U18: Toinen kisapäivä toi muutaman murskavoiton

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Pavel Zacha iski kaksi maalia Latvian verkkoon.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Perjantaina Sveitsissä pelattiin Suomen ottelua ennen kolme muutakin ottelua, kun USA kohtasi Slovakian, Tsekki Latvian ja Venäjä Saksan.

Slovakia-USA 0-10 (0-4, 0-6, 0-0)

USA lähti otteluun ennakkoasetelmien mukaan suosikkina, ja se näkyikin heti ensiminuuteista lähtien. USA siirtyi johtoon jo reilun minuutin pelin jälkeen, kun Troy Terry ohitti Slovakian maalivahdin Vladimir Cibulkan. Nelosketjun keskushyökkääjän maali käynnisti sellaisen hurrikaanin slovakkimaalille, että se kesti seuraavat 59 minuuttia.

Ensimmäiseen erään USA värkkäsi vielä kolme lisämaalia, jotka kaikki viimeisteli joukkueen kakkoskenttä Jack Roslovic-Auston Matthews-Matthew Tkatchuk

Toisessa erässä USA vei ottelusta lopunkin mielenkiinnon, kun se tinttasi peräti kuusi maalia. Tulikuuman kakkosketjun Matthews viimeisteli kaksi osumaa, ja muista neljästä maalista vastasi kustakin eri pelaaja.

Päätöserässä molemmat keskittyivät lähinnä saattamaan pelin päätökseen, ja lisäosumia ei nähty. Ottelun ehdottomia onnistujia oli USA:n tehokas kakkosvitja, jonka hyökkääjät summasivat yhteensä käsittämättömät tehot 5+9.

Latvia-Tšekki 1-4 (0-1, 1-1, 0-2)

Avauserä oli tasaista peliä, ja samanlaista maali-iloittelua ei nähty kuin päivän ensimmäisessä ottelussa. Ensimmäisen erän ainoasta maalista vastasi Tšekin hyökkääjä David Kaše. Rangaistuksia vihellettiin niin avauserässä kuin koko ottelussakin melko tasaiseen tahtiin, joten jäähyaition kautta kumpikaan joukkue ei suurta etua saanut.

Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa, kun kahden miehen ylivoimaa pelatessaan Tšekki onnistui. Maalintekijäksi merkattiin Pavel Zacha

Latvian kavennus saatiin hieman ottelun puolivälin jälkeen, kun juuri väkivaltaisuusjäähyltään vapaunut Martins Dzierkals iski tilanteeksi 1-2.

Kolmannessa erässä Tšekki meni menojaan, kun ensin Lukas Andel iski 1-3:een, ja Zacha viimeisteli illan toisellaan loppulukemat 1-4. Erään mahtui myös yksi epäonnistunut rangaistuslaukaus, kun Lukas Jasek pääsi kokeilemaan, mutta Mareks Mitens Latvian maalilla selvitti tilanteen.

Venäjä-Saksa 6-0 (2-0, 3-0, 1-0)

Ennakkosuosikki Venäjä otti jo avauserässä kuskin paikan. Danil Yurtaikin kiskaisi avausmaalin seitsemän minuutin kohdalla. Muutama minuutti maalin jälkeen Saksa vaihtoi maalivahtia ja Patrick Berger teki tilaa Mirko Pantkowskille. Maalivahdin vaihtaminen ei tuonut saksalaisille onnea, vaan Denis Guryanov laittoi lukemat 2-0:aan. Hetken huilattuaan Berger luisteli takaisin joukkueensa maalille.

Toisessa erässä Venäjä meni menojaan ja ratkaisi ottelun iskien kolme maalia. Saksa jatkoi maalivahtirulettiaan jälleen 4-0 -tilanteessa, ja Pantkowski luisteli jälleen tolppien väliin. Ivan Yemets tempaisi Pantkowskin uuden yrityksen alkuun 5-0 -osuman.

Kolmas erä ei tuonut enää suuria muutoksia kenttätapahtumiin. Erän ainoasta maalista vastasi Venäjän Kirill Kaprizov. Näin ollen loppulukemat Venäjän ja Saksan välisessä kamppailussa kirjattiin numeroin 6-0.