Venäjä ja Sveitsi maalaavat, Suomi ja Ruotsi taistelevat tasaisemmin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Venäjältä odotetaan maaleja Sveitsiä vastaan.
Kuva © Topi Lainio
Helsingin EHT-turnauksen lauantain otteluissa odotetaan Venäjän ja Sveitsin maalijuhlia ja Suomen sekä Ruotsin tasapäistä vääntöä.

Venäjä-Sveitsi yli 5,5 maalia, 2,08

Sveitsi hävisi turnauksen kaksi ensimmäistä otteluaan Tsekkiä ja Kanadaa vastaan tiukan taiston jälkeen 3-2-numeroin. Venäjä esitti ajoittain vahvoja otteita avausottelussa Suomea vastaan, mutta joutui taipumaan 3-2-lukemin.

Venäjän pelaajanippu on turnaukseen nimivahva, sillä ryhmästä löytyvät muun muassa KHL:ssä vahvan alkukauden pelanneet Nikita Gusev, Vladimir Tkachev ja Sergei Mozjakin sekä Pohjois-Amerikan kaukaloissakin kiekkoilleet Slava Voinov, Sergei Kalinin sekä Sergei Plotnikov.

Sveitsilläkin on mukana maajoukkueen runkopelaajia, mutta myös useampia ensikertalaisia ja Venäjä onkin materiaalinsa puolesta selkeä ennakkosuosikki.

Alppimaan edustajat ovat kuluttaneet turnauksessa jäähypenkkiä myös kohtuullisen runsaasti, kun kahdessa ottelussa kaksiminuuttisia Sveitsille on vihelletty kaikkiaan 13 kappaletta. Tsekki iskikin Sveitsiä vastaan kaikki osumansa ylivoimalla.

Mikäli sveitsiläiset kuluttavat jäähypenkkiä kahden ensimmäisen ottelun tahtiin, tarjoaa se loistosauman Venäjän nimimiehille heiluttaa verkkoja runsaastikin. Venäjällä on myös materiaaliedun lisäksi lepoetu puolellaan, joten ottelu voi revetä isostikin. Sveitsikään ottelussa kuitenkaan ei maaleitta jää, joten yli 5,5 kokonaismaalimäärästä tarjottava kerroin 2,08 on hyvä pelivaihtoehto. 

Suomi-Ruotsi X, 4,30

Suomi-Ruotsi alle 4,5 maalia, 2,00 

Tekee ottelussa maalin: Marko Anttila, 5,90

Tekee ottelussa maalin: Dick Axelsson, 6,20

Turnausisäntä Suomi avasi turnauksen voitolla Venäjästä. Ruotsi voitti puolestaan avausottelussaan Tšekin, ja perjantaina se kaatoi Kanadan 2-0-numeroin, vaikka olikin ajoittain ongelmissa Kanadan paineen alla.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet vahvaa puolustuspeliä, eikä materiaalin puolesta kumpikaan suurta etua saa, minkä vuoksi ottelusta onkin odotettavissa tasainen ja melko vähämaalinen kamppailu.

Turnauksen ottelut ovat yleisestikin ottaen olleet melko tiukkoja kamppailu niin maalimäärien kuin loppulukemienkin muodossa, sillä vain yhdessä ottelussa viidestä on ylitetty 5,5 maalin kokonaismaalimäärän raja.

Pientä etua Suomelle tuo perjantain huilivuoro Ruotsin pelatessa. Turnauksen ensimmäisen jatkoajankaan näkeminen tässä ottelussa ei olisi yllätys, joten tasapelistä tarjottava kerroin 4,30 kelpaa peleihin.

Maalintekijävetoihin mielenkiintoisia kertoimia on tarjolla vahvasti seurajoukkueessaan Jokereissa sekä EHT-turnauksen avauspelissä esiintyneellä Marko Anttilalle. Järkälemäisellä hyökkääjällä oli avausottelussa jo paikkoja maalintekoon, joten heiluisiko verkko Ruotsia vastaan.

Ruotsin joukkueesta Dick Axelsson on iskenyt alkukaudesta SHL:ssä 17 otteluun 11 maalia ja viimeisteli myös turnauksen avauskamppailussa Tšekkiä vastaan kaksi maalia, joten hänen onnistumisestaan tarjottava kerroin 6,20 vaikuttaa kokeiltavalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle