Tyynenmeren divisioona siirtotakarajalla: Coyotes tarjoaa mestaruusjahtiin siirtorajakarkkia

NHL / Artikkeli
Kuva © Getty Images

Tyynenmeren divisioonan ennakkoasetelmat voidaan jakaa kolmeen luokkaan siirtotakarajalla: Sharks, Oilers ja Ducks valmistautuvat pudotuspeleihin, Flames ja Kings taistelevat vielä paikasta jatkopeleissä ja Coyotes ja Canucks pyrkivät eroon kallispalkkaisista veteraaneistaan.

Anaheim Ducks

Ducks on Tyynenmeren divisioonan tasaisessa kärkikolmikossa menossa vakaasti pudotuspeleihin. Joukkue pyrkinee vahvistamaan eritoten hyökkäystään.

Megahankintoihin sillä ei ole varaa, joten halpa ja hintaansa nähden laadukas laitahyökkääjä olisi tilauksessa. Dallas Starsin Patrick Eaves ja New Jersey Devilsin P. A. Parenteau on huhuissa yhdistetty Ducksiin.

Puolustuksesta niin Sami Vatasen, Cam Fowlerin kuin kokeneen Kevin Bieksankin nimet ovat vilahdelleet siirtohuhuissa. 

Arizona Coyotes

Umpisurkean alkukauden takia aavikolla on voitu haudata pudotuspelihaaveet jo kauan sitten, ja näin ollen myyjän rooli siirtotakarajalla on käytännössä selviö.

Siirtohuhuissa ovat läpi kauden liikkuneet sopimuksiensa viimeisiä kausiaan pelaavat hyökkääjät Martin Hanzal, Radim Vrbata ja Shane Doan. Hanzal on se "varmin" lähtijä. Todennäköisesti uransa viimeistä kauttaan pelaava Doan kaupataan, vain jos hän itse sitä haluaa. 

Coyotesin toimitusjohtaja John Chayka on kertonut Hanzalin kauppahinnaksi nuorta NHL-valmista sentteriä. Vrbata ja Doan lienevät saatavilla varausvuoroilla. Vahvistuksia kokoonpanoon Coyotes hankkii todennäköisesti vasta kesällä.

Palaako Iginla synnyinseudulleen?
Palaako Iginla synnyinseudulleen?
Kuva © Getty Images

Calgary Flames

Albertan kakkosjoukkue on kiinni lännen viimeisessä villi kortti -paikassa, ja on pelannut viime aikoina vahvasti. Flames tuskin lähtee silti hakemaan aggressiivisesti lyhyen aikavälin vahvistuksia, vaan ajattelee pidemmälle.

Joukkue vahvisti jo alakertaansa hankkimalla puolustaja Michael Stonen Arizona Coyotesista. Lisääkin muutoksia puolustukseen saattaa olla tiedossa, sillä sopimuksensa viimeistä vuotta pelaava Dennis Wideman on itse ilmoittanut olevansa valmis siirtoon.

Suomalaisvinkkelistä kiinnostusta lisää Jyrki Jokipakan tilanne. Siirtyykö vähäiselle peliajalle jäänyt suomalainen muualle jo nyt? Entä tekeekö Flames muutoksia maalivahtiosastolleen, sillä sekä Brian Elliottin että Chad Johnsonin sopimukset päättyvät kuluvaan kauteen.

Edmonton Oilers

Albertassa pelataan pudotuspelejä pitkän tauon jälkeen, ja Oilers halunnee varustautua jatkopelejä varten. Joukkueella on palkkakatossa tilaa neljä ja puoli miljoonaa dollaria, lisäksi kovapalkkaiset Jordan Eberle ja Ryan Nugent-Hopkins ovat olleet mukana kauppahuhuissa.

Puolustukseen Oilers kaipaa kipeästi vahvistusta. Hyökkäystehot taas ovat vahvasti kaksikon Connor McDavid-Leon Draisaitl harteilla. Esimerkiksi Edmontonista kotoisin oleva kokenut hyökkääjä Jarome Iginla saattaisi olla yksi palanen, jota Oilers riveihinsä tavoittelee.

Los Angeles Kings

Tiukasti pudotuspelipaikasta kamppaileva Kings halajaa kiivaasti kevään jatkopeleihin. Kalifornialaisjoukkue on jäänyt varsin selvästi divisioonansa kolmen kärjestä, joten villi kortti -paikka on sen haarukassa.

Maalinteon kanssa tuskaillut joukkue kaipaa vahvistusta ja ennen kaikkea leveyttä hyökkäykseensä, sillä viimeistely on ollut liikaa liigan maalipörssin kärkisijoilla keikkuvan Jeff Carterin vastuulla.

Palkkakatto asettaa kuitenkin Kingsille rajoituksia, joten voi olla, että joukkue panostaa pikemminkin Radim Vrbatan kuin Matt Duchenen kaltaiseen vahvistukseen.

San Jose Sharks

San Jose Sharks on läpi NHL:n runkosarjan ollut hyvässä asemassa. Viime kaudella läntisen konferenssin voittanut organisaatio on napsinut tasaisesti voittoja ja johtaa 60 kierroksen jälkeen Tyynenmeren divisioonaa.

Sharksin joukkue on tällä hetkellä hyvässä balanssissa eikä siitä löydy käytännössä yhtään heikkoa kohtaa. Palkkakatossa on vajaa miljoona dollaria tilaa, joten mitään sateentekijäkauppaa joukkue ei pystyne tekemään. Hyökkäys voisi huutaa halpaa hyökkääjää loppukauden ajaksi ja esiin nousee nimi Patrick Eaves, mutta pakonomaista tarvetta kaupalle ei ole.

Ainoa kysymysmerkki on maalivahtipeli. Mitä jos Martin Jones loukkaantuu? Aaron Dell on pelannut runkosarjassa todella vähän, mutta pelatessaan on tarjonnut Sharksille mahdollisuudet voittoon.

Alexandre Burrows (vas.) voisi olla oiva lisä Stanley Cup -jahtiin.
Alexandre Burrows (vas.) voisi olla oiva lisä Stanley Cup -jahtiin.
Kuva © Getty Images

Vancouver Canucks

Vancouver Canucks on kahdeksan pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa perässä ja pelejä on jäljellä 22. Canucksin pudotuspelihaaveet ovat kaiken järjen mukaan jo menneet, joten joukkueen pitäisi kuulua myyjiin maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

Näin ei välttämättä ole. Joukkue on jo pitkään havitellut Buffalo Sabresissa pelaavaa hyökkääjä Evander Kanea ja on ilmeisesti valmis tarjoamaan hänestä ison summan.

Lisäksi joukkueen kokenut maalivahti Ryan Miller pelaa sopimuksensa viimeistä kautta, joten hän tulee olemaan kaupan, mutta siirtyykö jo parhaat päivänsä nähnyt maalivahti mihinkään on taas isompi kysymys.

Maalivahti Millerin lisäksi joukkueen avainpelaajista Alexandre Burrows pelaa sopimuksensa viimeistä kautta. Vancouver on ollut oiva koti Burrowsille jo pitkään. 4,5 miljoonan palkalla laitahyökkääjä on vaikeasti kaupattavissa, mutta 35-vuotias hyökkääjä olisi oiva apu käytännössä kaikille Stanley Cupista taisteleville joukkueille.

» Lähetä palautetta toimitukselle