Vihellyksen jälkeen: Oi Tampere katso, sinun päiväs' koittaa − löytyykö Lahdesta jediritari?

LIIGA / Artikkeli
Tamperelaisten kohtaamisesta sopii odottaa erittäin mielenkiintoista.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan ja Pelicansin sarjassa kohtaa kaksi täysin erilaista pelifilosofiaa. Sarjasta on ennakoitavissa todella tasainen. Tampereella nähdään todellinen herkkupala ja kiekkoromantikon päiväuni, kun Tappara ja Ilves kalistelevat peitsiään Mansen herruudesta ensi kertaa pudotuspeleissä sitten kauden 2000-01.

KalPa-Pelicans

KalPa ja Pelicans pelasivat suhteellisen tasaisen runkosarjan keskinäisten otteluiden perusteella. KalPa oli runkosarjan kolmas, ja Pelicans kuudes. Molemmat ovat valmentajansa näköisiä joukkueita

− Runkosarja ja pudotuspelit ovat eri maailmoja, järkeilee Björksten.

Lahtelaisjoukkueelle sattui ja tapahtui runkosarjan aikana kaikenlaista. Joukkue nousi otsikohiin milloin minkäkin tempauksen tai tapahtuman myötä. Julkisuus ei ollut aina niinkään posiiivista.

− Pelicans on paitsi valmentajansa, myös muutaman pelaajansa maineen vanki, analysoivat Seppä ja Björksten.

KalPaa pidetään suuren yleisön keskuudessa joukkueena, joka suorittaa hyvin runkosarjassa, mutta pettää pudotuspeleissä.

− Kuopiossa on vähän erilaiset pullat uunissa. Vaikka olenkin väheksynyt KalPaa, niin kyllä tässä on tasainen ottelupari kyseessä, Björksten pyörittelee.

Otteluparin kaksintaistelu

Pekka VirtaPetri Matikainen

Tappara-Ilves

Tapparan ja Ilveksen välinen ottelusarja on Tampereen seudulta kotoisin olevan kaksikon mielestä enemmän kuin satunnainen määrä jääkiekko-otteluita Hakametsän jäähallissa.

− Kattos ny poika, jumankauta juu nääs päivää, hehkuttaa Seppä Kummeli-sketsisarjasta tutuin fraasein.

Tappara voitti yhtä vaille kaikki kohtaamiset runkosarjassa, ja Veli-Matti Savinainen hääri erityisesti jatkoaikojen erikoismiehenä.

− Savinainen on ollut nyt seitsemän peliä käytännössä hiljaa. Yhden maalin on käynyt tekemässä tyhjiin. Hänen on tultava takaisin - ja varmasti tuleekin, pohdiskelee Seppä Tapparan kultakimpaleen tilannetta.

Vihellyksen jälkeen −duetto on sitä mieltä, että tamperelaisten kohtaamisessa on kyse ottelusarjatapahtumasta. Kirvesrintojen ja tupsukorvien välienselvittelyn on näyttävä muuallakin kuin jäähallissa.

− Keskustaan ja ravintoloihin meininkiä, ja Hämeensillan patsaille pipot päähän patsaille. Tämä on sarja, johon kaikki pikkupoikien unelmat voidaan toteuttaa. Nyt Tampere elää jotain sellaista, mitä se ei ole elänyt 20 vuoteen - ja ties milloin tulee elämään uudestaan, Seppä niittaa.

Otteluparin kaksintaistelu

Alexander Bonsaksen − Olli Vainio

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle