Ykköspuolustajat vertailussa: Karlsson tehoili, Barrien hyökkäysaktiivisuus ei auttanut Avalanchea

NHL / Artikkeli
Karlsson oli kiekollisena liian taitava Avalanche-miehistölle.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Erik Karlsson ja Tyson Barrie ovat molemmat oikealta laukovia, hyvin luistelevia hyökkäysorientoituneita puolustajia. Molemmilla on myös iso rooli joukkueidensa takalinjoilla. Lauantain ottelussa Jatkoaika otti molemmat taiturit erityiseen seurantaan.

Blokatuissa laukauksissa Barrie oli ylivoimaisesti Karlssonia edellä lukemin 3−0.

Ensimmäisessä erässä molemmat pelasivat tyylilleen uskollisesti aktiivista hyökkäyspeliä ja myös ylivoimaa. Barrie oli lähempänä avata pistetilinsä päästyään ensin itse puolittaiseen läpiajoon ja rakennettuaan hetkeä myöhemmin Mikko Rantaselle avoimen maalipaikan. Suomalaishyökkääjän laukaus osui kuitenkin vain sivuverkkoon.

Karlssonilla puolestaan oli merkittävä rooli ottelun avausmaalissa, mutta ei-toivotulla tavalla. Ruotsalaispuolustaja nimittäin epäonnistui ylivoimalla rännikiekon pysäyttämisessä, minkä seurauksena Colorado Avalanchen Blake Comeau karkasi läpiajoon ja ohitti Mike Condonin komealla laukauksella hanskakäden yläkulmaan.

Toisessa erässä Karlsson nousi esille. Onnenkantamoisella syntyneeseen Mike Hoffmanin maaliin Karlsson antoi vain kakkossyötön, mutta 2−2-tasoituksessa Senators-kapteeni oli elementissään.

Karlsson lähti hyökkäyssiniviivalta rohkeasti karvaamaan ja sai siirrettyä riistämänsä kiekon maalin eteen Mark Stonelle, joka ohitti tyylikkäästi Jonathan Bernierin.

Ruotsalaistähti yritti vielä ylivoimalla lisätä pistetiliään laukomalla hanakasti, mutta yksi laukaus rikkoi Karlssonin mailan ja loput osuivat Avalanche-pelaajiin.

Barrie oli niin ikään aktiivinen hyökkäyssuuntaan, mutta ei päässyt pisteille runsaasta peliajastaan ja ahkerasta laukomisestaan huolimatta. Sen sijaan pienikokoinen kanadalainen osoitti puolustustaitojaan siivoamalla kiekon pois maalin edestä, kun Senators oli pääsemässä tekopaikkaan.

Barrie oli kiekon kanssa aktiivinen, mutta tehot jäivät puuttumaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Kolmannessa erässä Avalanche menetti johtoasemansa, mutta siihen ei ollut suoranaisesti vaikuttamassa sen paremmin Karlsson kuin Barriekään. Karlsson tosin oli jäällä, kun Senators iski ylivoimalla voittomaalin, mutta osumasta kuuluu suurin kunnia maalintekijä Hoffmanin lisäksi syötön maalin kulmalta antaneelle Stonelle.

Barrie jatkoi isossa roolissa, mutta laukauksissa ei ollut riittävästi tarkkuutta. Useampi veto osui jo ensimmäiseen karvaajaan. Yhdestä tällaisesta tilanteesta Senators pääsi vaaralliseen vastahyökkäykseen, mutta Hoffman ei osunut avopaikassa kunnolla kiekkoon.

Avalanchen jahdatessa tasoitusta Barrien rooli korostui, mutta Craig Andersonin patjoja lähemmäksi kanadalaispuolustaja ei laukauksillaan osunut.

Karlssonkaan ei tehnyt enempää pisteitä, mutta oli etenkin ylivoiman kiekkokontrollissa isossa roolissa. Ruotsalaiselle kertyi ylivoima-aikaa lähes seitsemän minuuttia ja kokonaispeliaikaakin 22 minuuttia. Barrie pelasi yhteensä 25 minuuttia, reilut kaksi minuuttia enemmän kuin perjantain ottelussa − ylivoimallakin nelisen minuuttia.

Alivoimaa kaksikko pelasi suurin piirtein saman verran, vähän alle minuutin.

Kumpikaan kovalla riskillä pelaavista puolustajista ei sortunut kiekonmenetyksiin, mutta onnistuivat sen sijaan kiekonriistoissa. Blokatuissa laukauksissa Barrie oli ylivoimaisesti Karlssonia edellä lukemin 3−0. Toisaalta molemmat myös laukoivat useammin karvaajaan kuin maalia kohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle