Turnauksen kaikki varausikäiset pelaajat - ketkä varataan ja milloin?

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Rasmus Kupari on Suomen ainoa häkkipää.
Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa nähdään myös tulevan kesän potentiaalisia NHL-varauksia. Jatkoaika kokosi yhteen kaikki turnauksen varausikäiset pelaajat.

Tästä artikkelista löytyvät nuorten turnauksen kaikki ensi kesänä varausikään tulevat pelaajat maittain lyhyin pelaajakuvauksin.

Kanada

Kanadalla ei ole tänä vuonna mukana yhtään tulevana kesänä varausikään pääsevää pelaajaa.

Suomi

Rasmus Kupari, hyökkääjä

Kupari on tänä vuonna joukkueen ainut ensi kesänä varausikään tuleva pelaaja. Lisää Kuparista voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Ensimmäisellä kierroksella ennen puoliväliä. Voi olla onnistuessaan jopa kymmenen ensimmäisen varauksen joukossa.

Yhdysvallat

Quinn Hughes, puolustaja

Tällä hetkellä Michiganin yliopistossa kiekkoileva Hughes on yksi ensi kesän varaustilaisuuden puhutuimpia pelaajia. Lisää Hughesista voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Hughes menee varaustilaisuudessa kaupan luultavasti numeroilla 5-10.

Brady Tkachuk, hyökkääjä

Tkachuk on toinen kahdesta huippulupauksesta, joita Yhdysvalloilla on tänä vuonna käytössään alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueesta. Lisää Tkachukista voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Nuorukainen varataan ensimmäisen kymmenen joukossa.

Ruotsi

Rasmus Dahlin, puolustaja

Dahlin on poikkeuksellinen ruotsalaislupaus, joka on ikäryhmässään maailman lupaavin pelaaja. Lisää hänestä voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Varataan ensimmäisenä.

Rasmus Dahlin edustaa Frölunda Indiansia SHL:ssä.
Kuva © Bildbyrån

Isac Lundeström, hyökkääjä

Lundeström on varausikäryhmänsä parhaita ruotsalaisia. Lisää hänestä voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Lundeström varattaneen ensimmäisen kierroksen lopulla.

Tšekki

Jakub Skarek, maalivahti

Skarek torjuu kiekkoja Tšekin pääsarjassa HC Dunka Jihlavan riveissä. Tällä kaudella hän on torjunut noin 90 prosentin varmuudella 17 pelaamassaan ottelussa. 18-vuotias maalivahti pääsi jo viime vuonna pelaamaan myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Tuolloin nuorten maaotteluita kertyi kolme kappaletta.

Arvio varauksesta:
Skarek on yksi ikäluokkansa potentiaalisimpia maalivahteja. Hän voi hyvinkin päätyä varauslistoille toisella kierroksella.

Filip Zadina, hyökkääjä

Tällä hetkellä Halifax Mooseheadsissa kovia tehoja keräävä Zadina lukeutuu tulevan kesän varaustilaisuuden kärkinimiin. Lisää hänestä voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Varataan viiden ensimmäisen pelaajan joukossa.

Jakub Lauko, hyökkääjä

Piráti Chomutovissa Tšekin pääsarjassa kiekkoileva Lauko on viimeistellyt 28 ottelussa viisi tehopistettä. Vastuu hänellä ei toistaiseksi aikuisten tasolla ole ollut kovinkaan suuri, mutta hän lukeutuu ikäryhmänsä potentiaalisimpiin tšekiläisiin.

Arvio varauksesta:
Lauko lienee tulevana kesänä toisen kierroksen varaus.

Martin Kaut, hyökkääjä

Kaut pelaa usean muun joukkuekaverinsa tapaan Tšekin pääsarjassa. Nuorukainen edustaa HC Dynamo Pardubicea, jonka riveissä hän on viimeistellyt kuusi tehopistettä 24 ottelussa.

Arvio varauksesta:
Kaut varattaneen toisen kierroksen lopulla tai kolmannen alussa.

Kryštof Hrabík, hyökkääjä

Hrabík kuuluu Bili Tygri Liberecin organisaatioon, jossa hän on pelannut maan pääsarjaa yhdeksän ottelun verran. Pääosa kaudesta on kuitenkin kulunut Tšekin kakkossarjassa HC Benatky nad Jizeroun mukana, ja 18 ottelua ovat tuottaneet kahdeksan tehopistettä. Hänellä on tilillään muutama ottelu kakkossarjasta myös HC Litomericen joukkueesta.

Arvio varauksesta:
Hrabík varattaneen kolmoskierroksella.

Filip Král, puolustaja

Král aloitti kautensa Tšekissä Kometa Brnon organisaatiossa, mutta siirtyi lokakuussa Spokane Chiefsin WHL-joukkueeseen. Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa on sujunut ja 22 ottelua ovat tuottaneet 15 tehopistettä, tehotilastokin on reilusti positiivisen puolella.

Arvio varauksesta:
Král lienee kolmannen kierroksen tai neljännen kierroksen varaus.

Skarek torjui jo viime vuonna maansa alle 20-vuotiaiden maalilla.

Venäjä

Andrei Svetšnikov, hyökkääjä

Svetšnikov on tulevan varausikäryhmän ehdottomia huippunimiä. Lisää hänestä voit lukea tästä.

Arvio varauksesta:
Nuorukaista on ennustettu kakkosvaraukseksi tulevana kesänä, eikä tämä ennuste varmaankaan juuri enää muutu.

Slovakia

Martin Fehérváry, puolustaja

Fehérváry on ikäryhmänsä potentiaalisimpia slovakialaisia. Nuorukainen on menestynyt hyvin maajoukkueen eri testeissä läpi uransa. Tällä hetkellä hän pelaa Ruotsissa Allsvenskanissa isoja minuutteja 17 vuoden iästään huolimatta.

Hyökkäyspäähän vahva Fehérvárylla on vielä kehitettävää, mutta hän oli jo viime vuonna reilusti pääikäryhmää nuorempana turnauksen paras puolustaja Slovakian joukkueessa.

Arvio varauksesta:
Fehérváry varattaneen toisella kierroksella.

Miloš Roman, hyökkääjä

Vancouver Giantsissa WHL-juniorisarjaa pelaava Roman on viimeistellyt 33 otteluun 29 tehopistettä. Taitavaksi pelintekijäksi luonnehdittu Roman on hyvin aikuismainen pelaaja.

Arvio varauksesta:
Kakkoskierroksen lopun tai kolmannen kierroksen varaus.

Michal Ivan, puolustaja

Zvolenissa Slovakiassa kautensa aloittanut Ivan siirtyi kauden aikana Pohjois-Amerikan juniorisarjoihin QMJHL:ssä pelaavan Acadie-Bathurst Titanin riveihin. Rapakon takana on syntynyt yhdeksän tehopistetä yhdeksässätoista ottelussa.

Arvio varauksesta:
Ivan saattaa päätyä kesällä varauslistoille. Hänen varauksensa tapahtuu kuitenkin vasta varaustilaisuuden loppupuolella, jos on tapahtuakseen.

Adam Liška, hyökkääjä

Liška pelaa ensimmäistä kauttaan OHL:ssä Kitchener Rangersin joukkueessa. Tällä kaudella 33 ottelua ovat tuottaneet 19 tehopistettä. Tehotilasto on kuitenkin kahdeksan astetta positiivisen puolella, jota voidaan pitää hyvänä lukemana.

Arvio varauksesta:
Liška ei lukeudu aivan huippuvarauksiin. Varausnumero löytynee, mutta vasta varaustilaisuuden ehtoopuolella.

Sveitsi

Philipp Kurashev, hyökkääjä

Sveitsiläis-venäläinen Kurashev siirtyi jo viime kaudella pelaamaan QMJHL:ään Québec Rempartsin joukkueeseen. Jo viime kaudella 65 ottelun aikana Kurashev viimeisteli 54 tehopistettä. Tällä kaudella hän on edennyt lähes piste per peli -tahdilla.

Arvio varauksesta:
Kurashev voi ehkä mennä jopa ensimmäisen kierroksen lopulla. Todennäköisesti kuitenkin vasta toisella kierroksella.

Nando Eggenberger, hyökkääjä

Kuuluu sveitsiläisten tämän varausikäluokan parhaisiin nimiin. Nuorukainen on pelannut pääasiassa koko kauden NLA:ssa kohtalaisella menestykselläkin. Hän oli jo viime vuonna mukana myös Sveitsin alle 20-vuotiaiden MM-kisajoukkueessa, ja turnauksessa syntyi lopulta yksi maali.

Arvio varauksesta:
Eggenberger kelvannee toisella kierroksella tulevana kesänä.

Nico Gross, puolustaja

Gross on pelannut kuluvan kauden OHL:ssä Oshawa Generalsin riveissä lainasopimuksella Zugin junioreista. Tehopisteitä 29 ottelussa on syntynyt kahdeksan kappaletta, mutta tehotilasto on kamala: -16.

Arvio varauksesta:
Puolustaja saatetaan varata varaustilaisuuden loppupuolella.

Davyd Barandun, puolustaja

Barandun on viettänyt kautensa HC Davosin junioreissa ja pelannut jokusen ottelun myös NLA:n puolella. Junioripuolella Barandun on saanut aikaiseksi myös tehopisteitä, mutta NLA:ssa pistetili on vielä avaamatta.

Arvio varauksesta:

Barandun ei lukeudu ikäryhmänsä huippulupauksiin. Mahdollisia viimeisten kierrosten varauksia.

Akira Schmid, maalivahti

Schmid on torjunut kuluvan kauden Langnaun alle 20-vuotiaiden joukkueessa Sveitsin nuorten pääsarjassa. Hän on mukana alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa lähinnä kolmosvahdin roolissa, mutta torjui viime vuonna alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa ihan hyvällä prosentilla.

Arvio varauksesta:
Voi kelvata joukkueille varaustilaisuuden loppupäässä.

Tim Berni, puolustaja

Berni on puolustanut kuluvan kauden NLB:ssä GC Küsnacht Lionsin riveissä. Tehopisteitä on tullut hyvin, 15 kappaletta 25 ottelussa. Vielä isoissa sarjoissa näytöt on kuitenkin antamatta.

Arvio varauksesta:
Mahdollisia loppupään varauksia.

Fehérváry oli jo viime vuonna Slovakian paras puolustaja.

Tanska

Lasse Holm Mortensen, Puolustaja

Rødovressa Schultzin seurakaverina pelaava Mortensen on pelannut vähemmän pääsarjatasolla. Alkukauden aikana puolustaja on viettänyt aikaa pääsääntöisesti Rødovren kakkossarjaporukassa, jossa 14 ottelua ovat tuottaneet neljä tehopistettä. Pääsarjassa otteluita on kertynyt yhdeksän kappaletta, joista saldoksi on jäänyt kaksi maalisyöttöä.

Arvio varauksesta:
Ei varausta.

Phillip Schultz, Hyökkääjä

Tanskalainen kiekkoilee tällä hetkellä kotimaassaan. Hän on siirtynyt miestensarjoihin ja edustanut sekä Rødovre Mighty Bullsia Tanskan pääsarjassa että Rødovre SIK:ta Tanskan kakkosarjassa. Pääsarjassa sentterille on kertynyt kuusi tehopistettä 26 ottelussa ja kakkossarjassa seitsemässä ottelussa 11 tehopistettä.

Arvio varauksesta:
Mahdollinen viimeisten kierrosten varaus.

Valko-Venäjä

Nikita Tolopilo, maalivahti

Tolopilo on pelannut viimeiset kaksi vuotta Valko-Venäjän kehitysmaajoukkueissa. Pelejä alle 20-vuotiaiden ikäryhmässä on kuitenkin vasta kaksi. Pääosa otteluista on mennyt vielä 18-vuotiaiden ikäryhmässä, eivätkä torjuntaprosentit ole olleet häikäiseviä.

Arvio varauksesta:
Ei varausta.

Dmitri Derjabin, puolustaja

Derjabin on päässyt kokeilemaan KHL-jäitä kahden ottelun verran tällä kaudella. Pääsääntöisesti puolustaja on pelannut kuitenkin maan alle 20-vuotiaiden kehitysjoukkueessa, lukeutuen siinä kokoonpanossa parhaimpiin puolustajiin. Pitkällä tähtäimellä hänestä voi tulla KHL-pelaaja, mutta taso ei riitä NHL-jäille.

Arvio varauksesta:
Ei varausta.

Vladislav Mihaltšuk, hyökkääjä

Mihaltšuk kiekkoilee tällä hetkellä WHL:ssä Prince George Cougarsin riveissä. 31 ottelua ovat tuottaneet 21 tehopistettä, joskin tehotilasto on pakkasella melko paljon. Slaavilaiseen tapaan hän on myös kova jäähyilemään.

Arvio varauksesta:
Ei varausta.

Ivan Drozdov, hyökkääjä

Drozdov on pelannut kautensa Valko-Venäjän pääsarjassa Junost Minskin riveissä. Osan kaudestaan hän on viettänyt myös maan kehitysjoukkueen mukana. Nuorukainen ei ole ollut vielä suuri pistelinko, mutta pystyy pärjäämään maansa aikuisten sarjoissakin.

Arvio varauksesta:
Ei varausta.

» Lähetä palautetta toimitukselle