Vihellyksen jälkeen: Leijonien yllätysvalinta pohdituttaa - "Ei tiedä, onko hän lintu vai kala?"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Juhamatti Aaltosen loppukausi Liigassa oli synkkä. Jatkuuko sama meno vai löytyykö takataskusta uusi vaihde?
A-lohkon jälkeen vuorossa on B-lohkon läpikäynti, jossa myös Leijonat pelaa. Björksten ja Seppä nostavat jälleen jokaisesta B-joukkueen lohkosta kolme tärkeintä pelaajaa sekä yhden seurattavan pelaajan esiin.

Niko Björkstenin ja Lassi Sepän katseet ja puheet kääntyvät tällä kertaa B-lohkon joukkueisiin. B-lohkon ottelut käydään Pariisissa ja lohkossa pelaavat Leijonien lisäksi Slovenia, Valko-Venäjä, Ranska, Norja, Sveitsi, Tšekki ja Kanada.

Slovenialle on odotettavissa vaikeat kisat, mutta kokoonpanossa on silti muutamia mielenkiintoisia seurattavia, joista osa on jo Liigastakin tuttuja.

Myöskään Valko-Venäjälle, Norjalle tai kisaisäntä Ranskalle ei kisoista ole odotettavissa ruusuilla tanssimista. Mutta näiden pienempien jääkiekkomaidenkaan kokoonpanot eivät ole ainoastaan harmaata massaa, vaan joukossa on rutkasti hieman tuntemattomampiakin nimiä, joiden otteita kannattaa seurata suurennuslasilla, kuten Liigasta tutut Yohann Auvitu ja Alexander Bonsaksen sekä Norjan puolustuksen tulevaisuuden nimi Mattias Nørstebø.

Leijonille kenties kovimman haasteen B-lohkossa tarjoavat Sveitsi, Tšekki ja Kanada. Sveitsin poissaolijoiden lista on kova, mutta uutena vastuunkantajana esiin on nousemassa esimerkiksi nuori Denis Malgin.

Tšekin ja Kanadan ryhmät ovat paperilla lohkon kovimmat. Tšekin kokeneiden NHL-ratsujen lisäksi joukkueen seurattavaksi pelaajaksi nousi Pohjois-Amerikan jäillä kovaa tulosta takonut nuorukainen.

− Ihan kohtalaisilla tehoilla on nuori poika painellut. Ei ole koolla pilattu, pelaa rightin puolelta ja on syntynyt 1996. Tämän miehen rannelaukaukseen kannattaa kiinnittää huomiota, avaa Björksten nuoren tšekkiläisen henkilöllisyyttä.

Kanadan riveistä oikeastaan jokaisen pelaajan voisi nostaa esiin, mutta kaksikko onnistui kuin onnistuikin kaivamaan neljä pelaajaa vaahterapaidoilta tarkempaan syyniin.

Leijonien johtohahmot turnauksessa ovat kristallinkirkkaat, mutta seurattavan pelaajan valinta aiheutti päänvaivaa.

− Tästä äijästä ei kyllä oikein tiedä, että onko hän lintu vai kala tällä hetkellä, aprikoi Björksten.

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, niin osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle