ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

TuTo täytti taas tähdistötontit

MESTIS / Artikkeli
Runkosarjan voitto ei riittänyt TuTolle, vaan sen piti vielä valtaaman kärkipaikat Jatkoajan perinteisessä All Stars –äänestyksessäkin. Terävimpään kärkeen onnistuivat Turun ulkopuolelta kiilaamaan vain LeKin Antti Hildén sekä joukkueensa arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Tuomas Lohtander.
lisää

Tuloksia ja taustoja
[lue lisää]Takuuna tie tähtiin?
[lue lisää]

Jatkoaika valitsi Mestis-runkosarjan tähdistönsä jo seitsemättä kertaa. Valinta suoritettiin äänestämällä, mutta muutama tontti oltaisiin voitu jakaa melkeinpä ilmoitusluontoisina asioinakin. Sijoista terävimmän kärjen takana käytiin sentään tiukempaa taistoa.

Ykköstähdistön viiden pelurin lisäksi runkosarjan ylivoimaisesti voittanut TuTo sai lisäksi yhden edustajansa myös kakkostähdistöön. LeKiltä löytyi yksi tähti kumpaankin miehistöön ja loput paikat kakkoskuusikossa veivät KooKoon kanadalaisten seuraksi tunkeneet sankarit SaPKosta ja Sportista.

Uutena kategoriana Jatkoaika valitsi MVP-henkisesti joukkueelleen arvokkaimman pelaajan. Kunnianosoituksen ensimmäinen saaja löytyi Savonlinnasta. Runkosarjan parhaaksi valmentajaksi nähtiin puolestaan LeKin jymy-yllättykseen luotsannut Juha Juujärvi ja raitapaidoista kehut menivät jälleen yhden välivuoden jälkeen jo kahdesti aiemminkin palkitulle Tuomo Sorakankaalle.

Joukkueelleen arvokkain pelaaja

Tuomas Lohtander, SaPKo

”Missä olisi SaPKo ilman ilmiömäistä maalivahtiaan?”

”Synonyymi SaPKon pudotuspelipaikalle.”

”Loisti illasta toiseen, vaikka puolustajat olivatkin välillä pihalla kuin lumiukot.”

”Ei läheskään sarjan paras maalivahti, mutta riittävän hyvä ollakseen SaPKolle korvaamaton. Merkitystä ei ainakaan vähennä se, että joukkueella ei ole Mestis-tason kakkosmaalivahtia.”

”Antanut SaPKolle mahdollisuuden ottaa paljon pisteitä myös niistä peleistä, joihin joukkue lähtee altavastaajana.”

”Nostanut tasoaan huimasti täksi kaudeksi ja se näkyy suoraan joukkueen sijoituksessa. Savonlinnalaiset voittavat tai häviävät tämän miehen mukana.”

Ykköstähdistö perusteluineen

Tero Forsell, TuTo (keskushyökkääjä)

”Paras.”

”Legenda Mestiksessä. TuTon ykköstähti nyt ja aina. Klassinen taitosentteri, joka tykkää ennemmin syöttää kuin laukoa.”

”Mitä olisi TuTo ilman Teroa? Paha sanoa, mutta ei ainakaan ylivoimainen runkosarjavoittaja. Jälleen kerran ihan huikea kausi. Väläyttelee toki toisinaan, etenkin ylivoimalla, maagisiakin otteita, mutta lähinnä takoo hurjia tehoja vain nöyrällä rutiininomaisella osaamisellaan. Koko Mestis-ajan paras hyökkääjä.”

”Perusteluksi pitäisi saada näkyville yksi ylivoimapelin poikkikentän lättysyöttö takatolpalle.”

”Taitopelaajan ja perinteisen keskushyökkääjän täydellinen prototyyppi, vaikea vaatia tällä tasolle yhtään enempää.”

Jouni Virpiö, TuTo (laitahyökkääjä)

”Mestiksen paras laitahyökkääjä: nopea, röyhkeä, maaliahne.”

”Kasvanut TuTo-vuosina täydelliseen kukkaan. Liigavalmis paketti. Pieni, mutta pirullisen nopea.”

”Viime kaudella kovat pisteet Forsellin kentällisen ansiosta, nyt taisi Forsellin kenttä tehdä kovat pisteet isolta osin Virpiön ansiosta. Kokeneiden jyrien edestä Mestiksen parhaaksi hyökkääjäksi.”

”Valkoiset luistimet ja takatukka. Virpiö on nopea ja sulavasti liikkuva taitelija sekä kärkkäästi laukova maalitykki. Osaa myös syöttää oivallisesti. Kädet kaiken kaikkiaan täyttä kultaa.”

”Forsellin rinnalla on aina otettava huomioon ns. paloposti-ilmiö, mutta kyllä Virpiö on jo omatkin kannuksensa ansainnut. Ihan huikea kausi ja huikeita yksilösuorituksiakin. YV-kuvio, missä kiekko sahataan kovalla syötöllä ohi maalin ja Virpiö vetää sen melkein nollakulmasta suoraan yläkulmaan on syöpynyt verkkokalvoille.”

”Tuo mieleen Ville Leinon muutenkin kuin luistimiensa vuoksi.”

Antti Hildén, LeKi (laitahyökkääjä)

”LeKin kuningas. Mahtuisi missä tahansa Mestis-joukkueessa ykkösketjuun.”

”Voimaa ja taitoa paketissa, jolla tehdään kovaa jälkeä missä vaan paitsi Vaasassa.”

”Johdattanut suhteellisen kokematonta joukkuetta paitsi tehoillaan mutta myös esimerkillään. Ei ole hiipunut, vaikka miehet rinnalla ovat vähän vaihdelleetkin.”

”On suoraviivaisella pelillään aina vaarallinen ja ratkaisuvalmis. Suurimman yllättäjän kokenut ykköstykki, joka ei jäädy missään tilanteessa.”

”Osaa tarvittaessa taklata lujaa sekä kykenee pelaamaan puolustavassakin roolissa korkealla tasolla. Rämäpäinen pelityyli tuo mukanaan tukun rangaistuksia sekä tehoja.”

”Ilmeisen hyvät tehot läpi kauden, kun ei siirtynyt enää tänä vuonna tammikuussa Sportiin?”

Pasi Järvinen, TuTo (puolustaja)

”Koko sarjan paras puolustaja. Eliittiä sekä pelinrakentajana että puolustavammassa roolissa, samaan monipuolisuuteen ei muut pysty.”

”Mestiksen ykköspakki jälleen. Huikea pistesaldo, mutta jo pelkkä plusmiinuksiin (uusi Mestis-ennätys!) vilkaisu riittää vakuuttamaan siitä, että Ika on saanut konkarin kiinnostumaan aiempaa enemmän puolustamisestakin.”

”Taitojensa puolesta pelaa pykälän liian alhaisella sarjatasolla. Persoonallinen pelaaja, Mestiksen ehdoton ykköspakki.”

”Yli piste/peli ja ennen kaikkea tehotilasto enemmän plussalla kuin on pelattuja otteluita. Käsittämätöntä. Lisäksi sopivan ärsyttävä.”

”Moni hyökkääjä olisi kateellinen noista pisteistä. Sarjan tärkein ylivoimapelaaja. Kaiken lisäksi on välttänyt tyhmät jäähytkin tällä kaudella.”

”Naurettavan helpon, ajoittain jopa ylimielisen näköistä pelaamista. Ei koskaan kiire, silti aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Kevätpuolella esitteli avausten ohella kovaa ja tarkkaa lämäriäänkin.”

”"Potkulauta-Järvinen" ei montaa turhaa potkua kaukalossa ota, mutta veemäinen patukka on yhä Mestiksen paras pakki.”

Kai Syväsalmi, TuTo (puolustaja)

”Maaliahneempi sarjan ykköspakkiparista. Teki maaleja enemmän kuin monen joukkueen ykköskentän laituri...”

”Monipuolinen ja luotettava puolustaja, joka hallitsee myös pistenikkaroinnin. Viimeinen runkosarja Mestiksessä ennen liigaa?”

”Järvisen adjutantti ja todella tehokas etenkin hyökkäyssuuntaan pelattaessa. Omissa välillä hieman hukassa pienen kokonsa takia, mutta nuorena pelaajana kehittyy varmasti vielä puolustuspelaamisessa rutkasti.”

”Täydentää yhdessä Järvisen kanssa TuTon ykköskentän, joka lienee Mestiksen ylivoimaisimpia ikinä. Pakit harvinaisen isossa roolissa Forsellin kentällisen taituroinnissa.”

”Kuljettaa kiekon helponnäköisesti hyökkäysalueelle. Tykittää kovia lämäreitä ja pysäyttää vastustajia keskialueen täsmäpommeilla. Nopea ja taitava.”

”Harvoin kaksi parasta puolustajaa pääsee samaan pariin puolustamaan, mutta Syväsalmen ja Järvisen kombinaatio oli kahden vahvan ja varman puolustajan yhdistelmä.”

”Liigatason pakkipari, joka täydentää oivasti sekä toisiaan että sarjan parasta ketjua. Kaksikkona täysin suvereeni, kiekon kanssa vaarallisia omalta maaliviivalta alkaen. Tehot puhuvat puolestaan, mutta eivät kerro koko totuutta.”

Petri Koivisto, TuTo (maalivahti)

”Pelasi kaikki ottelut ja johdatti joukkueensa runkosarjan voittoon suvereenilla esityksellä. Mitä muuta voi vaatia?”

”Hirvittävä voitontahto. Pysäyttää kiekot tarvittaessa vaikka kielellään.”

”44 starttia, yli 40 hyvää ottelua. Klassinen voittava maalivahti, vaikka toki TuTon riveissä voittoja tuleekin ns. viran puolesta.”

”Ei ole päässyt mitenkään erityisen helpolla sarjajohtajan maalilla, vaan suorittanut tukun tärkeitä pelastuksia, joiden ansiosta kenttäpelaajilla on lopulta ollut jopa helppoa taiteilla voittoon tarvittavat osuman.”

”Ei kärsi vähäisistä torjuntamääristä otteluissa, vaan kykenee aina huippusuoritukseen.”

”TuTo oli niin ylivoimainen, että sen ykkösvahtikin olisi voinut kerätä paljon kovemmat tilastot. Mutta ei Koivisto nyt ihan sukka ole voinut olla, kun on pelannut kaikki pelit ykkösporukan maalilla...”

Kakkostähdistö perusteluineen

George Nistas, KooKoo (keskushyökkääjä)

”Luulin taitavaksi ja liian pehmeäksi. Ei ollutkaan liian pehmeä.”

”Kun peliäly ja taito yhdistyvät, tuloksena on Nistas. Mestikseen todella pirteä vieras ulkomailta.”

”Yhdessä tutkapari Bakerin kanssa parasta tämän sarjatason ulkomaalaispelaamista vuosikausiin. Lisää tätä!”

”Taitava ja voitonhaluinen. Syötöt ja pelisilmä samaa tasoa Forsellin kanssa. Kykenee myös laukomaan roppakaupalla maaleja. Ei hätkähdä kovastakaan kontaktista ja pyrkii myös tarvittaessa antamaan takaisin.”

”Sopeutui heti Mestikseen ja ylitti selvästi kaikki ennakko-odotukset. Kaukalon ulkopuolisiakaan ansiota ei voi väheksyä; eikä tällä viitata kunnostautumiseen yöelämässä, vaan pelaajascouttina. Toi voittamisen tahtoa joukkueeseen, mistä hyvänä esimerkkinä voittomaalipörssin kärkisija.”

Markku Vuorisalo, TuTo (laitahyökkääjä)

”Ei riitä selitykseksi, että Forsell jakaa hyviä syöttöjä; Vuorisalo on loistava maalintekijä!”

”Maalipyssy ei anna armoa vastustajan maalivahdeille. Kun paikka tulee, niin laukaus lähtee enempiä miettimättä.”

”Pelasi omien sanojensa mukaan huvikseen ilman tavoitteita. Silti taas pistepörssin kärkikastissa. Edelleen sarjan nopein luistelija.”

”Klassinen wanhan hyvän ajan maalitykki. Herrasmiespelaaja, jonka laukaus yksi Mestiksen parhaista. Saa nautiskella 'Forren' namipasseista illasta toiseen ja tämä näkyy vääjäämättä niin valotaululla kuin Mestiksen tilastoissakin.”

Täydentää kokemuksellaan kenties kaikkien aikojen ylivoimaisimman kentällisen.”

Markus Jämsä, Sport (laitahyökkääjä)

”Kevättalven tähti ja Sportin nousun ruumiillistuma. Kun panokset kovenevat, kokenut vaasalainen syttyy yrittämään.”

”Innostui pelaamaan vaisuhkon alkukauden jälkeen Tamin ja Paten paluun myötä. Maalintekijätilastossa korkealla vuosi toisensa jälkeen.”

”Vauhdissa ollessaan sarjan taitavimpia ja tehokkaimpia pelaajia.”

”Monipuolinen, pystyy ratkaisuihin. Käy välillä ylikierroksilla, mutta pelaa tunteella.”

”Parhaana päivänään aivan ehdotonta eliittiä, mutta vaipuu toisinaan varjojen maille. Keväällä kuitenkin joukkueensa tärkeimpiä pelaajia.”

Mike Clarke, KooKoo (puolustaja)

”Erinomainen ulkomaalaiskaappaus KooKoolta. Puolustuksen johtohahmo, jonkalaista moni joukkue kaipaa.”

”Mestiksen paras puolustaja. Hoitaa hyökkäämisen ja puolustamisen todella hyvässä balanssissa. Omaa myös Mestiksen puolustajista parhaan syöttötaidon ja etenkin miehen pitkät, oman maalin kulmalta lähtevät avaukset on kaunista katsottavaa.”

”Oldskool-pakin perikuva, tietää mitä puolustajan ensisijaisiin tehtäviin kuuluu. Pärjää myös kiekollisena.”

”Ei anna armoa vastustajille. Riittävän kovat otteet pitävät vastustajat varpaillaan, kun Clarke on lähellä.”

”Totutteli aikansa pelaamalla ensiksi varmaa peruspeliä. Nostanut kuitenkin koko ajan tasoaan ja kasvattanut rooliaan kiekollisessa pelissä. Kokoisekseen varsin fyysinenkin kaveri.”

”Ei ole mitenkään häikäisevä tai herätä huomiota, mutta on tehokas ja luotettava.”

Tuukka Suoniemi, LeKi (puolustaja)

”Puolustaja täynnä tyyliä! Ei ole tuulennopea, mutta paikkaa ainoan puutteensa erinomaisella pelisilmällä.”

”Tuukka "'kuka?" Suoniemi. Yllätti tekemällä kovasti pisteitä ylivoimalla alkukaudesta. Sittemmin LeKin ylivoimatehot tippuivat, mutta Suoniemi se vaan jatkoi pistetehtailuaan.”

”Ranskan ykkösdivarista Mestikseen. Pelannut LeKissä jo muinoin II-divarissa, nyt 29-vuotiaana melkoinen Mestis-debyytti. Yksi sarjan yllättävimmistä pelaajista.”

Tuomas Lohtander, SaPKo (maalivahti)

”Mestiksen paras veskari. SaPKon ei niin vahvan pakiston ja joukkuepuolustuksen takana vankkaa duunia illasta toiseen. Tekisi varmasti ne voittoon tarvittavat maalitkin, jos siihen annettaisiin mahdollisuus.”

”Joukkueensa tärkein yksittäinen pelaaja ja pelipaikallaan sarjan ehdotonta eliittiä.”

”Keskikastin joukkueen maalivahdiksi hyvä torjuntaprosentti. Pelasi lähes 40 ottelua ja töitä riitti illasta toiseen.”

”Loistava läpi kauden, tärkein syy SaPKon kolmeen lisäotteluun runkosarjan jälkeen.”

”Joukkueen ja maalivahdin tasonnosto eivät liene sattumalta samanaikaisia ilmiöitä.”

Runkosarjan paras valmentaja

Juha Juujärvi, LeKi

”Nousi puskista kuin itsensäpaljastaja. Repinyt lähes maksimaaliset tehot yksilötasolla melko vaatimattomasta ryhmästä.”

”'Siis kuka on tämä positiivisen sukunimen omaava nuori valmentaja?' muistan kyselleeni kauden alla. Enää minunkaan ei tarvitse kysellä.”

”Hyvien tulosten lisäksi Juujärvi on peluuttanut rohkeasti todella viihdyttävää ja hyökkäävää kiekkoa, jolla LeKi on pystynyt haastamaan kaikki huippujoukkueetkin. Erittäin fiksun oloinen kaveri ja tulee varmasti tekemään uraa isommissakin ympyröissä.”

”Kukaan ei arvellut, että hei, LeKi muuten taistelee kotiedusta vielä viimeisellä kierroksella. Kova ylisuorittaja siis.”

"Juujärvi loi joukkueelle toimivan pelitavan, sai jengin noudattamaan sitä ja onnistui vieläpä pitämään hyvin käsissään pelaajaliikenteen tuomat haasteet.”

”Johti kauden suurimman yllättäjän kirkkaasti pudotuspeleihin. Suoritukset eivät vaipuneet ensimmäisen sarjakierroksenkaan jälkeen, vaikka moni varmasti odotti, että jollain kohti LeKi valahtaa sarjataulukon alakastiin.”

Runkosarjan paras päätuomari

Tuomo Sorakangas

”Kategorian nimeksi voisi kai jo vaihtaa ’Sorakankaan vuoden palkinto’?”

”Mestis-tuomaroinnin taso on ollut ylipäätään tällä kaudella ilahduttavan hyvä.”

Jatkoajan aiemmat tähdistöt

2006-2007

2005-2006

2004-2005

2003-2004

2002-2003

2001-2002

» Lähetä palautetta toimitukselle