UJK tyytyi pisteeseen Kajaanista: Hokki - UJK 3-3 (0-1, 2-0, 1-2)

MESTIS / Artikkeli
Kajaanin Hokki ja Uudenkaupungin Jääkotkat päätyivät 65 minuutin jälkeen 3-3-tasapeliin. Hokille tulos lienee tyydyttävä, UJK:n leirissä mietittäneen, miksi toinen piste menetettiin.

Alku aina hankala

Ottelu alkoi vieraiden pyörityksellä. UJK kontrolloi peliä miten halusi ja sai isännät näyttämään pujottelukepeiltä. Paine saatiin pidettyä pitkän aikaa Hokin päädyssä ja ajassa 2:11 peli oli 0-1. Tarkan syötön maalin takaa antanut Tuomo Montonen pääsi onnittelemaan Petri Halmetta maalin syntymisen johdosta. Halme siirsi kiekon hallitusti Sami Kitinpramin taakse ja siihen saakka Hokkia pystyssä pitänyt Kitinprami oli yllätetty ensimmäisen kerran.

Maalin jälkeen jatkettiin vieraiden hallinnalla. Hokki oli jättänyt liikkeen, peliälyn, taistelutahdon ja monta muutakin tärkeää asiaa pukukoppiin. Vierailla oli monta viimeistelypaikkaa vielä ennen erän puoltaväliä, mutta jotenkin Hokki selvisi ilman takaiskuja. Erän aikana
Hokki pääsi useisiin ylivoimahyökkäyksiin, jotka päättyivät kuitenkin käsittämättömiin kiekon menetyksiin, tai sitten vastaavasti UJK:n maalivahdin Antti Jokelan rauhallisiin torjuntoihin.

Avauserässä tuomittiin yksi rangaistus aivan ansaitusti Hokin Vladimir Kolekille estämisestä oman maalin edestä. UJK pelasi varsin iloista ylivoimaa, mutta tuloksetonta, kiekkoa siirreltiin mieheltä toiselle, laukoakin yritettiin, mutta maalin asti kiekkoa ei kajaanilaisten onneksi saatu.

Mitä ihmettä?

Toista erää odoteltiin sekavissa tunnelmissa. Mietteet katsomossa olivat varsin huolestuneita, sen verran suvereenia hallintaa vieraat olivat ensimmäisessä erässä esittäneet. Molemmat pisteet olivat vahvasti matkalla
kohti vieraiden bussia.

Toiseen erään saapui kuitenkin valmiimpi Hokki. Näinköhän pukukopista tuli sama joukkue, mikä sinne meni? Liikettä riitti, syötöt napsahtelivat kohdalleen ensimmäistä erää paremmin. Kainuulainen Tupu - Hupu - Lupu - kolmikko Tenhunen - Kuusela - Levonen näytti 1060 katsojalle mitä tahto ja halu merkitsee. Kiekko siirtyi mieheltä toiselle, UJK oli aivan vastaan tulija. Jos edellisessä erässä isännät olivat potkun tai pari jatkuvasti perässä, nyt oli vieraiden vuoro näytellä pujottelukeppejä. Kymmenen
minuutin pyörityksen jälkeen Antti Tenhunen oli unohdettu B-pisteen kaarelle aivan vapaaksi. Jarno Levonen ja Miikka Kuusela järjestivät kiekon Tenhuselle ja punalamppu paloi hienon laukauksen jälkeen Antti Jokelan selän takana.

Isännät jatkoivat vahvaa pyöritystään. Kolme minuuttia edellisestä maalista ja nyt vuorostaan Kilpeläinen oli pelattu viimeistelypaikkaan. Syöttöpisteen maalin sai Kuusela. Toisen erän loppu pelattiin ilman maaleja,
isäntien hallitessa peliä lievästi.

Toisessa erässä tuomittiin vieraille kaksi kakkosta. Topi Riutta sai jäähyn Levosen koukkaamisesta. Tilanteessa Levonen veti hienosti vastustajan mailan kainaloonsa ja kalasti vieraille jäähyn. Toinen rangaistus tuomittiin
Halmeelle, joka ajoi mäkiahomaisesti polvella hokkilaista laidan läheisyydessä.

Paluu arkeen

Kolmas erä alkoi kuten ensimmäinen. UJK kieputti hokkilaisia kuin pässiä narussa. Näyttävän kiekon siirtelyn jälkeen oltiin jälleen tasoissa. Maalin tekijänä oli Lari Virtanen ja hänelle kiekko tarjoiltiin Sami Suomisen ja
Sauli Seikkulan toimesta. Maalin jälkeenkään isäntiä ei tuntunut pelaaminen kiinnostavan, ja vieraat kiittivät tästä laittamalla kiekon vielä kerran Kitinpramin taakse. Krister Pietsalo oli jäänyt maalin eteen lomailemaan
eikä Hokkilaisia näkynyt mailla eikä halmeilla. Syöttöpisteen 2-3-johtomaalista saivat Montonen ja Halme.

