Vihellyksen jälkeen: Missä on Henrik Haapala? − ja muita ihmetyksiä Leijonista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Karjala-turnauksessa ei ole harrastettu pelaajakokeiluita.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Liigan ollessa tauolla Vihellyksen jälkeen -duo tarraa kiinni Leijoniin ja erityisesti tänään alkavaan Karjala-turnaukseen. Ketkä saivat vapaalipun joukkueeseen ja ketkä jäivät rannalle ruikuttamaan?

Suomi lähtee Euro Hockey Tourin avaukseen, Karjala-turnaukseen, kokeneella joukkueella. Ainoastaan yksi ensikertalainen on läpäissyt Lauri Marjamäen seulan. Hän on KHL:ssä tykkikautta pelaava Miro Aaltonen.

Suomi on ollut kahden parhaan maan joukossa viime vuosien Karjala-turnauksissa, mutta Vihellyksen jälkeen -podcastissa Lassi Sepälle ja Niko Björkstenille herää kysymys, jota on syytä pohtia.

− Suomi on pärjännyt hyvin, mutta kuinka paljon sillä oikeasti on merkitystä, miten Suomi pärjää Karjala-turnauksessa?, kysyy Björksten kärkkäästi.

Helsingin-turnaukseen on tavallisesti valittu varmoja suorittajia, eikä yllätysvalintoja ole juuri nähty.

− Halutaan vähentää hässäkkää kotiturnauksen ympärillä, pohtii Seppä.

Liigan pistepörssin kärkinimi ei mahtunut Marjamäen Leijona-joukkueeseen.

− Miksi Henrik Haapala ei ole Karjala-turnauksessa, miksi?, Björksten parahtaa.

On yksi pelaajakategoria, josta toimittajakaksikko keskustelee vielä erikseen. Kyseisen kategorian miehillä tuskin on asiaa Pohjois-Amerikkaan, mutta eurooppalaiseen kiekkoon heilä voisi olla nykyistä paljon enemmän annettavaa.

− Puhutaan hetki pikkumiehistä, ehdottaa Seppä.

Keitä Seppä tarkoittaa ja mitä heistä puhutaan?

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle