Vihellyksen jälkeen - Uusi podcast-juttusarja näkee päivänvalon

LIIGA / Artikkeli
Grattonin silmä on ollut iso puheenaihe viime aikoina.
Kuva © Timo Savela
Jatkoaika palaa jälleen podcast-lähetysten aikaan, kun Laidasta laitaan -hengessä maailmaan saapuu uusi juttusarja Vihellyksen jälkeen. Juttusarjassa tartutaan kiinni päivän polttaviin puheenaiheisiin ja niiden mahdollisiin seurauksiin.

Tampereen seudun dynaaminen duo Lassi Seppä ja Niko Björksten palauttavat podcastit Jatkoaikaan, kun Vihellyksen jälkeen -niminen juttusarja laskeutuu keskuuteemme. Seppä ja Björksten pohtivat kiekkomaailman menoa ja päättivät laittaa ajatuksensa yksiin kansiin. 

Vihellyksen jälkeen -sarjan ensimmäisessä osassa keskustelua aiheuttaa muun muassa Liigan viime aikojen väkivaltaisuudet sekä niiden mahdollinen vaikutus peliin. Media on kuhissut muun muassa Josh Grattonin silmästä ja Teemu Lassilan mailasta enemmän kuin mistään yksittäisestä ottelusta viime viikkoina.

Grattonin näkökyvyn vaarantumisestakin uutisoitiin, mutta sittemmin hänen tilanteensa on onneksi hieman parantunut.

Jääkiekkoilijat ja pelin parissa toimivat ihmiset puhuvat paljon pelaajien keskinäisestä kunnioituksesta. Siihen kaksikolla on selvä mielipide.

− Vastustajan kunnioittaminen on terminä minun mielestäni aika höpöhöpöä, linjaa Seppä yksioikoisesti koskien vastustajan tahallisten vahingoittamisten aaltoa. 

Lisäksi pohdinnan alla on myös, tulisiko kaukalotappelut sallia, jotta Antti Tyrväisen taklauksen kaltaiset sikailut saataisiin loppumaan? Kaipaavatko Liiga-joukkueet mielestäsi sellaisia pelaajia, jotka voivat käydä muistuttamassa sikailijoita peliin olennaisesti liitettävästä koodista?

Liigan kurinpitoelin on nostattanut jälleen keskustelua tämän kauden aikana. Seppä ja Björksten ottavat kantaa myös Sampo Liusjärven ja kurinpitotyöryhmän toimiin.

− Kyllähän sen kaikki ovat huomanneet, että tässä viime aikoina kurinpidon tuomiot ovat olleet sanalla sanoen kummallisia, ärähtää Björksten.

Entä miten Jarkko Ruutu ja jalkapallo liittyvät Vihellyksen jälkeen -podcastiin?

Keskustelua voi jatkaa Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle