World Cup -alkusarjan tähdistökentälliset: McDavid ja Matthews syrjäyttivät Crosbyn ja Ovetškinin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
McDavidin nopeus ja taito on ollut liikaa jopa Pavel Datsjukille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
World Cupin lohkovaihe on pelattu. Turnauksessa on jo nähty niin yllätyksiä kuin odotettuja huippusuorituksia. Jatkoajan toimittajat kokosivat lohkovaiheen tähdistökentällisensä.

Lohkovaiheesta välieriin jatkoi World Cupissa neljä joukkuetta: Kanada, Eurooppa, Ruotsi ja Venäjä. Alkusarjan pistepörssin jaetulla kärkisijalla ovat neljällä pisteellä Kanadan Jonathan ToewsSidney Crosby ja Matt Duchene sekä Pohjois-Amerikan Johnny Gaudreau ja Shayne Gostisbehere.

Toews oli kolmella maalillaan lohkovaiheen paras maalintekijä. Gostisbehere on syöttöpörssin kärjessä neljällä syötöllään. Maalivahdeista Kanadan Carey Price on kärjessä sekä torjuntaprosentti- että päästettyjen maalien keskiarvo -tilastossa.

Jatkoajan Torontoon matkanneet toimittajat listasivat alkusarjan jälkeen omat tähdistökentällisensä, joissa kriteereinä oli muutakin kuin tilastollinen paremmuus.

Sami Koljosen tähdistökentällinen:

Maalivahti:

Jaroslav Halak, Eurooppa: Suoraan sanottuna epäilin Halakia ennen turnausta ja odotin, että Thomas Greiss nappaisi torjuntavastuun, kuten teki myös viime kaudella New York Islandersissa. Slovakkivahti kuitenkin piti moneen otteeseen Euroopan joukkuetta pystyssä lohkovaiheen aikana ja esitti useita näyttäviä pelastuksia.

Puolustajat:

Morgan Rielly, Pohjois-Amerikka: Nuoren, hyökkäysorientoituneen joukkueen alakerran moottori etenkin kiekollisesti. Nautti joukkueensa hyökkäävästä pelityylistä, mikä näkyi myös tuloksissa. Oli hyvä myös omassa päässä etenkin sijoittumisensa kautta.

Drew Doughty, Kanada: Kanadalta voisi nostaa tähän käytännössä kenet vain, koska joukkueen alakerran vahvuus on ollut huippuyksilöiden toimiva yhteispeli. Hallitseva Norris-voittaja Doughty on ollut Kanadan kenties näkyvin puolustaja, joka ei juuri virheitä lohkovaiheen aikana tehnyt.

Hyökkääjät:

Connor McDavid, Pohjois-Amerikka: Lohkovaiheen näkyvimmän ketjun näkyvin pelaaja. Huipputaitava tähti pyöritteli solmuun Suomen lisäksi ajoittain myös Ruotsin ja Venäjän. Löysi hyvän yhteyden etenkin Auston Matthewsin kanssa, mikä näkyi myös tulostaululla. Kolmessa ottelussa syntyi yhtä monta syöttöpistettä.

Jonathan Toews, Kanada: Kanadan äärimmäisen leveän hyökkäyksen kovavireisin pelaaja. Oli jokaisessa alkusarjan ottelussa hyvä, mutta erityisesti Eurooppa-ottelussa Toews oli kovassa vireessä. Löysi ketjukaverinsa kovalla prosentilla ja iski kaksi maalia siinä sivussa. 

Filip Forsberg, Ruotsi: Ruotsin paras hyökkääjä kolmessa lohkovaiheen ottelussa. Taisteli, taiteili ja keräsi pari pistettäkin. Näytti ruotsalaishyökkääjistä nälkäisimmältä, mikä ilmeni etenkin vastuun ottamisena hyökkäyspäässä. Toi kiekkoa alueelle todella tehokkaasti, rakensi peliä ja pyrki viimeistelemään itse.

Draisaitl on ollut hyökkäyssuuntaan aktiivinen ja tehokas.
Draisaitl on ollut hyökkäyssuuntaan aktiivinen ja tehokas.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Juha Oinosen tähdistökentällinen:

Maalivahti:

Jakob Markström, Ruotsi: Kanadan Carey Price on luonnollisesti ollut selvästi paras maalivahti, mutta Markströmin venyminen voittoon henkisesti kovassa paikassa ansaitsee huomioinnin. Avausottelun häviäminen olisi kääntänyt Ruotsin turnausjunan eri suuntaan, mutta Markström piti huolen, että Ruotsi voittaa ilman Henrik Lundqvistiäkin.

Puolustajat:

Erik Karlsson, Ruotsi: Ei ole kiekollisena dominoinut samalla tavalla kuin NHL:ssä, mutta ollut kuitenkin tehokas. Lisäksi Karlsson on puolustanut jämäkästi. Pohjois-Amerikka-ottelun šokkialun jälkeen kokosi itsensä ja nousi tasolleen.

Roman Josi, Eurooppa: Ei ole turnauksen paras puolustaja, mutta Euroopan joukkueen pääsy välieriin on toistaiseksi suurin yllätys, ja sveitsiläinen on eurooppalaisten johtavia pelaajia. Pelaa tyylikkäästi ja fiksusti molempiin suuntiin.

Puolustajien pistepörssin kärkimiestä Gostisbehereä voi joku kaivata tähdistöön, mutta kovista tehoista huolimatta peli ei ole ollut riittävällä tasolla. Nuorella puolustajalla on kiekko polttanut lavassa, ja ylivoimalla vaarallisen viivamiehen laukaukset ovat paukkuneet plekseihin.

Hyökkääjät:

Auston Matthews, Pohjois-Amerikka: Toronton tulevaisuuden toivo ei romahtanut kotiyleisön paineista, vaan löi tehokkaasti kiekkoa maaliin McDavidin syötöistä. Kaunista ja sulavaa yhteistyötä olisi mielellään katsellut välierissäkin, mutta vielä ei taso riittänyt sinne asti.

Matt Duchene, Kanada: Ehkä hieman yllättäen Kanadan näkyvimpiä hyökkääjiä. Iski kaksi maalia Yhdysvaltain verkkoon ja ollut kiekollisena muutenkin aktiivinen. Sidney Crosby on kerännyt yhtä paljon pisteitä, mutta Duchenen tehot ovat jakautuneet tasaisemmin.

Leon Draisaitl, Eurooppa: Samansuuntaiset perustelut kuin Josin kohdalla. Ei kirkkain tähti, mutta yksi suurimpia syitä, miksi Eurooppa pelaa välierissä. Saksalaishyökkääjä iski jatkoaikamaalin Tšekin verkkoon ja on ollut hyökkäyspäässä toistuvasti vaarallinen.

Olisin halunnut nostaa mukaan myös Pohjois-Amerikan alati vaarallisen Johnny Gaudreaun, mutta olisi toisaalta tuntunut kohtuuttomalta jättää Kanadan edustus kokonaan pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle