahyökkäykset ja ylivoimallakin Sekerasin kanssa kaksikko jakelee kiekkoja mallikkaasti. Kuba on parempi omassa päässä mutta nopea suunnanvaihtopeli on omiaan Kuban pelityyliin. Kesän hankinta Jason Marshall on pelannut kohtalaisesti vaikkei olekaan ollut mikään suuri pelastaja. Kokemus on suuri apu nuorille pelaajille myös kentän ulkopuolella. Lubomir Sekeras oli vielä viime kaudella suuri yllättäjä mutta tälle kaudelle Sekeras on osattu ottaa huomioon. Sekeras kuitenkin pelaa edelleen varsin mallikelpoista peliä ja on laukauksensa takia pelätty ase ylivoimalla. Viime keväänä kaupan kautta tullut Willie Mitchell on ollut Wildin suurin yllättäjä alakerrassa. Loukkaantuneen Brad Bombardirin hommat ovat tulleet hoidetuiksi Mitchellin toimesta. Mitchell on varmasti vielä kauan Minnesotan puolustuksen tärkein pelaaja. Varsinkin omassa päässä Willie on ollut tukipilari.

Uusia yllättäjiä ja muutama pettymys

Jos puolustuksessa ja tolppien välissä on nähty iloisia yllättäjiä niin sama on nähty myös hyökkäyspäässä. Rookie Pascal Dupuis pelaa hienoa tulokaskautta ja monessa muussa joukkueessa olisi varmasti paljon paremmin esillä. Dupuis on joukkueen maalipörssissä neljäntenä ja on päässyt pelaamaan myös kakkosylivoimalla. Myös monta vuotta farmissa tahkonnut Richard Park on esiintynyt edukseen. Pienikokoinen ja vikkelä Etelä-Koreassa syntynyt Park on joukkeen paras +/- pelaaja vaikka onkin pelannut vain puolet otteluista, niistäkin suurin osa joukkueen tappioputken aikana. Puolustaja Andy Sutton on pelannut osan kaudesta myös laitahyökkääjänä ja on molemmilla pelipaikoilla pelannut kokoisekseen kaveriksi varsin mallikkaasti.

Pettymyksiin on pakko laskea mukaan edelleen Stacy Roest. Alkukaudesta näytti että Roest pelaa vihdoinkin potentiaalinsa mukaan mutta kymmenen pelin jälkeen Roest katosi maisemista. Myöskään Antti Laaksonen ei ole ollut aivan viime kauden tasollaan mutta tokikaan huonosti ei Antti ole pelannut. Manny Fernandez on ollut pahiten kateissa. Viime kaudella Manny oli välillä aivan maaginen, tällä kaudella tuntuu että maalirautojen välissä on ollut eri kaveri.

Playoffsit ovat tälläkin kaudella jälleen haaveena mutta joukkue on ilmoittanut rakentavansa joukkueen pitkän kaavan mukaan. Toivottavasti rakennustyö näyttää enemmän hedelmiä piakkoin, Minnesotan kriittinen yleisö ei jaksa katsella trap-kiekkoa montaakaan kautta.

» Lähetä palautetta toimitukselle