World Cupissa paikalliskamppailuiden päivä − Suomi ja Yhdysvallat pakkovoittojen edessä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Taisteluareena odottaa gladiaattoreita.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina on World Cupissa luvassa erityinen päivä, kun vastakkain asettuvat ensin Suomi ja Ruotsi sekä myöhemmin Kanada ja Yhdysvallat. Jatkoaika ennakoi turnauksen paikallispelit.

World Cupin neljäntenä pelipäivänä kohtaavat naapurimaat Suomi ja Ruotsi sekä Kanada ja Yhdysvallat. Molemmissa lohkoissa on mielenkiintoinen tilanne, ja peleissä on mukana pakkovoiton tunnelmaa. 

Suomi − Ruotsi

B-lohko on ennen Suomen ja Ruotsin kohtaamista varsin tasaisessa tilanteessa. Venäjän voitettua Pohjois-Amerikan on Suomea lukuun ottamatta kaikilla joukkueilla kaksi pistettä. Leijonilla on siis mahdollisuus nousta muiden joukkueiden kanssa tasapisteisiin tai pysyä jumbona, jolloin jatkoon pääsy on erittäin hankalaa ja epätodennäköistä.

Suomen pelaaminen oli Pohjois-Amerikkaa vastaan todella heikkoa, kun taas Ruotsi pelasi vakuuttavan pelin Venäjää vastaan, vaikka ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist joutui jäämään sivuun juuri pelin alla. Leijonien on jostain kaivettava monta lisävaihdetta, jotta voitosta on mahdollista taistella.

Ruotsi on kuitenkin vastustaja, joka aina sytyttää suomalaiset. Hengettömän avausottelun jälkeen Leijonat varmasti laittaa kaiken likoon. Parantamisen varaa on kuitenkin todella paljon, ja Ruotsi haluaa varmasti tiputtaa rakkaan naapurimaan jatkopelien ulkopuolelle.

Nähdäänkö kaukalossa raivokkaasti taistelevat Leijonat? Saako Suomi kiekollista peliään toimimaan erinomaisesti puolustavaa Ruotsia vastaan? 

Seuraa heitä: Pitääkö Ristolainen Hörnqvistin kurissa maalin edessä?

Kanada − Yhdysvallat

Ennakkokaavailuissa Yhdysvallat oli Ruotsin ohella ainoa vakavasti otettava haastaja Kanadalle. Hävittyään avausottelunsa Yhdysvallat taisteleekin turnauksen toisessa ottelussaan alkusarjasta putoamista vastaan − suurinta ennakkosuosikkia vastaan tämän kotikentällä ja kiekkopyhätössä Torontossa.

Pakkovoitto ei ole koskaan tulosurheilussa ihanteellinen tilanne, mutta kaikkein vähiten vakuuttavasti pelannutta Kanadaa vastaan. Amerikkalaiset olivat jo Eurooppaa vastaan alakynnessä, joten kivikovaa Kanadaa vastaan pelin on oltava täydellisyyttä hipovaa joka osa-alueella.

Naapurimaiden kohtaamisessa Toronton illassa on varmasti tunnelatausta, mikä voi olla Yhdysvallalle myös haitaksi. Joukkue tarvitsee taistelevaa asennetta, mutta hermokontrolli on yhtä tärkeää. Amerikkalaisilla ei ole varaa ottaa tyhmiä jäähyjä eikä hermostua Brad Marchandin rottakiekosta.

Kanada taas haluaa kotiyleisönsä edessä pelata vielä paremmin kuin upeassa avausottelussa Tšekkiä vastaan. Kanadalaiset kun löysivät 6−0-voitosta paljon parannettavaa. Jatkuuko Carey Pricen ja Yhdysvaltain nollaputki?

Seuraa heitä: 

Kanada: Steven Stamkos − Yksi maailman parhaita maalintekijöitä, mutta ei Tšekkiä vastaan onnistunut monista paikoista huolimatta. Yhdysvalloilla on monta muutakin huippuhyökkääjää puolustettavana, mutta Stamkos on yksi vaarallisimmista.

Yhdysvallat: T.J. Oshie − Taitava hyökkääjä oli amerikkalaisista lähimpänä maalintekoa Eurooppaa vastaan. Erityisesti ylivoimalla laukoi hanakasti. Kanadaa vastaan ei ole varaa enää melkein onnistua. Capitals-hyökkääjän odotetaan laukovan verkot tötterölle.

» Lähetä palautetta toimitukselle