TuTo FPS:aa vahvempi Forssassa

MESTIS / Artikkeli
TuTo tuli hakemaan revanssia Forssaan lauantaisesta 2-3 tappiosta Turussa. Turkulaiset olivat läpi ottelun vahva joukkue, joka kepitti vaivatta forssalaiset yksilöt lukemin 3-7, eikä jättänyt mitään arvailujen varaan.

TuTo näytti heti ottelun alkuun kuka on herra talossa. Viiden minuutin pelin jälkeen taululla komeilivat jo lukemat 0-3, ja FPS:aa vietiin kuin pässiä narussa. Erän vanhetessa forssalaiset saivat kuitenkin hieman ottelun juonesta kiinni, mutta eivät mahtaneet mitään TuTon ylivoimalle. Turkulaiset pyörittivät peliä erittäin mallikaasti avauserässä, ottaen huomioon, että tämä oli vasta heidän toinen harjoitusottelunsa. TuTolaisten hyökkäysvitjat Forsellin kentän johdolla jättivät kerta toisensa jälkeen Fopsin puolustajat kuin seisoville jaloille. FPS:n puolustuksesta olivat ottelusta poissa uudet miehet Mikko Martikainen ja Teemu Vihervä, myös kuumeinen Samuli Kivelä seurasi ottelua lehtereiltä. TuTo leikitteli forssalaisten kanssa ensimmäisen perioodin loppuun asti ja lopulta lukemat toiseen erään lähdettäessä olivat tylyt 0-5.

Toisen erän alkuun FPS sai avattua maalitilinsä paluumuuttajan Matti Raunion tehdessä vakuuttavan paluun. Vain hetki kului tästä, kun turkulaisista Jarno Tukila kuittasi Raunion maalin ja Sami Terho napautti TuTon jo 1-7 johtoon. Palloseura vielä kiri turkulaisten etumatkaa Jarno Kanteluksen ja Joni Virtasen maaleilla. FPS:n maalivahti Pasi Keinästä ei tehdyistä maaleista juurikaan voi syyttää, vaikka pari laukausta olisikin voinut olla kiinniotettavissa. Keinänen teki toiseen erän loppuun upean hanskapelastuksen, jonka forssalaisyleisö palkitsi illan toiseksi ainoilla aploodeilla. Ensimmäiset aploodit tulivat "tappelusta", jossa FPS:n Raunio ja TuTon Mikko Lehtimäki ottivat mittaa toisistaan. Hanskat pudotettiin ja hetki pyörittiin rinkiäkin, mutta ainoastaan Lehtimäen paita riisuttiin tässä nahinassa. Jälkiseuraamuksina tuli molemmille pukareille 2+2 minuuttia ja siihen kymmenen minuutin käytösrangaistukset päälle.

Kolmas erä näytti jo enemmän Mestis-tason kiekolta. FPS:n puolustuslinjan antennit löysivät oikean taajuuden, eikä TuTo päässyt enää vyöryttämään samanlaisia mylläköitä mitä toisessa ja varsinkin ensimmäisessä erässä. Toisessa päässä ei myöskään tapahtunut juuri mitään, eikä turkulaismaalivahti Timo Kinnusen tehtävä ollut kadehdittava. Yhteensä kolme maalia meni ottelussa selän taakse, mutta oikeita tilanteita ei siunaantunut Palloseuralle kuin puolisen tusinaa.

TuTo pelasi ehjän pelin joukkueena. Yksilöinä mainittakoon Sami Terhon yritteliäisyys ja Tero Forsellin johtama kentällinen laidallaan Mika Suoraniemi. Ensimmäisen erän hurlumhein jälkeen turkulaiset hieman rauhottivat peliään ja forssalaiset saivat rivinsä kuntoon. Puolustuksessa paljon peliaikaa sai Arto Ryömä, joka luuti jälleen huolella takalinjat.

Forssalaisista mieleen jäivät nimet Kantelus ja Kiiskinen. Kantelus painoi joka paikkaan huikealla intensiteetillä ja jakoi taklauksia jokaiselle eteen osuvalle miehelle ensimmäisen erän. Jo viime kaudella FPS:ssa esiintynyt Kantelus pääsi maalin makuun toisessa erässä laukoen suoraan aloitusvoiton jälkeen tolpan kautta sisään voimattoman Kinnusen ohi. Miehen otteista tuli mieleen viime kaudella FPS:ssa visiitin tehnyt Jussi Eloranta. Viime kaudella SaiPassakin kokeilemassa käynyt Ville Kiiskinen oli erittäin positiivinen ilmestys. Isokokoinen sentteri pelasi hyvää kahdensuunnan peliä läpi ottelun antaen muutaman namupassin, mm. vapauttava syöttö Rauniolle forssalaisten avausosumaan.