Ulkomaalaispelaajat Ilveksen valopilkkuina harjoituspelikauden avauksessa

LIIGA / Artikkeli
Hervannan Näkijä oli tänään Hämeenlinnassa seuraamassa, kun vahvasti junioripitoinen Ilves yritti räpiköidä parhaalla kokoonpanollaan pelanneen HPK:n kyydissä. Erityisiä vaikeuksia tupsukorville aiheutti se, että joukkueella oli kokoonpanossaan vain viisi puolustajaa.

Tässä artikkelissa keskitytään arvioimaan Ilveksen pelaajien otteita kauden ensimmäisessä harjoituspelissä. Tarkempaa tietoa ottelun tapahtumista ja kotijoukkueen pelaajien esityksistä voit lukea Jatkoajan otteluraportista.

Etukäteen ounasteltiin, että Ilves ei vähäisten jääharjoittelumääriensä takia pysty tarjoamaan HPK:lle vastusta. Aavistukset osoittautuivat oikeiksi Rinkelinmäellä perjantaina, kun viisikkopeliin toistaiseksi erittäin vähän keskittyneet tupsukorvat pyörivät kaukalossa päättömästi kotijoukkueen pitäessä ohjat tiukasti käsissään.

Ilveksen viisikkopeli loisti olemattomuudellaan. Etäisyydet venyivät jatkuvasti liian pitkiksi ja puolustussysteemiin jäi tuon tuostakin useammankin miehen mentäviä aukkoja. Tamperelaisjoukkue ei tasaviisikoin kyennyt oikeastaan kertaakaan tuomaan kiekkoa kontrolloidusti ylös, ja silloin, kun peli saatiin HPK:n päätyyn, se puuroutui kulmiin. Vähäiset maalintekotilanteensa Ilves hukkasi näpertelyyn.

Tässä vaiheessa Ilveksen kannattajilla ei kuitenkaan ole syytä huoleen, sillä aneeminen esitys voidaan laittaa suurelta osin vähäisen yhteisharjoittelun, junioripitoisen kokoonpanon ja akuutin puolustajapulan piikkiin. Positiivista oli se, että moni niistä pelaajista, joilta on kehitysaskelia odotettu, osoittivat kehittyneensä yksilötasolla viime kaudesta.

Lyhyet arviot Ilveksen pelaajista tänään:

Maalivahdit:

Juha Pitkämäki - Torjui lähes kaiken, mikä oli torjuttavissa. Esitti muutaman haamupelastuksen, mutta joutui hurjassa tulituksessa päästämään seitsemän kiekkoa taakseen.

Jaakko Huhti - Luukkumiehenä.

Puolustajat:

Tomi Pettinen - Aloitti hyvin, mutta hyytyi hurjan peliaikansa rasittamana. Luistelu parantunut, jakoi pari hurjaa taklausta. Suuressa roolissa tulevalla kaudella.

Matt Smith - Ilveksen paras pelaaja. Joukkueen liideri kiekon kanssa ja ilman. Toi pelivälinettä varmasti hyökkäysalueelle, avasi tarkasti ja hoiti omassa päässä velvoitteensa moitteetta. Kehittynyt hurjasti.

Arto Tukio - Näkymätön. Pelasi veltosti, ei syttynyt esittämään läheskään parasta osaamistaan.

Ville Koistinen - Kiekollisena joukkueen parhaimmistoa, vaikeuksissa oman maalin edessä. Erittäin lupaava nuori puolustaja.

Juha Ulvila - Nuorukainen paini aivan väärässä sarjassa ja oli koko ajan suurissa vaikeuksissa. Teki muutaman pahan virheen, joista Kerho rankaisi.

Hyökkäysketjut:

Tony Salmelainen - Tommi Miettinen - Roman Vopat

- Vopat oli Ilveksen paras hyökkääjä. Tshekki väänsi vahvasti ja pystyi pitämään kiekkoa. Sai syötöt kiinni ja pystyi jakamaan kiekkoa ketjutovereilleen. Sai tahran maineeseensa tappelussa Erkki Rajamäkeä vastaan liukastuttuaan nurin ehtimättä lyödä kertaakaan. Miettinen pelaili puolivaloilla ja joutui ottelun puolessa välissä pakin tontille puolustajaviisikon väsyttyä. Salmelainen tikkasi kuin ompelukone, mutta kiekko ei pysynyt lavassa sitten millään. Poistui naama veressä kentältä 3. erässä Tommi Santalan huitaistua rumasti mailallaan.

Jarkko Nikander - Timo Koskela - Oliver Setzinger

- Ilveksen yhtenäisin ketju, joka ainoana kolmikkona pystyi säännöllisesti hätyyttelemään vastustajan maalivahtia. Setzinger esitteli loistavaa mailatekniikkaansa, mutta sortui turhaan näpertelyyn. Itävaltalainen esiintyi kuitenkin pirteästi. Koskela ampui hanakasti ja kovaa, mutta huonolla sihdillä. Nikander verrytteli vielä ja antoi nuorempiensa olla esillä.

Antti Hilden - Jari-Pekka Pajula - Riku Rahikainen

- Hilden haastoi kiekollisena, taklasi innokkaasti ja pyrki omiin ratkaisuihin. Järki vain puuttui. Pajula esiintyi veltosti, eikä pystynyt pitämään helppojakaan kiekkoja hallussaan. Rahikainen ihmetteli vielä liigamiesten menoa, eikä esittänyt parin taklauksen lisäksi mitään mainittavaa.

Teemu Numminen - Ville Hirvonen - Rami Uusitalo

- Hirvonen osoitti kehittyneensä Hermeksessä valtavasti. Erittäin taitava Ville pystyi luomaan ketjukavereilleen tilanteita ja vastasi vääntöönkin jo väännöllä, eikä enää aristellut turhia. Haastaa Pajulan ja Rahikaisen vakavasti taistelussa liigaryhmän nelosketjun paikoista. Numminen on iso ja tasainen, mutta ei omaa liigatason erityisomionaisuuksia. Uusitalo on taitava, sähäkkäkin, mutta kärsii pienestä koostaan. Pääsi tilanteisiin, mutta hukkasi ne kovuuden puutteeseen.

Jesse Niinimäki - Pelasi 1. erässä vain ylivoimalla, mutta pääsi toisessa Salmelaisen ja Vopatin väliin. Erittäin lupaava nuori sentteri, joka isokokoisena ja perustaitavana on isossa roolissa tulevaisuudessa. Ei ehkä kuitenkaan vielä, sillä voimanpuute pistää silmään. Tästä kaverista kuullaan vielä paljon.

Ville Snellman - Korvasi Nummisen ottelun puolen välin jälkeen. Vieläkin liian köykäinen liigavääntöön. Taitava ja ampuu hyvin rightilta, mutta pääsee liian harvoin tilanteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle