TAP - LUK
TOR - WSH 2.30
MTL - ARI 2.30
COL - MIN 4.30
VGK - NSH 5.00
ANA - STL 5.00
VAN - CAR 5.30

Tyrväisiltä tärähtää

LIIGA / Artikkeli
Juhani Tyrväinen haluaa antaa mojovia taklauksia, mutta toisin kuin isoveljensä Antti, hän pyrkii välttämään ylilyönnit. Näkymät ovat lupaavat. Nuoremman Tyrväisen ensimmäinen liigamaali näki tiistaina päivänvalon Jokereissa.

Jokerit pyöritti HPK:n tiistaina niin pyörryksiin, että ottelun loppuhetkillä narripakalla oli varaa kokeilla nelosketjua ylivoimapelissä. Se tuotti tulosta.

Pelin päätösminuutilla hieman HPK-jäähyn päättymisen jälkeen Juhani Tyrväinen latasi b-pisteen paikkeilta kiekon kimmokkeen kautta verkkoon. Lukemat 6–0.

– Se varmaan luulee tehneensä maalin ilman maskia. Että veto on niin rautainen, ketjukaveri Henri Heino murjaisi ottelun päätyttyä.

Tyrväinen, 21, naureskeli Heinon terveisille ja nyökkäsi perään kiittävästi.

– Henkalla oli iso rooli siinä. Sentterinä hän on aina siinä maalin edessä. Isot propsit maalista hänelle, Tyrväinen kiitteli.

– Tuloksellisesti maali ei vaikuttanut tähän peliin, mutta itselle oli kiva saada ensimmäinen liigamaali. Saa niin sanotusti apinan pois selästä. Ehkä tästä lähtee meidän kentän peli pyörimään ja saadaan mekin maaleja, eikä vain puolusteta.


Ilme kertoo paljon Juhani Tyrväisen taistelutahdosta.

Heino on Tyrväiselle muutenkin tärkeä linkki Jokereissa. Vielä vuosi sitten molemmat pelasivat Pelicansissa, mutta Heino vaihtoi narrinuttuun tammikuussa ja Tyrväinen kesällä.

Lahdessa moni on pahoillaan, että lupaava oma kasvatti päästettiin lähtemään. Syyt ovat kuitenkin inhimilliset.

– Organisaationa Jokerit on tosi hieno, mutta pääpainona oli valmennus. Lämsän Tomi on jo kolme vuotta valmentanut mua, ja fiilis on positiivinen, Tyrväinen selitti.

Erkankin (Westerlund) tunnen tavallaan, kun hänen poikansa on pelannut samassa joukkueessa. Ollaan niin sanotusti samalla sivulla. Valmentajat tuntevat heikkoudet ja vahvuudet, niin pystyvät kehittämään minua paremmin. Lahdessa valmennus uusiutui kokonaan, eikä se olisi välttämättä ollut yhtä helppo juttu.

Valmentaja Lämsä uskoo Tyrväisen nousevan vielä roimasti nähtyä korkeammalle tasolle.

– "Julle" on vähän myöhäisherännäinen pelaaja. Suhteessa omaan ikäluokkaansa hän kulki pitkään perässä, kunnes rupesi B-junioreissa nostamaan päätään. Luonteeltaan Julle on äärimmäisen kova. Hyvä peluri, jolla on näkymiä edessä, mutta toki myös työtä. Maali antaa varmaan pienen sysäyksen eteenpäin, Lämsä analysoi.

Tyrväinen tietää itsekin, ettei voi odottaa itseltään liikoja. Tilastoissa on vasta runsaat 20 SM-liigaottelua, eikä paikka Jokereiden pelaavassa kokoonpanossa ole sementoitu.

– Nyt vasta on oikeastaan arki alkanut ja viikkorutiinit selvinneet. Matkustamista ei ole tosin vielä ollut juurikaan. Pitää katsoa mallia isommilta, miten he hoitavat palauttelut ja muut. Pitkä matka on vielä tosiammattimaisuuteen.

Aikooko nuorempi Tyrväinen aiheuttaa myös samanlaista hämmennystä kuin isoveljensä?

– Nooo.... Pyrin taklaamaan kovaa mutta välttämään ylilyönnit. Antilla meni välillä vähän yli ja tuli turhia tappeluita, mikä ei hänen pelityylillään kannattaisi tehdä. Minä pyrin taklaamaan kovaa, pelaamaan kovaa ja samalla hyökkäämään.

» Lähetä palautetta toimitukselle