TUTOn uusi toimitusjohtaja Roope Paltta: "Nyt pitää mennä eteenpäin"

MESTIS / Artikkeli
TUTO saa uutta verta helmikuussa myös organisaation puolelle.
Kuva © Timo Savela
Innokkuutta uhkunut TUTOn uusi toimitusjohtaja Roope Paltta haluaa tuoda lisää osaamista organisaation myyntiin. Keväällä toimitusjohtajan tehtävän jättävä Dani Aavinen puolestaan kertoi poistuvansa tehtävistä levollisin mielin.

Turussa pidetyssä tiedotustilaisuudessa sali hiljentyi, kun innokkuutta uhkunut tuleva TUTO Hockeyn toimitusjohtaja Roope Paltta asteli sisään. Edelliset neljä vuotta TPS:ssä työskennellyt Paltta haluaa uralla eteenpäin, ja hänen mielestä TUTOn toimitusjohtajan pesti sopii hyvin urakehitykseensä.

— TPS:ssä saavutin asetetut tavoitteet, nyt pitää mennä eteenpäin. Tämä on äärimmäisen hieno mahdollisuus.

TUTOssa Palttaa kiinnosti seuran historia sekä perinteet. Myös seuran potentiaalisuus vaikutti päätökseen toimitusjohtajaksi siirtymisestä.

— TUTO on hieno perinteikäs seura, jolla on hienot arvot ja pitkä historia. Täällä on tehty hyvää työtä, mutta potentiaalia seurassa ja organisaatiossa on vielä todella paljon suurempaankin.

Tuleva toimitusjohtaja antoi tunnustuksen väistyvälle Dani Aaviselle, mutta kehityskohteitakin Paltta vielä löytää.

— Dani on tehnyt upeaa duunia ja hän on laittanut kulut kuriin. Varainhankintaan ja myynnin organisoimiseen tuon lisää osaamista ja panosta.

Aavinen perusteli päätöstä jättäytyä pois toimitusjohtajan tehtävistä uusilla haasteilla ja perheellä.

— Kolme ja puoli vuotta toimitusjohtajana on vaatinut veronsa. Syksyllä alkoi tulla toistuvasti ajatuksia ajasta TUTOn jälkeen. Yksi pysäyttävä hetki oli, kun isänpäivänä molemmat lapset tuovat kortin, joka on pelkkää TUTOa. Sen ei pitäisi olla niin.

Ajankohta toimitusjohtajan vaihdolle on Aavisen mielestä oikea. Helmikuussa TUTOssa työn aloittava Palta on kevään ajan Aavisen oppipoikana.

— Kevät on seuran rakentamisen kannalta seuraavan kauden olennaisin, joten ajankohta on juuri oikea, Aavinen analysoi.

— Käymme huolellisesti Roopen kanssa kevään aikana kaikki asiat läpi, ettei hänen tarvitse keksiä pyörää uudelleen, Aavinen viittaa omaan hankalaan aloitusajankohtaan.

Myös TUTO Hockeyn hallituksen puheenjohtaja Tuomas Haanpää oli erittäin tyytyväinen Paltan valintaan.

— Roopen työhistoriallinen profiili oli erittäin hyvä ja se istuu meille. Hän on sitä mitä me haettiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle