Varaustilaisuudessa sanottua

NHL / Artikkeli
Reaaliaikaisen varausseurannan lisäksi Jatkoaika tarjoaa myös tuoreita kommentteja varatuilta ja varaajilta.

Ykkösvaraus Sidney Crosbyn harteille on kasattu paineita jo vuosien ajan. Pittsburgh Penguinsin pääomistaja Mario Lemieux uskoi Crosbyn kestävän paineet.

– Odotamme häneltä paljon, mutta tiedämme että sopeutuminen nopeampaan peliin ja isokokoisempiin pelaajiin tulee viemään Sydneyltä oman aikansa, Lemieux kertoi valinnan tehtyään.

Ykkösvaraus itse suhtautui asiaan rauhallisesti.

– Minulle tärkeintä on valmistautua harjoitusleiriin parhaalla mahdollisella tavalla ja tehdä sopeutumisesta niin helppoa kuin mahdollista, Crosby vähätteli.

Kakkosvaraus Bobby Ryan oli vakuuttanut Anaheim Mighty Ducksin tuoreen GM:n Brian Burken varaustilaisuutta edeltäneissä haastatteluissa.

– Olemme neuvotelleet ja keskustelleet Anaheimin kanssa useaan otteeseen. Heidän kanssaan oli mukava keskustella ja vitsaillakin, ja se sai minut toivomaan heidän varaavan minut, vastavarattu Ryan kertoi.

Burken mukaan varausstrategia oli selkeä: Ducks otti parhaan saatavilla olleen pelaajan.

– Ennen varaustilaisuutta voidaan miettiä joukkueen puutteita ja tarpeita, mutta varauspäivänä otamme parhaan saatavilla olevan pelaajan. Scouttimme eivät ole minulle vielä tuttuja, mutta heidän aiemmat näyttönsä ovat niin vakuuttavat, ettei ollut kysymystäkään ettemmekö ottaisi Bobby Ryania heidän suosituksensa mukaisesti, kommentoi Burke valintaansa.

Kolmosvaraus Jack Johnsonia on jo ehditty verrata Chris Cheliosiin. Nuori puolustaja itse ei vertailuista välitä.

– Tämä on elämäni onnellisin päivä. Olen ylpeä, kun saan kuulua Carolinan organisaatioon. En halua vertailla itseäni muihin pelaajiin, olen mieluummin vain Jack Johnson.

Columbus Blue Jackets varasi kuudennella vuorolla Gilbert Brulen. Kovaotteinen ja pienikokoinen kanadalaishyökkääjä sopii GM Doug MacLeanin mukaan seuran suunnitelmiin erinomaisesti.

– Me olimme innoissamme Brulen sisusta ja taidosta. Rukoilimme, että hän olisi vielä saatavilla meidän vuorollamme. Uskomme, että Brule sopii erinomaisesti joukkueeseemme ja odotamme kun hän pääsee pelaamaan ylivoimaa Rick Nashin kanssa. Rakastan myös hänen 200 jäähyminuuttiaan!

San Jose Sharks kauppasi oman ykkösvarauksensa (12. vuoro), kakkosvarauksensa (49.) ja seitsemännen kierroksen varausvuoron (207.) saadakseen Atlanta Thrashersilta kahdeksannen varausvuoron. Sharks varasi vuorolla Devin Setoguchin, joka olisi ennakkokaavailujen mukaan ollut hyvinkin saatavilla vielä Sharksin omallakin vuorolla.

– Hän on sellainen pelaaja asenteeltaan ja peliälyltään, jonka me ehdottomasti halusimme. Meillä ei ollut tietoa, että jokin toinen joukkue olisi halunnut varata Setoguchin, mutta päätimme käydä nappaamassa oman miehemme, Sharks-GM Doug Wilson selvitti kauppaa ja valintaa.

Ottawa Senators varasi yhdeksännellä vuorolla jenkkipuolustaja Brian Leen. Senators-organisaatiossa odotetaan Leeltä nopeaa nousua NHL-tasolle.

– Hän oli mielestämme paras pelaaja, joka oli saatavilla, ja onneksemme myös puolustaja. Varasimme puolustajan, joka mielestämme pystyy parin vuoden sisään pelaamaan kahdessa ensimmäisessä puolustajaparissamme. Nykysysteemin myötä meidän on pakkokin saada nuoria pelaajia nopeasti ajettua sisään, perusteli varaustaan Ottawan GM John Muckler.

Ensimmäinen eurooppalainen vasta kärkikymmenikön jälkeen

Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1987 koko varaustilaisuuden kärkikymmenikkö oli pohjoisamerikkalainen. Ensimmäisenä eurooppalaisena nimensä sai kuulla slovenialainen Anze Kopitar, joka päätyi Los Angeles Kingsin listoille. Monet odottivat Kopitarin olevan kärkivarausten joukossa, niin myös Kings-GM Dave Taylor.

– Olimme yllättyneitä, että Anze oli vielä saatavilla. Hänellä on mahdollisuus nousta ykkössentteriksi NHL:ssä. Rakastamme hänen kokoaan ja kiekonkäsittelytaitojaan, emmekä ole ollenkaan huolestuneita hänen kansallisuudestaan – jonkunhan täytyy aina olla ensimmäinen, Taylor muistutti.

Atlanta Thrashers jatkoi matkaansa alaspäin kauppaamalla San Joselta saamansa 12:nnen vuoron New York Rangersille. Rangers varasi vuorolla Marc Staalin.

– Tiesimme, että meillä oli erittäin hyvä tilanne, kun pystyimme käyttämään keräämiämme kakkoskierroksen varauksia siirtymään ylöspäin. Tiedämme Staalin taustat ja perhesuhteet tarkkaan, ja odotamme hänen pelaavan pitkän aikaa joukkueessamme, Rangers-GM Glen Sather kertoi.

Washington Capitals teki ensimmäisen todellisen yllätysvarauksen ottamalla neljännellätoista vuorolla Sasha Pokulokin. Isokokoinen yliopistopuolustaja oli useimpien listoilla vasta toisen kierroksen varaus.

– Me näimme ison nuorukaisen, jonka peliäly on hyvä. Tämä oli varmasti riskivaraus, mutta meidän listoillamme olleista puolustajista halusimme juuri hänet, George McPhee kommentoi yllätysvaraustaan.

Atlanta Thrashers siirtyi varausjärjestyksessä alaspäin kahteen kertaan, mutta sai lopulta haluamansa – Alex Bourret'n – ja kaksi ylimääräistä toisen kierroksen varausta.

– Me pidimme Alexista ja hän oli alusta alkaen ykkönen listallamme. Saimme haluamamme miehen, ja samalla kaksi kakkoskierroksen varausta. Hän täydentää joukkuettamme erinomaisesti omalla pelityylillään, Atlantan Don Waddell kertoili kaupoistaan.

Detroit Red Wings varasi vuorollaan tšekkipakki Jakub Kindlin. Hyökkääväksi puolustajaksi Kindl keräsi menneellä kaudella varsin vaatimattomat tehopisteet.

– Vuosi sitten hän näytti olevansa hyvä hyökkäävä pelaaja, ja uskomme, että hänellä on siihen taitoja, vaikka tällä kaudella hän ei Kitchenerissä pystynytkään pisteitä tekemään, Ken Holland selitteli varaustaan.

Florida Panthers kauppasi oman ykkösvarauksensa ja ensi vuoden kakkoskierroksen varausvuoron päästäkseen varaamaan Kenndal McArdlen.

– Scouttimme sanoivat, että tämä on se pelaaja, jonka haluamme. Niinpä päätimme tehdä kaupan Philadelphian kanssa, ja onneksemme saimme varattua McArdlen, Mike Keenan höpisi.

Ensimmäisenä suomalaispelaajana varattiin odotetusti Ilves-maalivahti Tuukka Rask. Raskin varasi 21. vuorolla Toronto Maple Leafs, jolla oli maalivahtiosastollaan selkeä huippulupauksen mentävä aukko.

– Hänestä tulee tulevina vuosina meille huippumaalivahti, ja hän oli paras saatavilla oleva pelaaja. Harkitsimme siirtymistä ylöspäin, jotta olisimme saaneet Carey Pricen. Hinta oli tänään kuitenkin liian kova, ja Rask oli draftin toiseksi paras maalivahti, Leafs-GM John Ferguson jr. selitti.

» Lähetä palautetta toimitukselle