Tuomareiden pahoinpitelyä, homo-kommentteja ja Trumpin kannatusta - paha poika yrittää nousta Rangersin kokoonpanoon

NHL / Artikkeli
Anthony DeAngelo pelasi viime kaudella Coyotesin paidassa.
Kuva © Getty Images
Anthony DeAngelolla on takana vain 39 NHL-ottelua, mutta hänellä on realistiset mahdollisuudet nousta New York Rangersin pelaavaan kokoonpanoon. DeAngelo on tunnettu kovan potentiaalin lisäksi myös ongelmistaan kaukalon ulkopuolella. Pysyykö nuoren miehen pää kylmänä Manhattanin kirkkaissa valoissa vai jääkö DeAngelo ikuiseksi lupaukseksi?

Anthony DeAngelon menestymismahdollisuudet New York Rangersin kanssa ovat vain ja ainoastaan miehestä itsestään kiinni. New Yorkissa ei ole varaa virheisiin kaukalossa, muttei etenkään sen ulkopuolella.

Pelatessaan OHL:ssä DeAngelo sai kaksi pelikieltoa "homofobisista, rasistisista ja seksistisistä" kommenteista kanssapelaajia kohtaan. Ongelmat eivät kuitenkaan jääneet junioritasolle.

Viime kaudella 21-vuotias DeAngelo sai kolmen ottelun pelikiellon tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta eikä tässä vielä kaikki. Kirsikkana kakun päällä DeAngelo ei kerää sympatiapisteitä kovin monelta newyorkilaiselta käyttäytymisellään sosiaalisessa mediassa.

DeAngelo on vannoutunut Donald Trump -kannattaja ja amerikkalaispuolustaja onkin jakanut Twitter-tilillään varsin kyseenalaisia faktoja muun muassa Hillary Clintonista.

New York Postin haastattelussa DeAngelo kertoo kaiken yllämainitun olevan historiaa.

− Ihmiset kyselevät jatkuvasti samoja kysymyksiä pelikielloista, minulle ne ovat mennyttä historiaa. Olen valmis jättämään nuo asiat taakseni ja keskittymään tulevaan kauteen.

"Olen valmis jättämään nuo asiat taakseni ja keskittymään tulevaan kauteen."

DeAngelo on alunperin Tampa Bay Lightningin ensimmäisen kierroksen varaus kesältä 2014, mutta ensimmäisen NHL-ottelunsa amerikkalainen pelasi viime kaudella Arizona Coyotesin paidassa. Kaikki tietävät DeAngelon potentiaalin, mutta nopeat siirrot seurasta toiseen herättävät kysymyksiä sitoutumisesta lajiin. 

DeAngelo pitää jokerikorttia taskussaan

Kilpailu pelipaikoista Manhattanilla käy kuumana. Päävalmentaja Alain Vigneault on vaikeiden päätösten edessä tulevien viikkojen aikana. Onko veteraanipuolustajista vielä hyötyä joukkueelle vai ottavatko nuoret lupaukset paikkansa kokoonpanossa? DeAngelo pitää kädessään yhtä yllätyskorttia, mikä unohtuu monelta.

Juuri hän oli se pelaaja, joka tuli Coyotesista vaihdossa Derek Stepaniin ja Antti Raantaan. Rangers sai kaupassa myös ensimmäisen kierroksen varausvuoron, jolla seura varasi itselleen ruotsalaissentteri Lias Anderssonin.

Jos kyseisen kaupan pääosaa näytellyt pelaaja viettää suurimman osan kaudesta AHL:ssä, Rangers-GM Jeff Gorton ei hymyile kovin leveästi.

DeAngelo on hyvin liikkuva, nykyaikainen puolustaja, joka kykenee hyviin suorituksiin kaukalon molemmissa päissä. Tulevat viikot näyttävät sen, onko DeAngelosta Rangersin pelaavaan kokoonpanoon. Jos nuori puolustaja selvittää tiensä Madison Square Gardenin jäälle, yksi asia on selvä. Virheisiin kaukalossa tai sen ulkopuolella ei ole enää varaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle