U18: Tasaisten kamppailujen päivä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsi oli oikeutetusti innoissaan jatkoaikavoitosta.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Maanantai tarjosi alle 18-vuotiaiden kisoissa kaksi ottelua, kun Saksa ja Slovakia iskivät yhteen ja Sveitsi sekä Latvia mittelivät niin ikään paremmuudesta.

Saksa - Slovakia 3-4 (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Avauserässä molemmat saivat ennakkoon tasaiseksi povatussa kamppailussa kokeilla ylivoimaa kertaalleen. Saksa onnistuikin hyödyntämään oman etsikkoaikansa, kun Tobias Eder tinttasi 1-0 -johtomaalin Andrej Vadovicin istuessa laitataklauksesta kaksiminuuttista. Slovakia ei sen sijaan onnistunut tekemään maalia erän loppuun tulleella ylivoimallaan.

Toiseen erään Slovakia sai salama-alun, kun 25 sekunnin pelin jälkeen Peter Bondran poika Radovan Bondra niittasi tasoituksen. Erän puolivälin jälkeen Saksa iski alivoimalla, kun Jakob Mayenschein vei joukkueensa maalin johtoon.

Kolmannessa erässä heilutettiin maaliverkkoa kolmen maalin edestä. Martin Andrisik tasoitti ottelun päätöserän alussa Bondran esityöstä ja erän puolivälin jälkeen Peter Valent vei slovakit johtoon. Syöttöpisteet Bondralle ja Andrisikille. Viisi minuuttia ennen loppua Lukas Kalble toi Saksan tasoihin ja vei pelin jatkoajalle.

Jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten voittajaa lähdettiin selvittämään voittomaalikilpailun kautta. Siinä Slovakia oli etevämpi ja voiton heille ratkaisi Samuel Solensky.

Sveitsi - Latvia 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0)

Ensimmäinen erä ei tuonut ainoatakaan täysosumaa. Päähuomion erässä varasti Latvian jäähyherkkyys, kun Baltian miehet kuluttivat jäähypenkkiä kolmeen otteeseen.

Toinen erä tarjosi molemmilta joukkueilta yhden maalin. Ensin erän alussa Calvin Thurkauf vei Sveitsin johtoon, mutta vain muutamaa minuuttia myöhemmin Rudolfs Balcers toi Latvian tasoihin. Balcersin osuma syntyi ylivoimalla. Toisen erän jälkimmäinen kymmenminuuttinen hinkattiin jälleen edestakaisin jäähyaition ja vaihtoaition väliä, eikä kumpikaan joukkue ehtinyt jäähyilyltään maalintekoon.

Kolmannessa erässä Robin Fuchs vei Sveitsin johtoon, mutta kuittaus tuli jälleen vain hetkeä myöhemmin, kun Balcers tööttäsi limpun jälleen alppimaan pömpeliin.

Tasainen pariskunta haki ratkaisua jatkoajan kautta, jossa Karlis Cuksten rangaistus osoittautui kohtalokkaaksi, kun Denis Malgin antoi kisojen isäntäjoukkueelle aihetta hymyyn.

Päivän kamppailuiden myötä Latvia ja Slovakia päättivät alkusarjansa. Saksa kohtaa vielä huomenna USA:n ja Sveitsi Tšekin.