Vihellyksen jälkeen: Tyhjentyneitä pajatsoja ja kiimaista kilpavarustelua − mutta mitä tapahtui Kuopiossa?

LIIGA / Artikkeli
O'Connor vaihtoi Kouvolan Helsinkiin.
Vihellyksen jälkeen -podcast tarttuu tällä kertaa siirtotakarajan kiemuroihin. Joukkueet hakevat asetelmia loppukautta silmällä pitäen. Jokainen joukkue etsi omaa lopullista muottiaan omalla tavallaan.

Vihellyksen jälkeen −toimittajat Lassi Seppä ja Niko Björksten ruotivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä sulkeutuneen Liigan siirtotakarajan tapahtumia ja kuluvan kiekkokauden hankintahistoriaa laajemminkin. 

Kevään tosipelit lähestyvät kovaa vauhtia, ja runkosarjan päätöskierrokset määrittävät, mistä asetelmista joukkueet lähtevät pudotuspeleihin.

− Katsotaan, mitkä joukkueet vahvistuivat eniten. Ja on tuossa myös muutama pajatsonsa tyhjentänyt luovuttajakin mukana, Seppä ruotii.

Muutamat joukkueet suorittivat aiemmiltakin kausilta tutuksi tulleen tyhjennysmyynnin siirtoikkunan viimeisten päivien aikana. KooKoon kohdalla Seppä ja Björksten löysivät ymmärryksen seuraa kohtaan, vaikkakin tilanne on kannattajille ikävä.

− Tämä on hyvä näpäytys Liigalle. Jos tällaiseen annetaan mahdollisuus, niin tottakai joukkue saa sen käyttää hyödykseen, Björksten laukoo.

Tampereella toinen joukkue vyöryy kohti runkosarjan voittoa. Toinen joukkue taistelee kuin viimeistä päivää pitemmästä keväästä.

Olisiko Ilves kenties myynyt pelaajiaan, jos se olisi hävinnyt ottelunsa HIFK:lle? 

− Hieno näyte myös ulospäin kannattajille ja hallissa kävijöille, ettei Ilveksessä tehty tyhjennysmyyntiä. Asiat etenivät, ja Ilves taistelee kynsin hampain pudotuspelipaikasta, analysoi Björksten.

Alkukauden podcasteissa JYPiä povattiin kauden top-4-joukkueeksi. Välillä näytti, että kausi menee ihan toisella tavalla. Nyt kuitenkin Jyväskylässä pyyhkii hyvin.

Ossi Louhivaaran ja Juha-Pekka Hytösen piti olla johtava hyökkääjäkaksikko, mutta Antti Suomelan kaltaiset miehet ovat nousseet takaa, Björksten kertailee.

KalPa oli siirtotakarajalla hyvinkin hiljainen. Joukkue ei vahvistanut itseään, vaikka Kuopiossa voidaan odottaa sarjasijoituksen perusteella pitkääkin kevättä.

− Siellä ollaan joko hyvin turvallisissa tunnelmissa, heiltä on rahat loppu, tai sitten toimiston väki vain nukkuu, paukauttaa Seppä.

Mitkä kolme joukkuetta vahvistuivat Vihellyksen jälkeen -duon mielestä eniten? Entä mistä löytyisi se joukkue, joka voittaa Tapparan tulevan kevään pudotuspeleissä neljästi yhden sarjan aikana?

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle