U18: Latvia säilytti sarjapaikkansa, Tanska nousuvuorossa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Latvialaisfanit saivat huokaista helpotuksesta perjantaina.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Saksa ja Latvia kohtasivat alle 18-vuotiaiden MM-kisojen karsintasarjan toisessa osaottelussa. Latvialaiset nappasivat toisen voittonsa lukemin 5-3 ja säilyttivät täten sarjapaikkansa.

Saksa sai huikean alun otteluun, kun Christoph Korner avasi maalihanat jo 16 sekunnin jälkeen. Saksan hallinta jatkui koko avauserän ja se iski toistamiseen toisen erän viidennellä minuutilla, kun Tobias Eder onnistui.

Latvia ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan tuli maalin päähän jo reilun kahden minuutin päästä. Maalintekijä oli Martin Dziekals. Tasoihin joukkue tuli reilun seitsemän minuutin päästä Filips Buncisin maalilla.

Päätöserä olikin sitten melkoista maali-iloittelua. Latvia otti askeleen kohti sarjapaikkansa uusimista kolmannella minuutilla, kun Ricards Bernhrds onnistui. Vain 52 sekuntia tästä saksalaisten taivas synkkeni entisestään Eriks Zohovsin onnistuttua alivoimalla.

Saksa sai kuitenkin vielä toivoa 12. minuutilla, kun Julian Napravnik iski kavennusosuman. Joukkue ajoi Latviaa takaa täysin voimin ja laukoi päätöserässä yhteensä 18 kertaa maalia kohti. Lähemmäs se ei enää kuitenkaan päässyt, vaan Latvian Zohovs lopetti saksalaisten pyristelyt alivoimalla reilut kaksi minuuttia ennen loppua.

Täten Latvia säilytti sarjapaikkansa ja Saksa tippui I divisioonaan. Tilalle nousee Tanska, joka voitti I divisioonan aiemmin huhtikuussa pelatun turnauksen.