Hyvän ottelun pelannut Montonen pelasi kahdella mailalla ja sai tästä komennuksen jäähyaitioon ajassa 49:37. Hokki pelasi paineen alla iloista ylivoimaa jossa sekä kiekko että miehet liikkuivat. Hyviä viimeistelypaikkoja oli useita, niissä ei kuitenkaan onnistuttu. Puolisen
minuuttia ennen jäähyn päättymistä Sauli Kela pelasi kiekon Kilpeläiselle, jonka matala laukaus yllätti helpon näköisesti Jokelan. Kolmas erä pelailtiin loppuun siten, että kummallakin oli omat tekopaikkansa.

UJK:n teatteri esittää

Jatkoaikaa pelailtiin rauhallisesti, kunnes Jarno Levonen taklasi rumasti ajassa 63:21 kyynärpäällä Veli-Pekka Koskisen laitaa vasten. Päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena Koskinen jäi jäähän makaaman. Paikalla
tuotiin paarit, mutta Koskinen virkosikin yllättäen ja lähti kävelemään kohti pukusuojaa. Huomatessaan Levosen, Koskinen sai uutta puhtia lihaksiinsa ja vauhti kiihtyi. Tästäkös yleisö tykkäsi, tuomari oli taas mennyt halpaan ja paikallinen caluuni näyttänyt taitonsa.

Levonen sai tempustaan 5+20. Vieraat siirtelivät kiekkoa nätisti ja pitivät isäntiä pilkkanaan. Maalin kiekkoa ei kuitenkaan haluttu laittaa. Ehkä vieraiden bussi oli jo niin täynnä ettei siellä ollut tilaa toiselle pisteelle.

Aatoksia

Hokki oli alussa aivan kuutamolla ja muulloinkin sattui paljon pieniä virheitä. Kitinprami voi olla iltaansa tyytyväinen, torjuntoja Samille kertyi 36. Puolustajista Jari Puustinen ja Kolek selvisivät tyydyttävästi. Jonne-Petteri Hattunen ja Juha Falin osoittivat että heille eivät tällaiset tosi pelit sovi. Huonosti pelasi myös Jarkko Heikkinen. Hyökkääjistä Kuusela oli paras, luistin kulki ja kiekkokin pysyi hallussa. Levonen ja Kilpeläinen esiintyivät edukseen, Tenhunen teki maalin, mutta oli muuten
aika näkymätön.

Kajaanilainen yleisö osoitti taas kerran kummallisuutensa. Vastustajille ja tuomareille jaksetaan kyllä huudella, mutta siihen se kaikki energia sitten vissiin meneekin, koska omia ei jaksata kannustaa kuin hetkellisesti.
Vieraiden pitäessä kiekkoa on hallissa hiljaisempaa kuin kirkossa.

UJK pystyi 2-1-2 karvauksella tukkimaan Hokin pelinrakentelun. Ensimmäisessä erässä jaksettiin vielä karvata, varsinkin Toni Ronkainen ja Topi Riutta osasivat tämän homman hyvin. Maalivahti Jokela pelasi myös kelpo ottelun. Ensimmäisen erän perusteella UJK:n olisi pitänyt viedä molemmat pisteet. Vieraat olivat kuitenkin niin tehottomia, että isännät pysyivät pelissä mukana. Vieraat osasivat paremmin hyödyntää Sorakankaan salliman kiekottoman
miehen estämisen, pariin otteeseen nähtiin kunnon kahvakiekkoakin, mutta onneksi ei sen enempää.

Päätuomari Tuomo Sorakangas puhalteli tyydyttävästi. Välillä touhu tosin oli linjatonta, mutta se nyt oli molemmille sama. Pari korkeaa mailaa jäi viheltämättä, vaikka katsomoonkin kuului selvästi että nyt napsahti.
Linjamiehet Janne Jussila ja Jarno Rautio saivat lähteä hyvillä mielin kotimatkalleen.

Seuraavan kerran Hokki on tulessa sunnuntaina 24.3. kello 16, kun Kajaanin saapuu rakas vihollinen K-Oulu. UJK jatkaa taistelua lauantaina 23.3. kello 16, kun Diskos tulee testaamaan Jääkotkien lentokunnon.