Vuosien 2012 ja 2013 yllätysfinalistit ovat uusien ratkaisijoiden tarpeessa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jonas Hiller lienee Sveitsin voittojen takuumies.
Kuva © Getty Images
Sveitsiä ja Slovakiaa on yleensä pidetty kuuden suurimman kiekkomaan kilpailukykyisimpinä haastajina. Ketkä ovat näiltä mailta seuraamisen arvoisia pelaajia MM-turnauksessa?

Sveitsin ratkaisija: Jonas Hiller

Herkko Hanhikoski: 35-vuotias maalivahti on kokenut veskari, ja takana on Sveitsin pääsarjasta hyvä kausi. Biel-Biennen riveissä Jonas Hillerille kertyi runkosarjassa 47 ottelua, joista saldoksi jäivät torjuntaprosentti 91,6 ja päästettyjen maalien keskiarvo 2,72. Pudotuspeleissä joukkueen rahkeet jäivät viiteen kamppailuun, joissa Hillerin tilastoiksi jäivät prosentti 92,4 ja päästettyjen keskiarvo 2,73.

404 NHL-ottelua pelannut "vääränkätinen" maalivahti toimii viimeisenä lukkona Sveitsin napsiessa pisteitä tililleen.

Sveitsin yllättäjä: Denis Malgin

Herkko Hanhikoski: Vaikka nuori Sveitsin ja Venäjän passit omistava hyökkääjä ei juurikaan päässyt kukoistamaan ensimmäisellä NHL-kaudellaan Florida Panthersin riveissä, ovat MM-kisat juuri oikea paikka pelata kauden viimeiset ottelut.

Denis Malginilla on täydet mahdollisuudet nousta yllättäen joukkueensa parhaaksi pistemieheksi ja johdattamaan Sveitsin jatkopeleihin.

Slovakian ratkaisija: Michal Cajkovsky

Vinski Virtanen: Cajkovsky on Slovakian puolustuksen ehdoton kiekollinen johtohahmo. Bratislavalainen pakki teki tällä kaudella läpimurtonsa Euroopassa pelaavien puolustajien eliittiin: Sparta Prahassa 24-vuotias Cajkovsky tykitti 19 peliin tehot 7+5=12, ja kausi jatkui KHL:ssä Avtomobilistissa 20 ottelun verran puolustajalle komein pistein 5+10=15.

Pohjois-Amerikan juniori- ja farmisarjoista kokemusta kerryttänyt Cajkovsky on kaiken lisäksi raamikas puolustaja, sillä varresta löytyy 192 senttimetrin ja 99 kilogramman edestä vääntövoimaa. Cajkovsky on muutoin todella nimettömän slovakkiryhmän paras pelaaja, ja hän saanee vierelleen MM-kilpailuissa jo aiemmin vakuuttaneen Michal Sersenin.

Slovakian yllättäjä: Peter Ceresnak

Vinski Virtanen: Slovakian joukkue on erityisesti hyökkäyksen osalta erittäin heikko, mutta puolustuksessa on mainitun Cajkovskyn lisäksi muitakin mielenkiintoisia nimiä. Peter Ceresnak on Cajkovskyn tavoin 24-vuotias puolustaja, jolla on mittaa yli 190 senttiä ja painoa 95 kiloa. Ceresnakin vahvuudet eivät ole hyökkäyspäässä, mutta hänen puolustusominaisuutensa ovat hyvät.

New York Rangers varasi Ceresnakin NHL:ään kesällä 2011 kuudennella kierroksella. Kahden Pohjois-Amerikassa pelatun juniorivuoden jälkeen tie vei takaisin Slovakiaan ja sittemmin Tšekkiin, jossa Ceresnak on kiekkoillut viimeiset kolme kautta. Kiekkokaupunki Trencinistä lähtöisin olevalla Ceresnakilla on edellytyksiä nousta Slovakian puolustuksen luottomieheksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle