U18: Venäjä vei pisteet Suomelta Barbaševin johdolla

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Juuse Saroksen hyvät otteet eivät tuoneet Suomelle pisteitä.
Kuva © Miika Arponen
Suomi kohtasi turnauksen toisessa ottelussaan isäntämaa Venäjän. Kovasta taistelusta huolimatta pisteet jäivät isännille lukemin 3-1.

Suomen turnaus jatkui lauantaina ottelulla isäntämaa Venäjää vastaan. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen erä päättyikin lopulta maalittomana. Vaarallisimmat maalipaikat tulivat Venäjälle Suomen joutuessa pelaamaan puolitoista minuuttia kahden miehen alivoimalla. Maalivahti Juuse Saros kuitenkin piti maalinsa puhtaana.

Venäjä kiristi tahtia toiseen erään, ja Ivan Barbašev pääsikin iskemään kiekon maaliin heti erän alkuun. Barbašev lisäsi erän lopulla Venäjän johdon jo kahteen maaliin. Venäjä tukki keskialueen tehokkaasti, eikä Suomi päässyt järjestelmällisiin hyökkäyksiin käytännössä lainkaan.

Kolmannessa erässä kaukalossa nähtiin jälleen piristynyt Suomi. Kasperi Kapanen tarjoili ylivoimalla loistopaikan takatolpalle Jonatan Tanukselle, joka kavensi pelin 1-2:een. Kovasta painostuksesta huolimatta lisämaaleja ei syntynyt. Vladimir Tkatšjov iski lopullisen niitin tyhjään maaliin viimeisellä minuutilla.

- Meillä oli kaikki saumat voittaa tämä peli. Mutta jos ykkösketjun jätkillä on pelin lopussa -3, niin ei se paljon auta asiaa, Artturi Lehkonen sätti ketjuaan pelin jälkeen.

- Muut ketjut pelasivat tänään hyvin. Meidän ketju oli jäällä jokaisen maalin aikana ja minun omista virheistäni tehtiin kaksi maalia. Kyllä meidän pitää pystyä parantamaan, että voidaan voittaa näitä otteluita, Lehkonen jatkoi.

"Pyörimme puolitoista erää kuin pesukoneessa"

Suomen ainoan maalin tehnyt Jonatan Tanus antoi tunnustusta vastustajalle.

- Venäjä tuli erittäin kovaa. Me pyörimme puolitoista erää kuin pesukoneessa, oli todella vaikeaa päästä peliin mukaan. Heillä on erittäin luisteluvoimainen joukkue ja saavat otettua tilaa pois, Tanus analysoi.

Suomen joukkueen helmasyntinä läpi ottelun oli organisoitujen hyökkäysten puute. Suomi lähti kerta toisensa jälkeen alivoimaisena hyökkäykseen ja lähes joka kerta nämä yrityksen pysähtyivät jo keskialueella.

- Kolmannessa erässä saimme muutaman lähdön omista viisikkonakin. Alkupuolella meiltä uupui kokonaan viisikon yhteispeli, eikä niin voi pärjätä Venäjän kaltaista joukkuetta vastaan. Etäisyydet hyökkääjien ja puolustajien välillä olivat koko ajan liian suuret.

Kaksi maalia tehnyt Venäjän varakapteeni Barbašev oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Valmentajat käskivät meitä pelaamaan kurinalaisesti ja keskittymään peliin. Mielestäni onnistuimme tänään lähes täydellisesti, Barbašev kertoi.

- Tämä peli oli selvästi helpompi kuin edellinen. Yhdysvallat oli paljon Suomea kovempi joukkue, he antoivat jatkuvaa painetta ja taklasivat. Meillä oli tänään paljon enemmän tilaa pelata.

Suomen pelit jatkuvat maanantaina ottelulla Tšekkiä vastaan. Molemmilla joukkueilla on alla yksi voitto ja yksi tappio, joten ottelu on lohkon sijoitusten kannalta erittäin tärkeä.

- Tšekki-peli tulee olevan vaikea. Meidän täytyy pelata paremmin joukkueena ja yrittää saada enemmän laukauksia, Tanus analysoi tulevaa koitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle