OTT - COL 2.00
PHI - BOS 2.30
CGY - BUF 4.30
VAN - EDM 5.00
ARI - SJS 5.00

TuTolla Mestiksen parhaat yksilöt

MESTIS / Artikkeli
Runkosarjan voitto meni TuTolta sivu suun, mutta Jatkoajan perinteisessä All Stars –äänestyksessä turkulaiset jylläsivät. Tero Forsell oli äänirohmuna jo toista kautta peräkkäin. Tällä kertaa valituiksi tuli vain viiden eri joukkueen pelaajia.
tulokset

Tunkua Mestiksen tähdistökentällisiin
[lue lisää]

Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi runkosarjan tähdistöt kuudetta kertaa. Suuria näkemyseroja ei ollut tälläkään kertaa, vaan etenkin ykköskuusikon koostumusta voi kutsua varsin yksimieliseksikin valinnaksi.

TuTo sai maksimipisteet keränneen Tero Forsellin johtamana ykköstähdistöön peräti neljä edustajaansa. Lisäksi turkulaisten valmentaja Ismo Lehkonen arvostettiin runkosarjan ykköskoutsiksi.

Hokki, Jokipojat, Jukurit ja Sport saivat kukin tähdistöihin kaksi edustajaansa. Parhaaksi päätuomariksi valittiin Mika Lindholm.

Ykköstähdistö perusteluineen

Tero Forsell, TuTo (keskushyökkääjä)“Suuri Yksinäinen. Sarjan paras pelaaja.”

“Mestiksen kingi ja MVP. Pitää tasonsa kaudesta ja illasta toiseen.“

“Pitkäaikaisen Mestis-maestron taso jälleen vertaansa vailla.”

“Tarvinneeko edes perustella? Sarjan paras hyökkääjä – tälläkin kaudella.”Antti Erkinjuntti, Hokki (laitahyökkääjä)“Rovaniemen lahja Mestis-kiekolle. Kiekonkäsittelytaidoiltaan huikea kaveri Mestikseen.”

“Viime kaudella Suomi-sarjassa 12 maalia, nyt jo liki tuplannut saman - sarjatasoa ylempänä!”

“Hyvä syksy, huikea kevät. Lapin nuorukainen on pelannut kolmos- ja nelosketjuissakin, silti pinna per matsi -tahtia puolustusvelvoitteita unohtamatta.”

“Kenties sarjan taitavin pelaaja. Tulokas vielä parantanut otteitaan selvästi kauden edetessä.”Sami Puruskainen, Jokipojat (laitahyökkääjä)“Pisteillä mitattuna sarjan tehokkain laituri. Joutunut pelaamaan ketjuissa, joissa ei ole ollut selkeää sentteriä, mutta hoitanut laajentuneen vastuun hienosti.”

“Häneen ruumiillistuu koko Jokipoikien hyökkäyspeli. Taitoa ja tiettyä oveluutta.”

“Tyypillinen joensuulaisen kiekkokoulun tuote: pienikokoinen, mutta peliälyltään ja -taidoiltaan erinomainen hyökkääjä.”

“Piti tasonsa, vaikka ketjun moottoriksi kuviteltu Ahtonen vietiinkin edelliskauden päätteeksi liigaan.”Pasi Järvinen, TuTo (puolustaja)“Sarjan paras hankinta. Erinomainen pelisilmä ja mahtavan tarkat avaukset. Mestiksen ykköspakki ainakin hyökkäyspäässä.”

“Monissa peleissä ihan omaa tasoaan. Ei juuri huimaa, eikä juuri koskaan ole kiire.”

“Ärsyttävän hyvä pakki. Jukureilta kauden moka olla kelpuuttamatta.”

“Veemainen patukka tuli ja pani TuTon yv:n kuntoon. Paras pistekeskiarvo ja melkein paras tehotilasto.”Kai Syväsalmi, TuTo (puolustaja)“Rivimiehestä Mestiksen huippupakiksi.”

“Isossa roolissa ja vastaa huutoon illasta toiseen. Merkattu mies liigaskouttien papereissa.”

“Huikea tasonnosto pelaajalta, jonka aika moni olisi ollut valmis lähettämään muualle.”

“Järvinen-Syväsalmi on nimenomaan parina Mestiksen kovin.”Juha Kuokkanen, TuTo (maalivahti)“Kaikilla keskeisillä mittareilla sarjan paras maalivahti. Lisäksi pystynyt pitämään tasonsa läpi kauden.”

“Piste-ennätysten ja muiden vastaavien varjossa aivan liian aliarvostettu menestystekijä TuTon tarinassa. Pitäisi ottaa enemmän show-koppeja, jotta kansa huomaisi tason.”

“Ainoa selvästi joukosta erottuva veskari tämän kauden Mestiksessä. Piti TuToa hengissä alkukauden vaikeina hetkinä ja poimii nyt satoa aiempaa helpompina hommina tiiviin puolustuksen edessä.”

“Takuumies loppukauden voittoputkessa.”

Kakkostähdistö perusteluineen

Teemu Virtala, Hokki (keskushyökkääjä)“Syöttökone, jonka pelintekotaito on yksi iso syy Hokin hyvään kauteen.”

“Elämänsä kautta pelaava pienikokoinen taituri. Hokin ykkösylivoiman sielu teki Mestikseen syöttöennätyksen, jota ei välttämättä ihan heti rikota.”

“Taso pysyy poikkeuksellisen korkealla illasta toiseen.”

“Komea pisteputki, mutta vielä pitää oppipojan kumartaa Turun suuntaan.”Markus Jämsä, Sport (laitahyökkääjä)“Muuttunut maalitykistä monipuoliseksi yleispelaajaksi.”

“Laadukasta pelaamista illasta toiseen.”

“Kovan vaasalaishyökkäyksen kovin yksilö.”
Andreas Sundin, Jukurit (laitahyökkääjä)“Ruotsista on harvemmin löytynyt hyviä vahvistuksia, mutta nyt osui häränsilmään.”
“Vahva ja monipuolinen laitahyökkääjä, yksi vaikeimmista puolustajille.”

“Puhdasverinen maalintekijä, joka on kerännyt myös hyvän saldon plusmiinustilastossa.”Lauri Kinos, Jukurit (puolustaja)“Huikea maalimäärä pakille – ja puolustaminenkin on kuitenkin maistunut.”

Hiukan jäähyherkkä, mutta muuten erinomainen pakki Mestikseen. Sarjan pahin viivapelote.”

“Jykevä omanpään luutija ja hurja viivapyssy.”

“Monipuolinen nykypuolustaja pisti silmään positiivisella tavalla.”Jussi Pernaa, Sport (puolustaja)“Kolmospakkiparista tehotilaston voittoon. Yhdeksää tehtyä maaliakaan ei tarvitse hävetä.”

“Vaarallinen hyökkäyksessä, vaikea ohitettava alakerrassa. Erinomainen luistelija.”

“Jäi mieleen jo SHT:n ajoilta hyökkäävänä pakkina. Nyt kuitenkin sarjaporrasta ylempänä myös vahvaa oman pään peliä.”

“Oli vielä viime kaudella vähän riskialtis hyökkäävä pakki, nyt aivan käsittämätön plusmiinuslukema. Petrannut kauden edetessä.”Alexander Salak, Jokipojat (maalivahti)“1987-syntyneenä Mestiksen nuorin ykkösvahti, mutta silti jo sarjan eliittiä, vaikka ei edes pelaa huippujoukkueen takana.”

“Omalaatuinen hyökkäävä torjuntatyyli tuottaa tulosta ainakin Mestiksessä.”

“Persoonallinen tshekki on parhaimmillaan huikean hyvä, mutta suoritustaso ei pidä vielä päivästä toiseen.”

“Yksi iso ase Jokipoikien hyvässä menestyksessä.”

Runkosarjan paras valmentaja

Ismo Lehkonen, TuTo“Lehkonen on saanut ajettua ryhmäänsä kurinalaisen ja tehokkaan pelitavan sekä virittänyt joukkonsa jälleen kerran hurjaan vireeseen pudotuspelien alla. TuTo on noussut haastajasta mestarisuosikiksi.”

“Pitkäjänteistä työtä Turussa. Nousujohteinen kausi, työtä tehty ennen kaikkea kevättä silmällä pitäen.”

“Kovaa ja nousujohteista jälkeä tinkimättömällä ja pitkäjänteisellä linjalla. Tämä mies ei tuhoa suomalaista jääkiekkoa, vaikka pelikirja olisikin välillä vähän opinkkappaleiden vastainen.”

“Kuntohuippu jälleen kohdillaan, sijoitus tosin materiaalin mukainen.”

Runkosarjan paras päätuomari

Mika Lindholm“Hyvin sisällä pelissä. Tasainen kausi.”

» Lähetä palautetta toimitukselle