Ville Nieminen paljastaa uransa parhaat hetket: "HIFK:ssa olisi ollut hieno pelata"

LIIGA, NHL, KHL / Artikkeli
Ville Niemisen pelaajaura on ohi, mutta haasteet valmentajana odottavat.
Ville Niemisen huikea pelaajaura on paketissa. Nieminen käy läpi Laidasta laitaan -sarjassa uransa parhaat hetket, jääkiekkoa lajina ja valmentamisen haasteita.

Laidasta laitaan -sarjan kevään viimeinen jakso tarjoaa kuuntelijoille tunnin mittaisessa paketissa Ville Niemisen uran parhaita paloja ja mielipiteitä nykymenosta Suomessa ja maailmalla.

Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen keräsivät sosiaalisessa mediassa lukijoiden kysymyksiä Niemiselle. Nyt kysymykset esitetään itse peliuransa päättäneelle Stanley Cup -voittajalle.

Kysymykset kiertävät läpi Niemisen uran, mutta myös jääkiekkoa lajina, valmentamista ja siviilielämän asioita käsitellään. Nieminen saa muun muassa kertoa, missä seurassa hän olisi halunnut urallaan pelata.

− Olen aina sanonut, ja minun isäni on sanonut, että HIFK:ssa olisi ollut hieno pelata. En ole koskaan varmaan sanonut sitä ääneen, mutta nyt tuli sanottua, Nieminen paljastaa.

− HIFK:ta käytiin Nordenskiöldillä katsomassa jo 80-luvun lopulla, kun Tappara ne voitti siellä. Hakametsässä katsoin, kun Tony Arima ja "Hakki"-Hagman tulivat. Siinä oli määrätynlaista pelkoa.

Nopeissa valintakysymyksissä Niemiseltä kysytään uran parhaista hetkistä, maaleista ja vastuksista. Parasta vastassa pelannutta maalivahtia valitessa kuullaan myös yllätysnimiä.

− Juuse Saros ei ole pelannut kärkijoukkueissa vielä, mutta kaikki merkit näyttävät, että siitä tulee Raskin [Tuukka] veroinen maalivahti, Nieminen arvioi.

Entä mikä oli uran kovimpia taklauksia, entä taklaajia?

− Todd Bertuzzi pääsi yllättämään mut keskialueella. Tulin kiekon kanssa keskelle ja siihen ne valot sammuivat. Valoja sitten sytyteltiin seuraava päivä. Muu joukkue lähti lennolle, minä jäin hotellille.

− Rob Blake tuli sellaisella sivuttaisliu'ulla selkä edellä. Sillä oli niin hyvä pelisilmä, että kun pelasimme myöhemmin vastakkain, ei nukuttanut minua. Mutta se oli vaarallinen.

Keskustelun kovimmat naurut saadaan, kun Nieminen miettii uransa pukukoppipiloja.

− En ole ollut sellainen pilojen tekijä, enemmän sellainen tilannekoomikko ja ehkä jopa pieni työpaikkakiusaaja, Nieminen virnistää.

− Kerran farmissa kaveri feikkasi loukkaantumista harjoituksissa ja lähti jäältä, meni pukuhuoneeseen, otti kaikkien avaimet ja laittoi ne samaan nippuun. Loppupäivä selviteltiin, mikä avain on kenenkin.

Tule antamaan palautteesi ja mielipiteesi lähetyksestä ja koko sarjasta Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle