U18: Kanada ja Venäjä voittoihin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kanadan Brett Howden tasoitti pelin Latviaa vastaan.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Sveitsissä avauspeleissä voittoihin ylsivät Kanada ja Venäjä. Kanada nujersi Latvian ja Venäjä yllätti hallitsevan maailmanmestarin USA:n.

Kanada-Latvia 11-6 (2-3, 6-0, 3-3)

Ennakkosuosikki Kanada läksi otteluun vain ja ainoastaan voittamaan altavastaaja Latvian. Ensimmäisen erän perusteella Latvia näytti Kanadalle kuitenkin vaarallisuutensa, ja vei erän lukemin 2-3.

Toisessa erässä kanadalaiset iskivät kuudesti, ja lukemat olivat pian 8-3 Kanadalle. Jeremy Roy iski tehopisteet 3+0, ja oli Kanadan pistekuningas. Roy on yksi MM-kisojen seuratuimmista junioreista. Toinen pistehirmu oli Kanadan Matt Barzal, joka keräsi itselleen pisteet 0+3.

Kolmannessa erässä joukkueet yltyivät melkoiseen maalintekoharjoitukseen, kun joukkueet tekivät peliin vielä kuusi lisämaalia. Kanadan kokemus oli myrkkyä Latvialle. Vahvalla otteella Kanada otti avauspisteensä turnauksessa ennalta jo ehkä ajateltuna numeroin 11-6.

Kuusi päästettyä maalia Latviaa vastaan ei vaikuta jatkoa ajatellen. Jos maalivahti pystyy parempaan kuin torstaina, on Kanada kova joukkue voitettavaksi.

Venäjä-USA 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

USA:n Troy Terry teki hallitsevalle maailmanmestarille 1-0-maalin ajassa 7.15, ja näytti olevansa kovassa kunnossa. Ensimmäisessä erässä nähtiin myös kaksi venäläisjäähyä, mutta USA ei pystynyt kasvattamaan johtoaan.

Toisessa erässä Venäjän Aleksander Jakovenko otti jäähyn ajassa 21.49, jonka aikana Denis Gurjanov viimeisteli tasoitusmaalin 1-1:een alivoimalla. Venäjä lisäsi USA:n ahdinkoa siirtymällä Nick Bokan jäähyn aikana ylivoimalla 2-1-johtoon. Maalintekijäksi merkittiin Dmitri Žukenov.

Kolmannessa erässä USA yritti tasoittaa ilman maalivahtia, mutta Venäjän Dmitri Sokolov laukoi tyhjään maaliin. Näin Venäjä voitti ottelun lukemin 3-1.