Työmies-Kapanen toi KalPalle lisää tehoa

LIIGA / Artikkeli
KalPan suurruhtinas Sami Kapanen otti supermiehen viitan päälleen ja duunarikypärän päähänsä, ja johdatti siinä sivussa joukkueensa avausvoittoon ottelusarjassa HPK:ta vastaan. Seuran omistaja näytti esimerkkiä koko muulle joukkueelle pelin jokaisella osa-alueella.

Hymyntäyteinen Kapanen ilmestyi pelin jälkeen lehdistön tentattavaksi ”raksakypärä” päässään. Työmies-teema oli mennyt joukkueessa erinomaisesti läpi, eikä kaukalosta duunareita puuttunut vierasjoukkueen riveistä.

- Pekka Virta pyysi keksimään joukkueelle jonkun playoff-teeman. Sain sitten eräältä herralta tällaisen kypärän ja päätettiin tehdä siitä joukkueelle työmiehen kypärä. Kypärä vaihtaa joka päivä omistajaa ja huomenna minä saan päättää kuka sen saa. Saadaan tällä aikaan vähän hupia ja komiikkaa joukkueen sisälle, Kapanen heitti.

Pelkkä duunariasenne ei kuitenkaan KalPaa voittoon kannatellut, vaan HPK:sta otetun avauspäänahan taustalla oli hyvin onnistunut pelisuoritus, jonka jäljiltä koko joukkue ansaitsee kiitokset. Noita kiitoksia Kapanen jakoikin erityisesti joukkueen nuorisokaartille.

- Pitää olla tyytyväinen olla meidän nuoriin. Monelle tämä oli ensimmäinen pudotuspeli ja he pelasivat maltilla ja rauhallisesti. Nuorilla menee helposti yliyrittämiseksi ja jännittämiseksi, kun latausta on liikaa. Mielestäni en nähnyt tänään kentällä kumpaakaan. Tasapainoinen esitys koko joukkueelta.

Kapanen näytti suuntaa ryhmälleen läpi ottelun, mutta erityisen tärkeä oli pelimiehen lataama avausmaali. Kapasen osuma poisti näkyvästi KalPan riveistä sen lopunkin pudotuspelijännityksen ja vastaavasti siirsi paineita kotijoukkueen niskaan.

- Helpotti paljon, että saimme ensimmäisen maalin. Pudotuspeleihin on aina helppo saada fiilis päälle ja jokainen haluaa hyvän lähdön pudotuspeleihin. Me tiedämme, että olemme joukkueessa suunnannäyttäjiä nuorille, ja yritämme saada hinattua joukkue oikeaan suuntaan. Eikä puhuta pelkästään maaleista, vaan ylipäänsä pelin painamisesta hyökkäyspäähän ja virheiden välttämisestä.

Näillä kaikilla osa-alueilla Kapanen ja rinnalla luistellut toinen kokenut hyökkääjä Kalle Sahlstedt onnistuivat käytännössä täydellisesti. Juurikaan enempää ei yhdeltä pelaajalta voi odottaa kuin mitä Kapanen perjantai-iltana antoi joukkueelleen. Nyt KalPalla on alla vieraista viety kotietu ja fiilis joukkueessa on varmasti katossa.

- Peli kulki hyvin ja tuntui mukavalta voittaa ensimmäinen ottelu. Oltiin hyvin kontrollissa koko peli, vaikka vähän oli pelkoa, että lataus voisi mennä yli. Saatiin pelattua omalla tasolla, Kapanen vielä analysoi.

- Me pelasimme juuri niin kuin vieraissa pitääkin pelata. HPK:lla oli myös paikkansa, mutta Oksa teki muutamia loistokoppeja ja piti johdon meillä. Ei me kuitenkaan mielestäni niin paljon dominoitu peliä.

Perjantain hienon vierasvoiton kunniaksi Kapanen ansaitsi kantaa työmiehen kypäräänsä itse, mutta jotta KalPa pystyisi voittamaan koko ottelusarjan, vaaditaan tuloksia myös laajemmalta rintamalta. Yhden miehen täydellinenkään suoritus ei joka pelistä voittoa takaa, mutta avausvoitosta Kapanen saa ottaa ison sulan kypäränsä koristeeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle