Vihellyksen jälkeen: KalPan maksimitaso on jo nähty - JYP ennakkosuosikkina sarjaan

LIIGA / Artikkeli
Juhliiko JYP tällä kertaa KalPan kustannuksella?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Tänään keskiviikkona polkaistaan käyntiin myös toinen välieräsarja, kun Pelicansin möyhentänyt KalPa saa vastaansa HPK:n kanssa vaikeuksissa olleen JYPin. Löytyykö KalPan työkalupakista aseita haastamaan jyväskyläläiset todenteolla?

Joukkueiden puolivälieräsarjat erosivat toisistaan paljon. KalPa antoi myrskyvaroituksen kaatamalla Pelicansin voitoin 4−1, kun taas JYP sai tehdä täyden päivätyön HPK:n kanssa, mutta eteni jatkoon lopulta 4−3-voitoin.

Keskisuomalaista välieräparia ennakoivat tututusti Vihellyksen jälkeen -parivaljakko Lassi Seppä ja Niko Björksten.

Björksten ennakoi sarjasta vähämaalista, joten erikoistilanteiden merkitys saattaa erityisesti tässä sarjassa korostua.

− KalPan ylivoima on ollut näissä pudotuspeleissä yli 30 prosenttista eli ei jyväskyläläisten kannata hirveästi boksissa istua, ohjeistaa Björksten Marko Virtasen suojatteja.

Kokonaisuudessaan duo povaa sarjasta tasaista vääntöä, mutta joukkueiden väliltä löytyy myös eroja, jotka saattavat nousta sarjan kannalta ratkaiseviksi tekijöiksi.

− Tässä kohtaa esiin astuu JYPin rutiini. He tietävät, missä kohtaa heidän pitää olla ja KalPa vähän kokeilee, että riittääköhän tämä. Mutta siihen ei ole varaa, koska JYP tulee olemaan ensimmäisestä pelistä lähtien siinä, mikä on se voittavan jääkiekon taso, puntaroi Seppä joukkueiden voimasuhteita.

Björksten komppaa toimittajaduon toista osapuolta.

− KalPa näytti Pelicansia vastaan, mikä on heidän maksimaalinen taso. JYP pelasi hyvin, mutta JYPillä on vielä steppi tai pari ottamatta.

Suitsutusta saavat osakseen niin kokeneet kehäketut kuin hieman tuntemattomammatkin nimet. Lisäksi Nolan Yonkmanin nimi nousee esiin kaksikon miettiessä JYPin täsmäaseita kuopiolaisten kaadossa.

Otteluparin kaksintaistelu:

Janne Keränen - Juha-Pekka Hytönen

Mikäli podcast herätti sinussa mielipiteitä tai muita tuntemuksia, osallistu keskusteluun Twitterin puolella hashtagilla #vihellyksenjälkeen. Sepän ja Björkstenin löydät nimimerkeillä @lassiseppa ja @nikobjo.

» Lähetä palautetta toimitukselle