Vihellyksen jälkeen: Pudotuspelit käyntiin - rymylätkää ja pakkovoittoja

LIIGA / Artikkeli
Taklaavatko Pelicansin äijät itsensä puolivälieriin?
Kuva © Timo Savela
Runkosarja on saatu pakettiin ja on aika keskittyä kevään kohokohtaan - pudotuspeleihin. Ensimmäisessä pudotuspelipodcastissa käydään kiinni TPS:n ja Sportin sekä KalPan ja Pelicansin sarjoihin.

Vihellyksen jälkeen -podcastit jatkuvat, kun Lassi Seppä ja Niko Björksten hyppäävät jälleen nauhurin ääreen ja ruotivat pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelupareja.

TPS sijoittui runkosarjassa 7. sijalle ja jäi vain muutaman pisteen marginaalilla suoran pudotuspelipaikan ulkopuolelle. Turkulaiset pelasivat runkosarjan lopussa melko kehnoin ottein, sillä joukkue päästi hirvittävän läjän maaleja muutamaan viimeiseen otteluun.

Sport sen sijaan selviytyi pudotuspeleihin lopulta jätettyään taakseen KooKoon ja Ässät. 

TPS on hallinnut joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia runkosarjassa mielin määrin.

− Tietäen TPS:n viime kausien kehnon menestyksen panostuksesta huolimatta, olisi se järkyttävä pettymys, mikäli turkulaiset jäisivät tästä parista rannalle, linjaa Seppä.

KalPan ja Pelicansin otteluparissa kohtaavat toisistaan täydellisesti eroavat joukkueet. KalPa nojaa vahvaan kiekkokontrollipelaamiseen, kun taas Pelicans on tunnettu rymistelylätkästään.

KalPa voitti joukkueiden kaikki kohtaamiset runkosarjassa. Joukkueiden maalivahtipeli on huomattavissa määrin eri pohjalla, kun KalPan Eero Kilpeläinen kantaa yksin vastuun joukkueen torjuntatöistä. Sen sijaan Pelicansilla Niko Hovinen ja Janne Juvonen ovat jakaneet vastuuta.

− En ihmettelisi, jos Kilpeläisen työskentelyä pyrittäisiin horjuttamaan hieman kielletyinkin keinoin, Björksten paukauttaa.

Mikäli juttu herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle